۱۳ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۵۵
کد خبر: 82850631
T T
۰ نفر
فولاد هم در مخاطره تجربه اندوزی سیمان، كاشی و سرامیك است

تهران- ایرنا- دبیر سندیكای لوله و پروفیل فولادی گفت: بر اساس افق 1404، برنامه ریزی برای صنعت فولاد دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تنی است و این امر در حالی انجام می شود كه پیشتر صنایع سیمان، كاشی و سرامیك تجربه اندوزی خوبی در این زمینه نداشته اند.

امیر حسین كاوه' روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: سرمایه گذاری كلان برای دستیابی صنعت سیمان به بیش از 80 میلیون تن صورت گرفت، اما نبود بازار داخلی و صادراتی مناسب سبب شده كه تولید این بخش اكنون 25 تا 30 درصد كمتر صوررت گیرد.
وی اضافه كرد: پیش از این انجمن صنفی كاشی و سرامیك هم از سرمایه گذاری چندین میلیارد دلاری در این بخش خبر داده، اما مجموع واحدهای تولیدی این بخش با 50 درصد ظرفیت فعالیت دارند.
كاوه خاطرنشان ساخت: برنامه ریزان صنعت فولاد معتقدند در افق چشم انداز 1404 صادرات این بخش به بیش از 20 میلیون تن می رسد، در عین حال آمارهای 28 تا افزون بر 30 میلیون تن هم داده شده، اما واقعیت اینكه ظرفیت مازاد ایجاد كردن در صنعت فولاد، می تواند تكرار تجربه صنعت سیمان و كاشی و سرامیك را به همراه داشته باشد .
وی خاطرنشان كرد: لازم است پذیرای این مطلب باشیم كه ذخایر فعلی سنگ آهن با عیار مناسب پاسخگوی نیاز نیست و رشد فولاد سازی پیامد افت منابع سنگ آهن را به دنبال خواهد داشت.
دبیر تشكل یاد شده گفت: امروز ظرفیت تولید لوله و پروفیل كشور به 18 میلیون تن رسیده و این رقم برابر با افق 1404 است و اكنون با توجه به اینكه صادرات شرایط ویژه خود را دارد، بازار فروش فراهم نكرده ایم.
وی افزود: صنعت نفت، گاز و آب ایران و كشورهای همسایه نیازمند تولیدات لوله و پروفیل فولادی است و در واقع 600 گروه كالایی، مبلمان شهری، صنایع روستایی، تجهیزات ایمنی راهها، صنایع كشاورزی، تخت های بیمارستانی و غیره در منطقه از این صنعت بهره می گیرند، اما به این مهم توجه لازم نمی شود.
كاوه اضافه كرد: هر تن تولیدات لوله و پروفیل 1000 دلار بیش از خام فروشی ارزش دارد و امروز برنامه ریزان در كنار توجه به صنایع مادر و بزرگ، لازم است صنایع پایین دستی را هم مورد توجه قرار دهند، تا ضمن ایجاد اشتغال بر محور صادرات بتوانند برای كشور ارزآوری داشته باشند.
وی یادآور شد: امروز برای مصرف سرانه فولاد كشور ارقام 200 تا 230 كیلوگرم اعلام می شود و در افق 1404 پیش بینی رقم 300 كیلوگرم شده و جمعیت هم رقم 90 میلیون نفر برآورد می شود، اما انتظار نمی رود بیش از 20 میلیون تن توان صادرات فولاد باشد، آن هم در شرایط پرنوسان بازار جهانی، بنابراین از هم اكنون باید تدبیر لازم صورت گیرد .
به گزارش ایرنا و بر پایه جدیدترین آمار انجمن جهانی فولاد كه دی ماه گذشته منتشر شد، چین با تولید 831.7 میلیون تن فولاد خام، عنوان بزرگترین تولیدكننده را در میان 66 كشور در سال 2017 میلادی از آن خود كرد؛ تولید ایران نیز در این سال به 21.7 میلیون تن فولاد خام رسید.
برابر آمارهای صادرات 9 ماهه بخش معدن و صنایع معدنی میزان 6 میلیون و 370 هزار تن زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط به ارزش افزون بر 2 میلیارد و 342 میلیون دلار راهی بازارهای صادراتی شد كه از نظر وزن و ارزش نسبت به دوره مشابه در سال 95 به ترتیب 23 و سه درصد رشد نشان می دهد.
در حالی كه در افق سند چشم انداز 20 ساله صادرات 15 تا 20 میلیون تنی فولاد خام (میانی) و تولیدات مربوطه دیده شده است، جمهوری اسلامی ایران پیش بینی كرده كه امسال حدود هشت میلیون تن صادرات فولات خام و محصولات آن رقم بخورد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام ** 1559**1597
۰ نفر