محمدعلی برخورداری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ارتباط راه های توسعه بیش از پیش روابط دانشگاه ها و مراكز علمی با صنعت اظهار داشت: كاربردی كردن دانش از جمله مباحثی است كه سال ها در كشور مطرح بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز (شنبه) در آیین سی و یكمین جشنواره بین المللی خوارزمی با بیان این كه امروز جوانان این كشور، اراده و انگیزه لازم را برای رسیدن به پیشرفت دارند، افزود: پژوهشها باید منتهی به تصرف بازار و صنعتی شدن و تجربی شدن بشود، دستیابی به این هدف نیاز به تجدید نظر در برنامهها، كنكور دانشگاهها، جذب دانشجو و چگونگی آمایش واحدهای دانشگاهی دارد.
برخورداری رییس دانشگاه علم و صنعت ایران در ادامه اظهار داشت: دانشجویان با خواندن دروس مختلف در دانشگاه با علوم مختلفی آشنا می شوند اما در نهایت این امر كاربردی نمی شود و این امر دو حالت دارد به گونه ای كه برخی بر این باورند كه دروس خوانده شده توسط جوانان كشور كاربردی نیست؛ به طور نمونه فردی درس خوانده و مدرك مهندسی مكانیك اخذ كرده اما در كارخانه و یا محل كار تسلط كافی ندارد.
رییس دانشگاه علم و صنعت افزود: برخی دیگر نیز معتقدند كه در دانشگاه های كشور كه فقط آموزش صرف داده نمی شود بلكه تحقیق، پژوهش، پایان نامه های مختلف مقاطع ارشد و دكتری وجود دارد كه بسیاری از آنها منجر به حصول محصول و نتیجه ملموس نمی شود.
وی در ادامه تاكید كرد: معتقدم بایستی سعی كنیم كه دانشجویان را به روش های مختلف در حین تحصیل با صنعت آشنا سازیم مثل كارآموزی ها و یا بازدیدهایی كه دانشجویان دارند.
برخورداری خاطر نشان كرد: همچنین باید مسایل كاربردی و اجرایی را در آموزش های دانشجویان دخالت دهیم تا زمانی كه فارغ التحصیل شد بتواند هر چه سریع تر در یك بخشی از صنعت مشغول به كار شود.
وی تصریح كرد: البته این امر در كشور صد درصدی نیست و در همه جای دنیا معمولا وقتی كارخانجات و صنایع بخواهند افرادی را استخدام كنند به طور مثال كارخانه قطعه سازی و یا خودروسازی در پی افرادی با مدرك مهندسی مكانیك هستند.
وی اظهار داشت: این كارخانجات برای استخدام از افراد تحصیلكرده بهره می گیرند كه آموزش های زیربنایی را در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی فرا گرفته اند.
برخورداری گفت: ذكر این نكته حایز اهمیت است كه لزوما در تمامی دانشگاه های بزرگ دنیا نیز نكات اجرایی ریز را به صورت كامل دیگر آموزش نمی دهند و شركت ها و موسسات صنعتی با استخدام افرادی كه پایه علمی دانش مرتبط را دارند؛ كلاس های چند روزه كارآموزی برای مسایل اینچنینی برگزار می كنند.
وی افزود: همچنین هم اكنون در دانشگاه های بزرگ كشور دانشجویان در رده های دكتری و تحصیلات تكمیلی تحقیقات پایه ای اساسی در رشته های مختلف صورت می گیرد كه انتظار می رود بسیاری از آنها كاربردی و به محصول تبدیل شود اما متاسفانه آنگونه كه شایسته است؛ انجام نمی پذیرد.
رییس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: رهبر معظم انقلاب هم اشاره ای داشتند كه بسیاری از تحقیقاتی كه انجام می شود باید منتج به تولید و محصولی شود كه مردم آن را احساس كنند و به درد كار و زندگی روزمره شان بخورد؛ بر همین اساس هم اكنون دانشگاه های پیشرو كشور همه در این راستا متمركز شده اند كه چگونه می توان این امر را به فعلیت رساند.
وی یادآور شد: روش های مختلفی نیز تاكنون در این راستا تجربه شده است و در حال حاضر عملی ترین راهی كه انجام می شود و انتظار موفقیت نیز از آن وجود دارد؛ شركت های دانش بنیان است.
برخورداری اظهار كرد: شركت هایی مركب از اساتید دانشگاه ها، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی و ارباب صنعت تشكیل می شود كه در آن افراد صنعتی و دانشگاهی با یكدیگر هستند و این در نهایت می تواند برای كشور بسیار مفید و موثر واقع شود.
وی افزود: هم اكنون این شركت های دانش بنیان در حال رشد هستند و دانشگاه های بزرگ كشور نیز اهتمام ویژه برای توسعه و عملیاتی كردن آن هستند.
گزارش**9187*1436*
رییس دانشگاه علم و صنعت تاكید كرد؛
اهتمام به شركت های دانش بنیان منجر به كاربردی شدن دانش می شود
۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۵:۳۷
کد خبر:
82842166
تهران- ایرنا- رییس دانشگاه علم و صنعت ایران با تاكید بر اینكه اهتمام به شركت های دانش بنیان منجر به كاربردی شدن دانش در كشور می شود، گفت: خوشبختانه طی چند سال گذشته شاهد عملكرد موفق دولتمردان در راستای حمایت و گسترش شركت های دانش بنیان در كشور بوده ایم.