۱۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۶:۴۰
کد خبر: 82852509
T T
۰ نفر
ایمیدرو: كاهش نرخ جهانی مواد معدنی به بنگاه های صنعتی آسیب زد

تهران- ایرنا- مدیر آموزش، پژوهش و فناوری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: كاهش نرخ جهانی مواد معدنی سبب شد بسیاری از بنگاه های صنعتی و اقتصادی بزرگ كشور آسیب ببینند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «شمس الدین سیاسی راد» امروز (دوشنبه) در پنجمین همایش و جایزه «بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران» افزود: براساس مطالعات مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در دوره ( 95 - 1385) بنگاه های تولیدی صنعتی- معدنی از 6 شوك اصلی متاثر بودند كه كارایی آنها را تحت تاثیر قرار داد.
به گفته وی، رشد قیمت نفت (در سال های نخست برنامه پنجم) و نبود برنامه دقیق در این ارتباط، موجب افزایش بی محابای درآمد شد و تزریق آن به اقتصاد كشور، رشد شاخص های اقتصادی بویژه در زمینه تولید ناخالص داخلی را دربرنداشت و در عین حال افزایش هزینه های دولت را موجب شد.
سیاسی راد توضیح داد: افزایش درآمدهای نفتی، مشكلات جدیدی را برای اقتصاد كشور به همراه داشت و به نوعی بیماری هلندی را سبب شد.
بیماری هلندی، اصطلاحی در اقتصاد است و در مورد كشورهایی استفاده می شود كه روش نادرستی از درآمدهای نفتی خود دارند.
ممكن است دولت ها برای تامین هزینه های خود از درآمدهای نفتی استفاده كنند، از این راه حقوق كاركنان خود را بدهند و در واقع دلارهای نفتی را به پول داخلی تبدیل و باعث افزایش بیش از حد نقدینگی شوند.
علاوه براین افزایش نقدینگی به تورم منجر می شود كه دولت باید برای كنترل آن، واردات كالای مصرفی را افزایش دهد تا بتواند با قیمت كمتر، این كالاها را تامین كند و مانع تورم شود.
سیاسی راد موضوع تحریم ها، بی ثباتی نرخ ارز، بحران بین المللی سال 2008 میلادی، كاهش ادامه دار قیمت نفت، وابستگی به درآمد نفتی و كاهش بهای جهانی مواد معدنی را از موارد ذكر شده در گزارش مركز پژوهش های مجلس اعلام كرد.
وی یادآوری كرد: سال 1388 قیمت مس هرتن در بازار جهانی به بیش از پنج هزار دلار رسید اما سال 1395 قیمت این فلز چهار هزار و 800 دلار شد.
دبیر علمی همایش همایش بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران تصریح كرد: بنگاه های بزرگ دولتی یا خصولتی از شوك های تشدید تحریم، افزایش هزینه ها و مخارج دولت بیشتر آسیب دیدند.

** ساماندهی عرضه خدمات آموزشی ایمیدرو
سیاسی راد یادآوری كرد: تعطیلی موسسه آموزشی و پژوهشی دولت، بدون هیچ جایگزین موجب شد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به دنبال ساماندهی عرضه خدمات آموزشی باشد و اكنون برنامه هایی را با همكاری موسسه های خارجی توانمند و دارای استانداردهای روز بین المللی پیش بینی كرده است.
وی اضافه كرد: در پنج سال فعالیت دولت تدبیر و امید 42 كارگاه آموزشی در قالب دوره های تئوری و عملی برای توانمندسازی نیروهای فعال در بخش معدن و صنایع معدنی با بهره گیری از استادان داخلی و خارجی برپا شد كه برنامه ریزی برای بیش از 200 هزار نفر- ساعت آموزش بخشی از فعالیت های صورت گرفته در این عرصه است.
به گفته وی، بر اساس برنامه پنجم توسعه كشور (94- 1390) بهره وری به عنوان یك موضوع جدی دستگاه های دولتی و غیردولتی قرار گرفت و اكنون اولویت سرمایه گذاری ایمیدرو بر حوزه بهره وری نیروی انسانی است.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی یكی از 10 كشور شاخص معدنی در جهان محسوب می شود و بیش از 68 نوع ماده معدنی در كشور شناسایی شده است .
پنجمین همایش و جایزه «بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران» امروز (دوشنبه) در دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار شد.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در این همایش از شركت های برتر در زمینه صادرات، طرح های بهبود بهره وری و 10 شركت بهره ور با اهدای گواهینامه تجلیل كرد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*1559*1961*
۰ نفر