۹ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۳۳
کد خبر: 82846625
T T
۰ نفر
جایزه كتاب سال نهج البلاغه برگزار می شود

تهران- ایرنا- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری نخستین جایزه كتاب سال نهج البلاغه در سال 97 خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار معارف ایرنا از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده در دیدار با نیكنام حسینی پور سرپرست موسسه خانه كتاب گفت كه ایجاد نخستین جایزه كتاب سال نهج البلاغه با همكاری این موسسه انجام خواهد شد.
وی از بخش های موسسه خانه كتاب مانند مركز كتاب پژوهی ایران، سرای اهل قلم و خبرگزاری كتاب ایران بازدید كرد و از با اهداف و برنامه های این بخش ها آشنا شد.
نیكنام حسینی پور برای همكاری های بیش از پیش موسسه خانه كتاب با معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه كتاب های دین، قرآن و عترت و برگزاری جلسات نقد و بررسی كتاب های این حوزه اعلام آمادگی كرد.
به گزارش ایرنا، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای احیای فرهنگ نهج البلاغه و كلام امیرمومنان علی علیه السلام در مرداد ماه امسال با همكاری موسسه احیای فرهنگ نهج‌البلاغه نخستین دوره آموزشی تربیت مربی نهج‌البلاغه را برگزار كرد.
در پایان این دوره آموزشی ۱۲۰ دانشجوی رشته نهج البلاغه هر كدام موفق به ارائه یك مقاله علمی درباره شرح یكی از خطبه های نهج البلاغه شدند.
كتاب شریف نهج البلاغه برگزیده‌ای از گفته‌ها و نوشته‌های امیرمومنان علی علیه السلام است كه سید رضی در اواخر قرن چهارم قمری آنها را گردآوری كرده و معیار او در انتخاب، بلاغت ادبی بوده است.
نهج البلاغه در سه قسمت خطبه‌ها، نامه‌ها و كلمات قصاردسته‌بندی شده است و امام (ع) در بسیاری از خطبه‌‌ها، مردم را به انجام اوامر الهی و ترك محرمات فرامی‌خواند و در بخشی از نامه‌ها كه خطاب به فرمانداران است، آنها را به رعایت حق مردمان سفارش می‌كند. كلمات قصار نهج البلاغه نیز مجموعه‌ای از سخنان حیكمانه و پندآموز است كه در اوج بلاغت ادبی بیان شده است.
نهج البلاغه به زبان‌های مختلف از جمله فارسی، انگلیسی، اردو، اسپانیایی، ایتالیایی و روسی ترجمه شده و از میان ترجمه‌های فارسی به ترجمه سیدجعفر شهیدی، علینقی فیض الاسلام، عبدالمحمد آیتی، محمدتقی جعفری، محمدمهدی فولادوند و محمد دشتی و از میان ترجمه‌های انگلیسی به ترجمه طاهره صفار زاده می‌توان اشاره كرد.
شرح‌های بسیاری بر نهج‌البلاغه نگاشته شده كه بسیاری از آنها امروزه نایاب است، البته فهرست نویسان بسیاری نام شرح‌ها را برشمرده‌اند كه از جمله در كتاب «كتابنامه نهج البلاغه» بیش از ۳۰۰ اثر پیرامون این كتاب به زبان‌های مختلف ذكر شده است و نمی توان آن را جامع دانست.
مرحوم دشتی كتاب های بسیاری در شرح و توضیح نهج البلاغه به رشته تحریر درآورده كه منبعی مهم برای پژوهشگران و محققان متون دینی است.
تصمیم اخیر معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را می توان اقدامی مبارك برای ترویج نهج البلاغه به ویژه در میان جوانان و اندیشمندان دانست تا این كتاب شریف از مهجوریت خارج شده و در فرهنگ عمومی كشور جایگاهی مناسب پیدا كند.
فراهنگ**1003**1055
۰ نفر