۷ اسفند ۱۳۹۶، ۱۷:۱۵
کد خبر: 82844748
T T
۰ نفر
فعال صنفی: كاهش تعرفه واردات، فولاد را ارزان نمی كند

تهران- ایرنا- دبیر انجمن تولیدكنندگان فولاد ایران گفت: وقتی قیمت های داخلی فولاد از نرخ های جهانی پایین تر است و ظرفیت خالی در كارخانه ها داریم، كاهش تعرفه اثری بر قیمت فولاد نمی گذارد.

به گزارش دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی انجمن تولیدكنندگان فولاد ایران، «سیدرسول خلیفه سلطانی» افزود: دولت به دنبال كنترل قیمت ها در بازار است اما درباره فولاد باید توجه داشت مبنای قیمت در همه كشورها، اعم از تولیدكننده و صادر كننده و واردكننده، بهای جهانی است.
به گفته وی، برای نخستین بار در ایران قیمت فولاد پایین تر از نرخ جهانی آن شده است.
خلیفه سلطانی اضافه كرد: ظرفیت تولید فولاد كشور به 32 میلیون تن رسیده است و تا پایان امسال پیش بینی می شود تولید فولاد ایران از مرز 20 میلیون تن بگذرد.
به گفته وی، در بیشتر محصولات فولاد كشور بیش از نیاز داخلی تولید خواهیم داشت كه مازاد آن صادر می شود و انتظار می رود تا پایان امسال به صادرات هشت میلیون تنی در زنجیره فولاد برسیم.

** ایران پایین ترین تعرفه واردات فولاد را میان كشورهای فولادساز دارد
دبیر انجمن تولیدكنندگان فولاد گفت: ایران پایین ترین تعرفه واردات فولاد را میان كشورهای فولادساز دنیا دارد كه این مساله یك تهدید جدی برای صنعت فولاد كشور محسوب می شود.
به گفته وی، چنانچه تعرفه های تازه دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریكا، برای واردات فولاد به این كشور تصویب و اجرا شود، سرازیر شدن صادرات فولاد چین به كشورهایی با تعرفه پایین مثل ایران را مشاهده خواهیم كرد.
به اعتقاد خلیفه سلطانی، دولت باید در این زمینه هوشیار باشد و علاوه بر صیانت از تعرفه های كنونی كه در چند سال اخیر نظم خوبی پیدا كرده است، روش های ایمن سازی (safe guard) و اقدام فوری را نیز تدوین كند.
به گزارش ایرنا، انجمن جهانی فولاد اعلام كرد: بررسی عملكرد 66 كشور عضو نشان می دهد در سال 2017 چین به عنوان بزرگ ترین تولیدكننده فولاد خام رقم 831 میلیون و 700 هزار تن را ثبت كرد. جمهوری اسلامی ایران نیز تولید 21 میلیون و 700 هزار تنی را به خود اختصاص داد.
برپایه ارزیابی انجمن جهانی فولاد، ایران در پایان سال 2017 به عنوان سیزدهمین فولادساز جهان معرفی شد.
ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودكفایی در تولید كالاها از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است كه در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (1396) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*1559*1961*