دولت تدبیر و امید در پنج سال اخیر با اراده آهنین و برنامه های هدفمند و موثر برای حل چالش اساسی خمین پای به میدان نهاد و با وجود تمامی تنگناها توانست كاهش سه درصدی در نرخ بیكاری زادگاه امام راحل (ره) ایجاد كند كه این مهم با وجود اقتصاد كشاورزی محور و خشكسالی های پی در پی توفیق بزرگی است.
قرار گرفتن خمین در ردیف اعتباری و امتیازات مناطق كمتر توسعه یافته، كاهش نرخ زمین در شهرك و نواحی صنعتی، تخصیص اعتبار ویژه برای كارآفرینی و توسعه اشتغال در روستاها از اهم اقدامات و تدابیر هدفمند دولت یازدهم و دوازدهم برای كاهش نرخ بیكاری، توسعه زیرساخت های صنعت و ایجاد اشتغال پایدار در شهرستان خمین است.
بیش از پنج هزار شغل پایدار در دولت یازدهم و دوازدهم در شهرستان خمین ایجاد شده و این شهرستان با اجرای طرح های زیر بنایی و مادر در ریل توسعه اشتغال قرار گرفته است.
استاندار استان مركزی گفت: دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به خمین دارد و برای رفع محرومیت و حل مشكل بیكاری در این شهرستان اقدامات اثربخش و كلیدی صورت گرفته است.
سید علی آقازاده افزود: قرار گرفتن خمین در فهرست مناطق محروم موجب شده كه امتیازات خاصی برای سرمایه گذاران همچون معافیت های مالیاتی 13 ساله، بهره مندی از مزایای بسته تشویقی دولت در تخفیف واگذاری زمین در شهرك و نواحی صنعتی ایجاد شود، كه این مهم در جلب كارآفرینان در خمین موثر واقع شده است.
وی اظهاركرد: بخش بزرگی از طرح های نیمه تمام در خمین مراحل تكمیل را می گذرانند كه در صورت بهره برداری از آن ها رونق اقتصادی در این خطه به سرعت رشد كرده و زنجیره ای از فرصت های شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می شود.
آقازاده افزود: نگاه كارشناسی به ظرفیت های خمین و طرح های در دست اقدام همچون مجتمع گلخانه ای، خودرو سازی و مرغداری 2 میلیون قطعه ای از جمله این برنامه ها است كه در صورت تكمیل، در آینده نزدیك كاهش جمعیت بیكار و تاثیرات آن بر حوزه اجتماعی هویدا می شود.
رئیس اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعی خمین گفت: بیش از پنج هزار فرصت شغلی جدید و پایدار در دولت تدبیر و امید در خمین ایجاد شده است.
محمدرضا مختاری فر افزود: این میزان اشتغال به همت دستگاه های اجرایی در زمینه كشاورزی، صنعتی، تولیدی، صنایع دستی، حمل و نقل و آموزشی و با پرداخت تسهیلات رقم خورده است.
وی بیان كرد: به طور میانگین سالانه یك هزار و 70 نفر از بیكاران خمین به كار گمارده شده اند و مستندات آن در سامانه رصد موجود است.
مختاری بیان كرد: دولت یازدهم و دوازدهم عزم خود را برای رفع بیكاری در زادگاه امام راحل جزم كرده است و با امتیازات و اعتبارات ویژه برای توسعه اشتغال روستا و رونق صنعت، این شهرستان آینده روشنتری برای ایجاد شغل پایدار خواهد داشت.
وی گفت: واحد خودروسازی سایپا و پتروشیمی از طرح های نیمه تمام در حوزه صنایع مادر خمین هستند كه روند پیشرفت آن ها در دولت تدبیر و امید تندتر شده و سایپا در ماه های آینده و پتروشیمی در یك سال آتی به جرگه تولید می پیوندند و با فعالیت این واحدها، بیش از 2 هزار فرصت شغلی مستقیم ایجاد خواهد شد.
مختاری فر گفت: نرخ بیكاری در خمین 15 درصد است درحالی كه قبل از دولت تدبیر و امید از 18 درصد فراتر رفته بود.
سرپرست فرمانداری خمین نیز در این خصوص گفت: با مشاركت و همراهی دولت تدبیر و امید سرمایه گذاری صنعتی در زادگاه معمار كبیر انقلاب در چهار سال گذشته 100 درصد افزایش یافته است.
احمد طهرانی افزود: استقرار خمین در فهرست مناطق كمتر توسعه یافته و معافیت 13 ساله واحدهای صنعتی از پرداخت مالیات و اتصال شبكه راه های كشور از خدمات ارزشمند دولت تدبیر و امید برای توسعه صنعت و رونق اقتصادی خمین است.
