در اين مراسم نماينده مردم شهرستان هاي بيرجند، درميان و خوسف، معاون سياسي و امنيتي استاندار خراسان جنوبي، فرماندار خوسف و جمعي از مسئولان استاني و شهرستاني نيز حضور داشتند.
به گزارش ايرنا رئيس جهاد دانشگاهي خراسان جنوبي در اين مراسم گفت: اين پروژه با 14 هكتار مساحت، چندين سال قبل مجوز احداث گرفت و بعد از گذشت يكسال و نيم، ساختمان پژوهشي اين پروژه به بهره برداري رسيد.
سيد جلال الدين صادقي افزود: پيش بيني شده طي سال هاي 95 تا 99 اين پروژه به طور كامل پياده سازي و افتتاح شود.
وي اعتبار پيش بيني شده پروژه مذكور را 10 ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: تاكنون حدود 2 ميليارد تومان از منابع جهاد دانشگاهي هزينه شده است.
وي براي تامين اعتبار مورد نياز پروژه دهكده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي استان خواستار حمايت مسئولان شد و اظهار كرد: اتمام اين پروژه به تنهايي با همكاري جهاد دانشگاهي در بازه زماني مشخص شده قابل انجام نيست.
وي ادامه داد: برخي مراكز دانشگاهي اين نام را از ما گرفته و اعتبارات خوب دريافت كرده اند كه انتظار مي رود مسئولان اين پروژه مهم استاني را مورد لطف و حمايت ويژه قرار دهند.
رئيس جهاد دانشگاهي خراسان جنوبي عنوان كرد: نخستين دهكده و مجتمع گياهان دارويي جهاد دانشگاهي استان با 10 هدف مشخص در حال اجراست.
صادقي اين متجمع را محلي براي معرفي پتانسيل هاي جامع داخل استان دانست و يادآور شد: علي رغم اينكه خراسان جنوبي از استان هاي مطرح كشور در زمينه گياهان دارويي است اما جايي براي معرفي محصولات و گياهان نداريم.
وي از اين مجتمع به عنوان يك مركز گردشگري هدفمند در حوزه گياهان دارويي ياد كرد و افزود: همچنين داخل اين پروژه موزه گياهان دارويي پيش بيني شده كه گونه هاي مختلف و كاربردهاي گياهان بر اساس تجربيات اساتيد برتر استان از جمله استاد پويان به نمايش گذاشته خواهد شد.
وي با تاكيد بر اينكه ميل به ماندگاري افراد در روستا ها با توجه به كاهش سطح درآمد روستايي كاهش يافته است، افزود: روستاييان به دليل نداشتن اطلاعات علمي نمي توانند به درآمد كافي برسند.
وي اضافه كرد: روستاييان استان براي توليد و فرآوري گياهان دارويي آموزش هاي لازم را فرا خواهند گرفت.
رئيس جهاد دانشگاهي خراسان جنوبي، برند سازي، بسته بندي و بازاريابي بهينه را از ديگر اهداف راه اندازي اين دهكده برشمرد و گفت: از اين طريق واسطه هاي غيربومي نيز حذف خواهند شد.
صادقي با بيان اينكه دلالان حجم قابل توجهي از گياهان دارويي استان را بدون هيچگونه مزايايي از استان خارج مي كنند، اظهار كرد: برند سازي و فرآوري محصولات استراتژيك از ديگر اهداف اين مجتمع در نظر گرفته شده است.
** فرآوري و برندسازي شكلات عناب با برند سيوجو(siyojo)
وي يادآور شد: فرهنگ سازي در جهت تبديل شدن به كشت كشاورزي، پشتيباني و هدايت هدفمند پايان نامه ها كارشناسي ارشد و دكتري در استان، بستر سازي براي كاربرد گياهان دارويي در سطح شهر، مدارس و ساير مراكز از ديگر اهدافي است كه براي مجتمع ياد شده در نظر گرفته شده است.
وي با تاكيد بر اينكه در مقوله برندسازي به صورت علمي ورود كرده ايم، اظهار كرد: در حال حاضر براي نخستين بار فرآوري و برندسازي شكلات عناب با برند «سيوجو» در اين مجتمع تحقيقاتي و پژوهشي انجام شد.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه روستاي سيوجان از توابع شهرستان خوسف بيشترين سطح زير كشت عناب استان را داراست اسم اين شكلات به زبان عاميانه بيرجندي با برند سيوجو (siyojo) نامگذاري شد.
7557 * 6054
مجتمع تحقيقاتي گياهان دارويي جهاد دانشگاهي خراسان جنوبي افتتاح شد
۷ اسفند ۱۳۹۶، ۱۵:۰۰
کد خبر:
82844572
بيرجند - ايرنا - ساختمان پژوهشي مجتمع تحقيقات گياهان دارويي جهاد دانشگاهي خراسان جنوبي در شهرستان خوسف با حضور رئيس جهاد دانشگاهي كشور به بهره برداري رسيد.