به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حسین افخمی روز دوشنبه درهمایش ملی رسانه ها و فناوری های اطلاعاتی در خدمت كاهش خسارات بلایای طبیعی در محل دانشگاه علامه طباطبایی با عنوان نشست اخبار جعلی و شایعات رسانه ای در مواجهه با بلایای طبیعی افزود: آیا در این جامعه می توان امیدوار بود كه خبر جعلی نداشته باشیم؟ من خوش بین نیستم، چون روزنامه نگار می تواند ابزار قدرت حاكم باشد؛ نبود تشكلی صنفی برای دفاع از حقوق مادی روزنامه نگار، باعث می شود كه روزنامه نگار ضعیفی داشته باشیم كه برای بقای خودش از هر چیزی استفاده كند.
وی اظهارداشت: زلزله ای در عراق صورت گرفت بعد متوجه شدیم كه در كرمانشاه بوده است و این نمونه خبر «فیك نیوز» (خبر جعلی) است كه در جامعه ما منتشر شد.
وی تصریح كرد: برخی خبرهای نادرست از سوی دولت ها برای تست بازار است و وقتی وضعیت بدتر شود دولت آن را تكذیب می كند كه در برخی مواقع ما خبر را دستكاری می كنیم و جایی هم خبر را می سازیم.
افخمی اضافه كرد: در ارتباطات رویداد را برساخت اجتماعی می دانیم و آنچه كه ما انعكاس می دهیم برساخت اجتماعی است كه روزنامه نگاران ارایه می دهند و روزنامه نگاران در آن نقش آفرینی می كنند.
وی ادامه داد: «خبر فیك خبری است كه تعمدی ساخته می شود گاه روزنامه نگار و گاه نهادهای قدرت آن را می سازند اما روزنامه نگار آگاه خبر جعلی را منتشر نمی كند و كسانی كه خبر جعلی را به روزنامه نگار نسبت می دهند روزنامه نگار نیستند و اكر كسی با خبر جعلی زندگی می كند انگل روزنامه نگاری است.»
وی ادامه داد: وقتی فرهنگ حاكم بر جامعه سودآوری باشد خبر جعلی به وجود می آید و یك ارباب قدرت پول برای اخبار جعلی می دهند و دوم اینكه در این نوع خبرها، برخی فریب برای تیراژ و فروش بیشتر را می خورند.
وی بیان داشت: فقدان احزاب بر سر قدرت دومین موضوعی است كه ما داریم و ما ردپای اینها را بین دو انتخابات نمی بینیم ولی در تبلیغات می بینیم چون برای این احزاب كار می كند و این روزنامه نگار نماینده سیاسی مردم می شود.
وی تصریح كرد: نسبت به اینكه اخبار جعلی در حوزه زلزله و دیگر بلایای طبیعی و غیرطبیعی نباشد خوش بین نیستم.
وی ادامه داد: باید ادعاكنیم كه متاسفانه خبر جعلی همه جا هست اما باید روزنامه نگاران حرفه ای هیچوقت به سمت این خبرها نروند.
همایش ملی رسانه ها و فناوری های اطلاعاتی در خدمت كاهش خسارات بلایای طبیعی در محل دانشگاه علامه طباطبایی به مدت یك روز با حضور جمعی از اساتید دانشگاه، اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران، سیدضیا هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامس و نصیری قیداری دبیركل كمیسیون ملی یونسكو حضور دارند.
در این همایش چهار پنل تخصصی ' مدیریت بحران از منظر آموزشی و اجتماعی، پنل رسانه های اجتماعی، ارتباطات ریسك، ارتباطات بحران ، پنل رسانه های جدید و ارتباطات ریسك و ارتباطات بحران و پنل اخبار جعلی و شایعات رسانه ای در مواجهه با بلایای طبیعی نیز برگزار شد.
اجتمام *1724* ٧٢٦٨
مدیرگروه روابط عمومی دانشكده ارتباطات:
روزنامه نگار حرفه ای نباید به سمت اخبار جعلی گرایش پیدا كند
۱۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۶:۴۷
کد خبر:
82852518
تهران - ایرنا - مدیر گروه روابط عمومی دانشكده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: خبر جعلی متاسفانه در همه جا وجود دارد اما روزنامه نگاران حرفه ای نباید هیچ وقت به سمت این خبرها بروند.