به گزارش ايرنا، مهدي جمالي نژاد، روز چهارشنبه در نخستين همايش ملي «يزد ميراث جهاني، فرصت ها و ايده هاي توسعه با رويكرد گردشگري» افزود: فعاليتها و تلاش هاي زيادي در حوزه گردشگري يزد انجام شده اما آنچنان كه بايد و شايد به موضوع دانش محوري در اين بخش توجه نشده است.
وي ادامه داد: دانشگاه ها و مراكز علمي و پژوهشي نقش مهمي در دانش محور شدن فعاليت هاي گردشگري در يزد دارند و بايد از اين توانمندي به نحو مطلوبي استفاده شود.
شهردار يزد با تاكيد بر لزوم اتخاذ رويكرد و گفتمان جديد در مديريت شهرها تصريح كرد: پيشتر فعاليت شهرداري ها در بخش خدماتي، فرهنگي و اجتماعي مورد توجه بود اما اكنون توليد ثروت و افزايش درامد شهروندان نيز بايد مورد توجه شهرداري ها قرار گيرد.
جمالي نژاد افزود: البته در اتخاذ رويكرد جديد بايد با استفاده از دانش بومي، توجه به گفتمان دانش محور، نوآوري و علم فناوري در اولويت قرار گيرد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد نيز با يادآوري ثبت بافت تاريخي شهر يزد در ميراث جهاني سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) گفت: پس از ثبت شهر ميراث جهاني يزد، نام اين شهر جلوه ديگري در جهان پيدا كرده و بايد از اين فرصت به بهترين نحو استفاده شود.
فاطمه دانش يزدي با تاكيد بر لزوم فراهم كردن زيرساختهاي گردشگري در يزد افزود: ساكنان بافت تاريخي اين شهر بايد از مزيت ثبت جهاني بهره مند شوند.
نخستين همايش ملي «يزد ميراث جهاني، فرصت ها و ايده هاي توسعه با رويكرد گردشگري»، امروز چهارشنبه به مدت 2 روز در دانشگاه آزاد اسلامي واحد يزد گشايش يافت.
در اين گردهمايي 400 ايده و 150 مقاله به دبيرخانه ارسال شد كه از اين تعداد، پنج ايده و 20 مقاله به صورت شفاهي و 30 ايده و 60 مقاله به صورت پوستر ارايه و منتشر مي شود.
هدف اصلي اين گردهمايي توجه بيشتر به بافت تاريخي شهر يزد، ايجاد زيرساخت ها، رونق گردشگري و حمايت از ايده هاي مطرح براي اجرا عنوان شده است.
برگزاري مسابقه عكاسي موبايلي از شهر يزد و نمايشگاه يزد شناسي شامل كتاب هاي منتشر شده در باره اين شهر از جمله برنامه هاي جنبي همايش يادشده است.
كميته ميراث جهاني سازمان يونسكو 18 تير ماه در چهل و يكمين نشست خود در كراكوف لهستان، با اجماع، شهر تاريخي يزد را در فهرست ميراث جهاني ثبت كرد.
با توجه به غناي استان يزد از لحاظ بناهاي تاريخي، فرهنگي تاكنون پنج اثر فاخر آن در فهرست جهاني ميراث به ثبت رسيد كه پيش از اين باغ هاي دولت آباد يزد و پهلوان پور مهريز و قنات هاي زارچ و حسن آباد ثبت جهاني شد.
استان يزد 2 هزار و 270 هكتار بافت تاريخي و 6هزار و 500 اثر تاريخي دارد كه از اين تعداد تاكنون، يكهزار و 850 اثر به ثبت ملي رسيده است.
يزد در كنار استان هاي فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلايي گردشگري ايران، مقصد اول گردشگران خارجي و اروپايي است، به گونه اي كه استقبال از اين شهر تا پنج برابر افزايش يافت و همين امر گردشگري را محور توسعه استان قرار داده است.
پارسال، 113 هزار و 500 گردشگر خارجي يزد را به عنوان مقصد سفر خود به ايران انتخاب كردند.
گذشته از گردشگران خارجي، صدها هزار گردشگر داخلي سال گذشته و 6ماهه نخست سال 96 از بناهاي تاريخي، فرهنگي و چشم اندازهاي طبيعي ، عرصه هاي بياباني و كويري استان ديدن كردند.
يزد با عناويني همچون شهر بادگيرها، شهر كاريز و كاهگل، دارالعباده ، دارالعلم و دارالعمل، حسينيه ايران، شهر دوچرخه ها، شيريني، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته مي شود.
7532/ 6197
@irnayazdd
يزد - ايرنا - شهردار يزد با بيان اينكه دانش و فناوري و گردشگري به عنوان محورهاي اصلي توسعه اين شهر مدنظر است گفت: گردشگري يزد بايد در مسير دانش محور شدن حركت كند تا توسعه را به دنبال داشته باشد.