۱۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۵۶
کد خبر: 82853178
T T
۰ نفر

توفیق پاكستان در ایجاد كارگاههای كوچك صادرات محور

۱۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۵۶
کد خبر: 82853178
توفیق پاكستان در ایجاد كارگاههای كوچك صادرات محور

اسلام آباد - ایرنا - شهرهای 'سیالكوت، گجرات و گوجران والا' به محل تولید و صادرات كالاهای صادراتی این كشور نظیر تجهیزات پزشكی، لوازم و ظروف با پوشش سرامیك، تفلون و ماربل و لوازم ورزشی تبدیل شده اند.

به گزارش ایرنا شهرهای 'سیالكوت، گجرات، وزیر آباد و گوجران والا' پاكستان با داشتن كارگاه های كوچك به قطب صادرات این كشور در صدور كالای با كیفیت صادراتی تبدیل شده اند.
با گشت و گذار كوتاه در كارگاه های این شهرها، حتی به ذهن نیز خطور نمی كند كه محصولات تولیدی این كارگاه ها بتواند در بازار داخلی كشور به فروش برسد، چه رسد به اینكه این كالاها به آنسوی مرزهای جغرافیایی این كشور صادر شود.
بیشتر كارگران فعال در این كارگاه ها با ابتدایی ترین تجهیزات و امكانات سخت افزاری، محصولاتی تولید كرده كه توانسته علاوه بر تامین نیاز بازارهای داخلی پاكستان به خارج از كشور صادر شود.
به عنوان مثال، شهر صنعتی سیالكوت با برخورداری از یك بخش صنعتی و منطقه فراوری صادراتی از نظر درآمد سرانه، بالاترین رتبه را در میان شهرهای پاكستان دارد و تاكنون بارها صاحب جایزه صادركننده نمونه پاكستان شده است.
دولت پاكستان توانسته است از تولیدات كارگاه های كوچك شهر صنعتی سیالكوت، در سال مالی گذشته با صادرات 339 میلیون دلار تجهیزات پزشكی، ارز نصیب خود كند.
این شهر علاوه بر اینكه زادگاه اقبال لاهوری شاعر ملی پاكستان و ستاره بلند شرق است، از ویژگی های صنعتی در سطح جهانی برخوردار است و توانسته در توسعه و اشتغالزایی پاكستان نقش موثر ایفا كند.
بر اساس آمارها، میزان بیكاری در شهر صنعتی سیالكوت به گفته برخی مسئولان و بازرگان، پایین است و حتی از دیگر شهرهای پاكستان برای كار به این شهر مهاجرت می كنند.
بر اساس آمارها، صادرات تجهیزات پزشكی از شهر صنعتی سیالكوت پاكستان در سال مالی گذشته در مقایسه با سال پیش از آن، دو میلیون دلار افزایش یافته است.
شهر صنعتی گوجران والا در شمال شرقی پاكستان نیز كه در زمینه هایی نظیر داشتن بزرگترین كارخانه فرآوری و بسته بندی برنج ایالت پنجاب و معروف ترین شركت تولید لوازم و ظروف با پوشش سرامیك، تفلون و ماربل در پاكستان فعال است، به لحاظ وجود نگاه صادراتی در كارگاه های تولیدی خود مورد توجه فعالان اقتصادی قرار گرفته است.
در شهر صنعتی 'گوجران والا'، لوازم خانگی نظیر كولر، ماشین لباسشویی، مبلمان پلاستیكی، سرامیك و تفلون تولید شده كه برخی تولیدات این شهر نظیر قابلمه سرامیك و تفلون به خارج از این كشور صادر می شود.
كارگاه های شهر كوچك 'وزیر آباد' از توابع گوجران والا در زمینه تولید برخی لوازم خانگی نظیر چاقو، چنگال، قیچی و دیگر لوازم خانگی و پزشكی فعالیت می كنند.

