به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در این همایش، علاوه بر تقدیر و معرفی سازمانهای سرآمد كشور، تجربیات موفق مدیریتی آنها نیز ارائه میشود.
البته سازمانها و شركتهای ایرانی در پنج بخش ساخت و تولید، خدمات، سلامت، آموزش و بخش عمومی، كه پس از انجام خود ارزیابی بر اساس الگوی تعالی سازمانی و اجرای برنامههای بهبود، متقاضی جایزه ملی تعالی سازمانی شده و مورد ارزیابی قرارگرفته اند، تقدیر خواهند شد.
* تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی، نیازمند افزایش سرمایه و رشد بهرهوری است
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی گفت: تركیبی از دو عامل افزایش سرمایه و رشد بهرهوری برای دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی و تحقق برنامههای چهارم، پنجم و ششم توسعه درنظر گرفته شده است.
«محمدعلی محمدی» در افتتاحیه این همایش افزود: پشتوانه اصلی آینده جامعه، مدیران سازمانهای بزرگ و موثر جامعه اند كه آینده كشور را معماری می كنند.
به گفته مدیر مركز تعالی سازمانی، برای داشتن جامعه توسعه یافته باید سازمان های متعالی بهره ور و توسعه یافته داشته باشیم كه لازمه آن، وجود انسانهای متعالی و بهره ور است.
وی افزود: شالوده تعالی جامعه، انسانهای متعالی اند كه تحول و تغییر آن جامعه به امید نگاه و درایت این افراد است.
محمدی، نقطه شروع مسیر تعالی یك سازمان را، ارزیابی صحیح آن دانست و افزود: برای انجام این كار، نیازمند قضاوت های علمی و ارزشی هستیم.
وی دستیابی به تعالی را، نیازمند ابزارها و تكنیك هایی از جمله مدیریت كیفیت فراگیر، مدیریت تحول، بهبود مستمر، استانداردهای مدیریت، مدیریت زنجیره تامین و مدیریت استراتژیك عنوان كرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، نقطه شروع حركت تعالی را، تشخیص صحیح دانست و افزود: سازمانهای بزرگ سازمانهای هستند از فرصت های بزرگ به درستی استفاده كردهاند.
وی در ادامه، ماموریت مركز تعالی سازمانی را اعطای جایزه ملی تعالی سازمانی، آموزش و تبادل تجربیات تعالی سازمانی و كمك به اجرای پروژه های توسعه تعالی سازمانی برشمرد.
مدیر مركز تعالی سازمانی افزود: ایجاد فضای رقابتی برای تعالی سازمانها، تبادل تجربیات موفق و تشویق سازمانها برای خود ارزیابی و شناخت نقاط ضعف و قوت را، از جمله اهداف جایزه ملی تعالی سازمانی عنوان كرد.
به گزارش ایرنا، در 15 سال گذشته، بیش از هزار و 400 سازمان ایرانی از سوی ارزیابان تعالی سازمانی مورد ارزیابی قرار گرفته اند و نقاط قوت و زمینههای قابل بهبود نظام مدیریتی آنها شناسایی شده و بهبود یافته است.
در پنج سال اخیر (95- 1391) برگزاری جایزه ملی تعالی سازمانی، شمار سازمان های حاضر در فرآیند این جایزه از لحاظ نوع مالكیت 68 درصد از بخش خصوصی و 32 درصد از بخش دولتی و عمومی بوده اند.
به لحاظ ابعاد سازمانی نیز، 68 درصد متقاضیان جایزه ملی تعالی سازمانی، سازمان های بزرگ (بالای 150 نفر)، 22 درصد سازمان های با ابعاد متوسط (بین 50 تا 150 نفر) و 10 درصد سازمان های كوچك (زیر 50 نفر) بوده اند.
همچنین در حوزه ساخت و تولید 38 درصد، در حوزه خدمات 58 درصد و در حوزه های آموزش و سلامت و بخش عمومی در مجموع چهار درصد در فرآیند جایزه ملی حاضر بوده اند.
امسال نیز 16 سازمان در سطح تندیس، 35 سازمان در سطح تقدیرنامه برای تعالی، 18 سازمان برای گواهی تعهد به تعالی از میان شركت بزرگ و معتبر كشور متقاضی جایزه ملی تعالی سازمانی بوده اند.
جایزه ملی تعالی سازمانی از سال 1382 در چارچوب برنامههای توسعه كشور و با هدف ارتقای بهرهوری و توسعه نظامهای مدیریت در شركتها و سازمانهای كشورمان، معرفی شد.
دستیابی به رشد اقتصادی از طریق توسعه قابلیتهای سازمانی و ارتقای سطح بهره وری، از مهمترین اهداف اقتصادی كشور به شمار میآید و سازمان مدیریت صنعتی با اعطای جایزه ملی تعالی سازمانی به دنبال كمك به توسعه فضای رقابتی و مسابقه ای سالم برای اثبات قابلیت و شایستگی سازمان های ایرانی از طریق ارزیابی و معرفی سازمانهایی است كه در تحقق اهداف مهم توسعه اقتصادی اجتماعی در كشور میكوشند.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065*1070*6075
تهران - ایرنا - پانزدهمین همایش ملی تعالی سازمانی، از سوی سازمان مدیریت صنعتی روز دوشنبه با حضور منصور معظمی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، مقام ها، مدیران ارشد سازمان ها و متخصصان، در مركز همایش های بین المللی صدا و سیما آغاز شد.