۱۳ اسفند ۱۳۹۶، ۱۶:۴۹
کد خبر: 82851236
T T
۰ نفر
سومين نمايشگاه توانمندي روستائيان و عشاير با حضور جهانگيري افتتاح مي‌شود

تهران-ايرنا- معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري گفت: سومين نمايشگاه توانمندي‌هاي روستاييان و عشاير روز سه‌شنبه 15اسفند با حضور معاون اول رئيس جمهوري در نمايشگاه بين المللي افتتاح مي شود.

به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، سيدابوالفضل رضوي در نشست خبري روز يكشنبه با خبرنگاران درخصوص سومين نمايشگاه توانمندي هاي روستاييان و عشاير، هدف از برگزاري اين نمايشگاه را آگاهي بازديد كنندگان از وجود استعدادها، قابليت ها و پتانسيل هاي موجود در مناطق روستايي و عشايري در توليدات محصولات متنوع به ويژه در زمينه صنايع كوچك، صنايع روستايي و صنايع دستي عنوان كرد.
وي معرفي روستاهاي نمونه و معرفي آنها به عنوان الگوي توسعه براي ساير روستاها با موقعيت و وضعيت مشابه، معرفي جاذبه هاي فرهنگي از قبيل آداب و رسوم، بازي هاي بومي پوشش هاي محلي، غذاها و جاذبه هاي طبيعي و گردشگري، معرفي مشاهير و استعدادهاي جوان، كارآفرينان ، معرفي دارايي هاي معنوي، مالي و فيزيكي ، ايجاد ارتباط دو سويه بين شهرنشينان با روستاييان و عشاير را از ديگر اهداف برگزاري اين نمايشگاه برشمرد.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري برقراري ارتباط تجاري في مابين توليدكنندگان و مصرف كنندگان با ايجاد تقاضاهاي جديد و شناسايي بازارهاي مصرف براي خريد محصولات و توليدات اين مناطق و تقويت روحيه خودباوري و توانمندي در جامعه روستايي و عشاير از ديگر اهداف برگزاري نمايشگاه توانمندي روستاييان و عشاير عنوان كرد.
رضوي درباره جامعه هدف در اين نمايشگاه گفت: جامعه هدف در اين نمايشگاه آحاد مردم بويژه جامعه شهري، توليد كنندان و مصرف كنندگان ، سرمايه گذاران اصناف و تجار مي باشد.
وي درباره شاخصه هاي مورد توجه در اين طرح در ارتباط با مناطق روستايي و عشايري افزود: كانون توليد و ارزش آفريني، محور توليد و اشتغال، خاستگاه اقتصاد مقاومتي، مركز كشاورزي، باغداري و دامپروري، مظهر سادگي و بي آلايشي طبيعت زيبا، خودباوري و اعتماد به نفس، سرمايه انساني پويا، مهد مشاهير و الگوي همدلي و همزباني از شاخصه هاي مورد توجه ما است.
وي در ادامه يادآور شد: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي حتي در مقاطعي كه درگير جنگ بوديم، خدمات خوب زيرساخت و كالبدي براي روستاها انجام شد.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري اضافه كرد: ما پيشرفت‌هاي فيزيكي و كالبدي خوبي در روستاها داشتيم، اما بايد به توسعه توجه جدي تري مي‌كرديم.
رضوي گفت: اگر در روستاها به توسعه توجه مي‌شد، حتما اشتغال، افزايش درآمدها، عدالت آموزشي، خدمات درماني و تأمين اجتماعي را در پي مي‌داشت.
وي در ادامه به منازل فاقد سند در روستاها اشاره كرد و گفت: متأسفانه هنوز نزديك به 25 درصد از منازل روستاييان فاقد سند است. با وجود همه تلاش‌ها و خدماتي كه براي روستاها انجام شده، اما به جد مي‌توان گفت كه قبل از اين دولت اين خدمات چشمگير نبوده و كمتر به بحث توسعه روستايي توجه شده است.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري افزود: دولت تدبير و اميد به همه ابعاد توسعه اعم از عدالت آموزشي، افزايش درآمد روستاييان و عشاير و اشتغال پايدار آنان توجه كرد و در اين زمينه لايحه‌اي دوفوريتي به مجلس داد.
رضوي ادامه داد: در زمينه اشتغال پايدار روستايي وام‌هايي با كارمزد 4 درصد به عشاير و روستاييان در مناطق مرزي و با كارمزد 6 درصد در ساير روستاها پرداخت شده است.
وي به حضور 31 استان و 430 شهرستان كشور در سومين نمايشگاه توانمندي‌هاي روستاييان و عشاير اشاره كرد و گفت: در اين نمايشگاه به بحث استارت‌آپ‌هاي روستايي توجه خوبي شده است و ما حتي يك سالن مشخص را براي اين مهم در نظر گرفته ايم، چرا كه نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه مستمر و پوياي روستا در آينده دوچندان خواهدشد.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره اقدامات دولت در زمينه توجه به بحث اشتغال پايدار روستايي افزود: متأسفانه قبل از اين دولت رديف بودجه مشخصي براي معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم وجود نداشت، ما در سال 93 توانستيم رديف بودجه‌اي براي اين معاونت بگيريم.
رضوي در ادامه علت مهاجرت روستاييان به شهرهاي بزرگ اشاره كرد و گفت: 60 درصد از مهاجرت‌كنندگان به شهرها، حاشيه‌نشينان و روستايياني هستند كه شغل و درآمد كافي ندارند، بنابراين اگر روستاييان شغل مناسب و درآمد كافي داشته باشند به شهر مهاجرت نمي‌كنند.
