بیماری ALS (اسكلروز آمیوتروفیك جانبی) كه بیماری لوگرینگ نیز نامیده می شود، یك بیماری عصبی پیشرونده است كه سبب زوال تدریجی سلول های عصبی می شود و توانایی حركتی بیمار را سلب می كند. در ALS بیمار به مرور زمان توانایی مكالمه را از دست می دهد و به دلیل ضعف عضلات، تنفس نیز به دشواری انجام می شود.
به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، ممكن است بیمار مبتلا به ALS سالها قبل از بروز علایم اولیه در معرض گازهای دیزلی قرار گرفته باشد. مطالعات نشان میدهد بسیاری از مشاغل از جمله رانندگان كامیون، افسران پلیس، كارگران كارخانه های كشتیرانی، كارگران ساختمانی، كارگران مزرعه و اپراتورهای ماشینهای صنعتی بیشتر در معرض این آلودگی ها قرار دارند.
گاز خارج شده از دیزل شامل انواع تركیبات سمی از جمله دی اكسید كربن، مونوكسید كربن، اكسید نیتروژن، تركیبات گوگرد، فرمالدئید، بنزن و متانول است. مطالعات نشان می دهد هریك از این تركیبات میتوانند منجر به مرگ سلولهای عصبی و بروز ALS شوند. هنوز مشخص نیست كدام تركیب سوخت دیزلی خطرناكتر است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران – ایرنا – مطالعات محققان مدرسه بهداشت عمومی Harvard T.H. Chan در بوستون نشان میدهد قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گازهای دیزلی احتمال ابتلا به بیماری ALS را حدود 40 درصد افزایش میدهد. این دستاور زنگ خطری برای رانندگان جاده ای است.