وی اظهاركرد: با اقدامات انجام شده قیمت زمین در شهرك صنعتی از 570 هزار ریال به 200 هزار ریال كاهش یافته است ضمن اینكه سرمایه گذار تنها یك سوم بهای زمین را می پردازد و بقیه بهای آن تا زمان بهره برداری واحد صنعتی فرصت دارد.
طهرانی ادامه داد: مجوز راه اندازی پتروشیمی و صدور مجوز صنایع پایین دستی پتروشیمی در دولت تدبیر و امید در خمین كلید خورده و با صدور و راه اندازی این صنایع در خمین، انقلاب صنعتی ایجاد می شود.
وی بیان كرد: تدابیر دولت با بسته های تشویقی ویژه برای خمین باعث رشد سرمایه گذاری در بخش صنعتی شده به طوری كه شمار واحدهای صنعتی فعال در شهرك صنعتی این شهرستان 154 واحد است كه 43 واحد آن از سال 92 ساخته شده و یا درحال بهره برداری است.
سرپرست فرمانداری خمین با تاكید بر این كه برای ایجاد اشتغال و طرح های كارآفرینی هیچ گونه محدودیت اعتباری وجود ندارد، افزود: 200 میلیارد ریال اعتبار به صورت پرداخت تسهیلات از بانك سینا و پست بانك برای ایجاد شغل به سرمایه گذاران و كارآفرینان در روستاها پرداخت می شود.
وی ادامه داد: رقم پرداختی برابر كل اعتباری است كه سال گذشته از این منبع برای ایجاد شغل و طرح های كارآفرینی در استان مركزی تخصیص داده شده بود.
طهرانی گفت: امید است با تخصیص این میزان اعتبار در سالی كه از سوی مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال نامگذاری شده، فرآیند اشتغالزایی روستایی خمین شتاب گیرد.
وی بیان كرد: تمامی زمینه ها برای ایجاد اشتغالزایی و طرح های كارآفرینی در روستاها در خمین مهیا است و روستاهای خمین به عنوان كانون سرمایه گذاری از نعمت برق ، آب و گاز برخوردار هستند.
سرپرست فرماندار ی خمین افزود: دولت دوازدهم همه شرایط را برای ایجاد اشتغال روستایی فراهم كرده و با برنامه ریزی مناسب این مهم روند خود را طی می كند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: اعطای بیش از 900 میلیارد ریال پروانه بهره برداری در شهرك صنعتی خمین ارمغان دولت یازدهم و دوازدهم در بخش صنعت و اشتغالزایی در زادگاه معمار كبیر انقلاب اسلامی است.
محمد رضا سلیمانی افزود: در پنج سال اخیر با سرمایه گذاری صنعتی در خمین، زمینه اشتغال 580 نفر در شهرك صنعتی این شهرستان فراهم شده است.
وی اظهاركرد: از بدو فعالیت دولت تدبیر و امید در خمین، 364 مجوز تاسیس و 47 واحد پروانه بهره برداری صادر شده است.
سلیمانی افزود: هفت طرح صنعتی امسال در زمینه تولید پرچم، روغن موتور، بازیافت فولاد و چدن، تولید لوله از پی وی سی، كاغذسازی و تولید كننده اكسل عقب و جلوی خودروی سواری و وانت در خمین بهره برداری شده كه برای آن ها در مجموع یك هزار و 596 میلیون ریال سرمایه گذاری شده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: با تدبیر دولت یازدهم برای رونق اقتصادی و توسعه صنعت در این شهرستان اشتیاق سرمایه گذاری در زادگاه امام راحل روبه افزایش است.
سلیمانی افزود: در سال جاری، 13 پروانه بهره برداری صنعتی در این شهرستان صادر شده است.
وی افزود: حجم سرمایه گذاری در این واحدها 124 هزار و 994 میلیون ریال است كه با بهره برداری از آن ها زمینه اشتغال 140 نفر فراهم شد.
رئیس صنعت، معدن و تجارت خمین ادامه داد: از ابتدای امسال تاكنون 21 فقره پروانه تاسیس واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرستان صادر شده كه با اجرا، تكمیل و بهره برداری این واحدها، 530 فرصت شغلی ایجاد می شود.
سلیمانی حجم سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی این واحدها را حدود 900 میلیارد ریال بیان كرد و افزود: زمینه فعالیت این واحدها درصنایع غذایی، فلزی و تولید كودهای ارگانیك است.
شهرستان خمین از توابع استان مركزی دارای 105 هزار نفر جمعیت است كه 2 شهر، 2 بخش و هفت دهستان دارد.
7277/6013/
خمین - ایرنا - شهرستان خمین واقع در استان مركزی تا پیش از سال 92 بالاترین نرخ بیكاری استان مركزی را به خود اختصاص داده بود و نبود فرصت های شغلی ضمن فشار جدی بر معیشت مردم، آهنگ مهاجرت در زادگاه امام راحل را تندتر كرده بود.