وي ادامه داد: ما در اين زمينه كارهاي ويژه‌اي را آغاز كرده‌ايم كه از جمله آن دادن وام‌هايي بدون كارمز است.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري به گزارش معاون اول رئيس جمهوري در حضور رهبر معظم انقلاب اشاره كرد و گفت: در جلسه شوراي اجتماعي، رهبر معظم انقلاب فرمودند براي ايجاد اشتغال روستايي به سرعت اقدام كنيد، بر اين اساس دولت هم لايحه‌اي دوفوريتي به مجلس داد.
رضوي گفت: در طول تاريخ حكمراني ايران ما هيچ لايحه دوفوريتي از دولت براي اشتغال روستاييان و عشاير نداريم و رئيس جمهوري نيز در اين زمينه دستور داده تا تابستان 97 اقدامات انجام شده به نتيجه برسد.
وي افزود: استان‌ها را براساس سه فاكتور درآمد خانواده، جمعيت و نرخ بيكاري روستاييان تقسيم‌بندي كرديم و براين اساس اعتبارات براي پرداخت وام اختصاص داده شد كه استان سيستان و بلوچستان بيشترين سهم و استان قم كمترين سهم را گرفته‌اند.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري در پاسخ به سوال خبرنگاري كه پرسيد دراين نمايشگاه به دنبال چه هستيد، گفت: ما براي اينكه توانايي‌ها و استعدادهاي روستاييان به آحاد مردم و مسئولان معرفي كنيم، برگزاري نمايشگاه را در دستور كار قرار داديم.
رضوي يادآور شد: نمايشگاه اول در سال 94 برگزار شد كه آن زمان 4 استاندار به ما نامه نوشتند كه پول بدهيد تا در نمايشگاه شركت كنيد اما در نمايشگاه امسال نه تنها هيچ استاني از ما درخواست پول نكرده است بلكه همه استان‌ها افزايش تقاضاي مساحت را داشته‌اند.
وي درباره تخصيص وام اشتغال به روستاييان گفت: تنها از يك منبع براي اشتغال روستايي وام پرداخت نمي‌شود بلكه از طريق قانون اشتغال پايدار با نرخ كارمزد 4 درصد و 6 درصد به روستاييان وام پرداخت شد و رئيس بنياد مستضعفان با كمك بانك سينا و بنياد علوي كمك‌هاي شايان توجهي در اين زمينه انجام دادند.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري افزود: تا به امروز حدود 420 ميليارد تومان با نرخ 8 درصد به روستاييان وام پرداخت شده كه از اين محل حدود 2 هزار شغل پايدار ايجاد شده است.
وي ادامه داد: ‌پرداخت 340 ميليارد تومان وام با كمك ستاد اجرايي فرمان امام راحل و همراهي بانك پارسيان نيز در دست انجام است؛ بيش از 10 هزار طرح در سامانه كارا مورد تأييد قرارگرفته است .
رضوي در پاسخ به سوال خبرنگاري كه درباره كيفيت پايين توليدات داخلي پرسيد افزود: متأسفانه برخي مصرف كنندگان فريب برندها را مي‌خورند، اينكه گفته مي‌شود توليدات روستاييان ما كيفيت ندارد، تهمت است. امروز در برخي روستاها توليداتي داريم كه كيفيت‌شان بسيار بالاتر از نمونه‌هاي مشابه خارجي است.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري درباره راه اندازي كسب و كار مربوط به سنگ‌هاي زينتي و تزئيني در روستاها گفت: سنگ‌هاي زينتي، صنعتي است كه مصرف آب بسيار كمي دارد وگردش مالي اين صنعت در دنيا در رتبه دوم و بعد از گردش مالي نفت و گاز قرار دارد. وي ادامه داد: بنابراين ضروري است كه ما هم به اين مقوله مهم توجه جدي داشته باشيم، كارهاي خوبي در اين زمينه انجام شد و در برخي روستاها هم مشغول توليد هستند.
رضوي در پاسخ به سوال خبرنگاري كه پرسيد برنامه اي براي برگزاري نمايشگاه‌هاي روستايي ايران در كشورهاي خارجي داريد گفت: ما در اين زمينه برنامه‌ريزي‌هايي انجام داديم و حتي به وزارت خارجه هم اعلام كرديم كه اگر كشوري آمادگي دارد در نمايشگاه امسال شركت كند.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري درباره تقويت استارت‌آپ هاي روستايي گفت: اين مقوله مورد توجه جدي است، حمايت‌هاي مالي و معنوي در اين زمينه از استارت آپ‌هاي روستايي انجام مي‌دهيم اگر اين استارت آپ‌ها به عنوان پيشران توسعه روستايي نيازمند امكانات باشند از همان وام روستايي با نرخ 6 درصد به آنان پرداخت خواهد شد.
وي درباره زمان برگزاري اين نمايشگاه در پانزدهم اسفند گفت: بر اساس نظرسنجي‌هايي كه در دوره‌هاي گذشته از بازديد كنندگان‌ نمايشگاه داشتيم، آنان مايل بودند كه اين نمايشگاه در ايام نزديك به عيد برگزار شود تا بتوانند خريدهاي عيد خود را انجام دهند.
رضوي درباره ضرورت برند سازي توليدات روستايي كشور افزود: برندسازي يكي از اقدامات بزرگ است ما اگر علائم تجاري نسازيم حتما كارمان ناقص خواهد بود اين موضوع تا حدي انجام شده است.
سومين نمايشگاه توانمندي هاي روستاييان و عشاير از 15 الي 18 اسفند ماه از ساعت 10 صبح تا 18 در نمايشگاه بين المللي تهران برگزار مي شود.
سيام**1058 /1449
۰ نفر