۷ اسفند ۱۳۹۶، ۲۰:۴۶
کد خبر: 82844960
T T
۰ نفر
عمارحكيم: دموكراسي در عراق در حال رشد و بالندگي است

بغداد - ايرنا - رئيس ائتلاف ملي شيعيان عراق و رهبر جريان حكمت ملي اين كشور در ديدار هيات رسانه اي سعودي گفت: دموكراسي در عراق در حال رشد و بالندگي است.

به گزارش ايرنا از دفتر جريان حكمت ملي، در اين ديدار با حضور عبد العزيز شمري، سفير سعودي در بغداد، مويد اللامي، رئيس اتحاديه روزنامه‌نگاران عرب و رئيس كانون روزنامه‌نگاران عراق و جمعي از نمايندگان رسانه هاي برتر اين كشور برگزار شد
حكيم در اين ديدار ضمن شنيدن پيشنهادهاي اين هيات اظهار داشت: دموكراسي در عراق در حال رشد و بالندگي است . هيچكس تصور روشني از خروجي فرايند انتخابات پيش رو ندارد، مضاف بر اين، شهروند عراقي به درك، آگاهي و رشد سياسي قابل ملاحظه اي دست يافته است.
وي با بيان اينكه انتخابات آينده، انتخاباتي انتقالي خواهد بود كه عراق را به مرحله ثبات و ايجاد نظام سياسي خواهد كرد، ادامه داد: ملي گرايي به معناي قرار گرفتن عراق و مصلحت آن در راس اولويت ها و چشم پوشي از منافع شخصي و حزبي به خاطر عراق است.
رئيس جريان حكمت ملي عراق افزود: البته ما در راه خود به سوي آينده بايد دستاوردها و پيروزي هاي نظامي، سياسي و اجتماعي خود را حفظ و از اين دستاوردها در راه سازندگي استفاده كنيم.
حكيم در خصوص اوضاع منطقه نيز گفت: درهاي عراق به روي همه باز است و ما تلاش مي كنيم، بهترين روابط را با كشورهاي منطقه و جهان به ويژه كشورهاي همسايه خود داشته باشيم.
وي تاكيد كرد كه عراق از محور خاصي حمايت نمي كند، بلكه منافع اين كشور در روابط متعادل با همگان نهفته است.
رئيس ائتلاف ملي شيعيان عراق درباره تأسيس و آغاز به كار جريان حكمت ملي نيز عنوان كرد: اين جريان از بطن چالش ها و با خوانش دموكراسي حقيقي برخاسته است و جوانان در تشكيل آن سهم به سزايي دارند. جريان حكمت ملي در شرايط گوناگون جوانان و بانوان را مورد حمايت قرار داده است.
حكيم با اشاره به حضور اقشار مختلف عراق در صف جريان حكمت تصريح كرد: جريان حكمت ملي جرياني معتدل، ميانه رو و ملي است.
گزارش ايرنا همچنين حاكي است يك هيات بزرگ رسانه اي سعودي براي نخستين بار پس از 28 سال و از روز جمعه به دعوت سنديكاي روزنامه نگاران عراق به رياست مويد اللامي در بغداد بسر مي برد.
اين هيات تاكنون با مسوولان مختلف عراقي از جمله فواد معصوم رئيس جمهوري اين كشور ديدار و گفت و گو كرده است.
رئيس جمهوري عراق نيز در ديدار هيات رسانه اي سعودي با وي، بر اهميت ايجاد روابط مثبت و متوازن ميان دولت ها و ملت هاي منطقه تاكيد كرد و از رسانه هاي گروهي خواست مسؤولانه عمل كنند و از تنش ها بكاهند.
حيدرالعبادي در ديدار مديران رسانه هاي سعودي خواستار تمركز بر روي فرهنگ همزيستي و همكاري شد.
سفر هيات رسانه اي سعودي به بغداد و ديدار با مقامات عاليرتبه عراقي در حالي است كه رسانه هاي سعودي همچنان به شكل منفي با رويدادهاي عراق و در راستاي موضع گيري هاي رسمي عربستان عمل مي كنند، امري كه ناخشنودي مردم عراق را به دنبال داشته است و آن را تلاش براي فتنه انگيزي در اين كشور مي دانند.
روابط رياض و بغداد از زمان سفر حيدر العبادي به رياض در ژوئن گذشته شاهد سلسله تحولات مثبتي بود كه تا تشكيل شوراي هماهنگي سعودي- عراقي پيش رفت اين درحالي است كه روابط ديپلماتيك دو كشور از حدود 25 سال پيش بدليل رويكردهاي بشدت فرقه گرايانه رياض و مداخله مستقيم در مسائل داخلي عراق قطع شده بود.
انتخابات عراق قرار است روز ۲۲ ارديبهشت ۹۷ در ۱۸ حوزه انتخاباتي در سراسر عراق از جمله مناطق اخيرا آزاد شده از دست داعش برگزار شود.
با توجه به اينكه نظام اداره عراق مبتني بر پارلمان است و انتخاب نخست وزير، رييس جمهور، رييس پارلمان و وزيران كابينه مرتبط با انتخابات پارلماني است، بر همين اساس، انتخابات پارلماني كه هر چهارسال يكبار در عراق برگزار مي شود، از اهميت بالايي برخوردار است.
به دليل اين كه انتخابات امسال، اولين انتخابات بعد از پيروزي كامل عراق بر گروه تروريستي داعش است، اين انتخابات با اهتمام مضاعفي مورد توجه جريان هاي سياس داخل عراق و كشورهاي منطقه و جهان قرار گرفته و گفته مي شود كه اين انتخابات ساختار آينده سياسي عراق را ترسيم مي كند.
۲۴ ميليون نفر از مجموع بيش از ۳۷ ميليون جمعيت عراق واجد شرايط شركت در چهارمين دوره انتخابات پارلماني عراق از سال 2003 (تغيير نظام سياسي) هستند.
خاورم**380**