به گزارش ايرنا دكتر منصور غلامي دوشنبه در حاشيه بهره برداري از چند طرح دانشگاهي و عمراني در اهواز در جمع خبرنگاران اظهار كرد: شركت هاي دانش بنيان و پارك هاي علم و فناوري يك گردش مالي خوبي را درتبديل فناوري هاي جديد به صنعت و فروش كارهاي حاصل از آن داشته اند كه با توجه به قرارداد با صنعت، ارقام قابل توجهي در نمايشگاه ها فروخته اند پس افق خوبي پيش روي حضور علم و تكنولوژي در سطح جامعه و صنعت كشور وجود دارد.
وي افزود: در توسعه روابط بين المللي علمي دانشگاه ها كه با عنوان تعاملات علمي بين المللي و يا ديپلماسي علمي مطرح شده، بيشتر دانشگاه ها علاقه مند هستند و توان و ظرفيت علمي ورود را دارند و وزارت علوم به صورت خاص حمايت مي كند.
** بيش از 150 طرح تحقيقاتي مشترك با كشورهاي ديگر در حال انجام است
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: هم اكنون بيش از 150 طرح تحقيقاتي مشترك با كشورهاي ديگر در دانشگاه ها مختلف انجام مي شود.
وي با اشاره به ماموريت هاي قانوني وزارت علوم گفت: اگر اين ماموريت ها به خوبي انجام شود تحول صورت مي گيرد؛ در ساماندهي مراكز آموزش عالي، موضوع كيفيت، اشتغال دانش آموختگان و كاربردي شدن تحقيقات مطرح است كه در قالب طرح ساماندهي آموزش عالي بايد به آن پرداخته شود.
** لزوم جلوگيري از افزايش تعداد مراكز آموزش عالي غير ضروري
غلامي ادامه داد: بايد از افزايش تعداد مراكز آموزش عالي غير ضروري جلوگيري شود و مراكز آموزش عالي موجود از نظر استاد و تجهيزات ارتقا يافته و ماموريت گرا شوند.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: ماموريت گرا شدن يعني لزومي نيست همه دانشگاه ها جامع با همه رشته ها فعاليت كنند بلكه بر اساس توانمندي خود و ظرفيت منطقه بايد در زمينه هاي كار تخصصي فعال باشند.
وي اضافه كرد: در اين صورت تحقيقات كاربردي مي شود و آموزش كيفيت بيشتري پيدا مي كند و چون منابع مالي دولت محدود است هرچقدر تعداد دريافت كننده ها بيشتر شود سهم كمتري به واحدهاي مختلف مي رسد.
غلامي بيان كرد: انتظار جامعه و بخش هاي مختلف اين است كه تحقيقات به سمت كاربردي شدن پيش برود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص پذيرش دانشجويان بومي اضافه كرد: سنجش و پذيرش دانشجو بر اساس آزمون، نمره و يا سوابق تحصيلي صورت مي گيرد پس با وجود اينكه امتيازي براي دانشجويان و داوطلبان بومي لحاظ مي شود اما امكان ندارد كه همه ظرفيت هاي دانشگاه ها را به داوطلبان بومي اختصاص داد.
وي گفت: خوزستان از استان هايي است كه تعداد مراكز آموزش عالي و دانشگاهي به نسبت زيادي دارد.
غلامي در خصوص حذف يا ايجاد رشته هاي دانشگاهي ادامه داد: برنامه راهبردي دانشگاه ها سال هاي گذشته در تمام دانشگاه ها اجرا شده و در اجراي اين برنامه ايجاد رشته هاي جديد بر اساس نياز روز و يا حذف و تغيير رشته هاي موجود در نظر گرفته شده است.
** آمادگي دانشگاه ها براي ورود به معضل گرد و غبار
وزير علوم در خصوص تحقيقات صورت گرفته در خصوص گرد و غبار گفت: اين يك مساله اقليمي وسيع است و ما در منطقه اي با عوارض اقليمي تحريك كننده اين پديده از جمله كم شدن آب، بسته شدن راه آب هاي جاري در كشورهاي همسايه و وجود منابع گرد و غبار در اين كشورها قرار داريم كه اين پديده را ايجاد كرده است.
وي افزود: از آنجا كه اين پديده بزرگ و وسيع است كنترل و مهار آن در زمان كوتاه ميسر نيست.
غلامي بيان كرد: در اين راستا مراكز مختلف دانشگاهي در حال كار هستند و سازمان محيط زيست كشور متولي مهم اين پديده است كه اميد است سال آينده همكاري نزديكي بين محيط زيست و دانشگاه هاي كشور براي حل اين معضل و كم كردن آثار آن شكل گيرد و انتظار داريم سازمان محيط زيست به صورت جدي با دانشگاه ها همكاري كند.
به گزارش ايرنا وزير علوم تحقيقات و فناوري روز دوشنبه وارد خوزستان شد.شركت در آيين غبارروبي
، عطرافشاني و تجديد ميثاق با شهداي گمنام و بازديد از دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر و شركت در جلسه شوراي اداري خرمشهر،بازديد از پروژه ملي طراحي و ساخت پمپهاي سرچاهي ميلهاي و كششي (SRP) دانشگاه شهيد چمران، آغاز عمليات اجرايي مجموعه فرهنگي خيرساز، اداي احترام به شهداي گمنام دانشگاه شهيد چمران اهواز، افتتاح مركز آموزشي زبان فارسي به غيرفارسيزبانان، بهره برداري از دانشكده مهندسي عمران و محيط زيست، بخش توسعه شيمي، نشست با تشكلهاي دانشجويي، ديدار با نماينده وليفقيه در خوزستان و شركت در جلسه شوراي دانشگاه شهيد چمران اهواز از جمله برنامه هاي سفر وزير علوم به اهواز است.
در دومين روز سفر وزير علوم به خوزستان نيز دانشكده علوم دامي و صنايع غذايي و سراي پژوهش دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان سهشنبه به بهره برداري مي رسند.
وزير علوم سپس از دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان بازديد كرده و نشستي نيز با اعضاي هيات مميزه و شوراي اين دانشگاه خواهد داشت. دكتر غلامي در ادامه به شوشتر سفر خواهد كرد.
3004/ 6037
اهواز - ايرنا - وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: امسال صدور فناوري هاي حاصل از دانش كشور 230 ميليون دلار بوده كه پيش بيني مي شود سال آينده افزايش يابد.