*** صادرات قابل توجه تجهیزات پزشكی به خارج كشور
رئیس انجمن تولیدكنندگان لوازم و تجهیزات پزشكی پاكستان در این خصوص می گوید:صادرات این محصولات از 337 به 339 میلیون دلار افزایش یافته است.
'محمداشرف رضا'عامل اصلی این موفقیت ها را دسترسی آسان صادركنندگان به بازارهای بین المللی و نگاه صادرات گرای تولیدكنندگان می داند.
وی ادامه داد:صادركنندگان و تولیدكنندگان تجهیزت پزشكی شهر سیالكوت این روزها در حال بررسی دیگر مقاصد و بازارهای بین المللی نظیر چین و حتی كشورهای آفریقایی هستند.

** برندسازی، حمایت واقعی از تولید و فضای رقابتی واقعی؛ عامل رونق صادرات
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در پاكستان (مستقر در كراچی) نیز در گفت و گو با ایرنا با تشریح برخی عوامل رونق كارگاه های كوچك در پاكستان و افزایش صادرات آنها به دیگر كشورهای جهان گفت:ارائه تخفیف های تعرفه ای اروپا و امریكا به كشورهای كمتر توسعه یافته از دلایل رونق صادرات این كالاهاست.
'مراد نعمتی زرگران' اضافه كرد:بر اساس تخفیف های تعرفه ای كه به این كالاها ارائه می شود، این كالاها و محصولات با تعرفه و هزینه تمام شده تولیدات داخلی به كشورهای دیگر صادر می شود.
وی استفاده از برندینگ، همكاری و تعامل خوب این شركت ها و كارگاه های تولیدی با شركت های خارجی و تولید كالا تحت برند سازی را از دیگر عوامل صادرات گرا شدن كاالاهای تولیدی این كارگاه ها عنوان كرد و افزود:خود این كالاها در فضای كاملا رقابتی تولید می شود و تلاش می شود كه قیمت تمام شده كالا حتی الامكان كاهش یابد.
این كارشناس اقتصادی در بخش دیگری از سخنانش اضافه كرد:از دیگر عواملی كه می توان برای رونق صادرات این كالاها یا محصولات نام برد این است كه محصولات از نوسانات ارزی بازار، كمترین آسیب را می بیند و با توجه به اینكه تورم در این كشور پایین است، قیمت كالا تحت تاثیر نوسانات ارزی بازار قرار نمی گیرد.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران همچنین حمایت های دولت از صادركنندگان را از دیگر عوامل رونق صادرات محصولات تولیدی این كارگاه ها بیان می كند و می گوید:پاكستان عضو سازمان تجارت جهانی است و نمی تواند به صورت ارائه یارانه مستقیم از تولید یا صادركنندگان حمایت كند ولی دولت فدرال یا دولت های محلی در بحث آموزش یا ارائه خدمات به این تولیدكنندگان كمك می كنند.
نعمتی زرگران تصریح كرد:به عنوان مثال، دولت به این شركت ها در راه اندازی نمایشگاه های داخلی یا حضور در نمایشگاه های بین المللی كمك می كند.
وی تصریح كرد:هر كدام از شركت های صادركننده پاكستان كه بخواهند به عنوان مثال در نمایشگاهی در آفریقا شركت كند، دولت 90 درصد هزینه های حضور در نمایشگاه را می پردازد.

*** تاثیر كاهش هزینه تولید و نیروی كار ارزان بر روند رونق صادرات
رییس شورای تجاری ایران و پاكستان نیز در گفت و گو با ایرنا در خصوص عوامل رونق صادرات و تولید در كارگاه های كوچك را كاهش هزینه های تولید و نیروی كار ارزان عنوان می كند.
'سیدعلیرضا رضوی' می افزاید:در این كارگاه ها، هزینه هزینه های تولید بسیار پایین است و با بهره گیری از نیروی كار ارزان در شهرهایی نظیر سیالكوت، قیمت تمام شده كالا پایین می آید.

*** فعالان اقتصادی پاكستان چه می گویند؟
فعالان تجاری و اعضای اتاق بازرگانی و صنایع شهر صنعتی سیالكوت نیز در گفت و گو با ایرنا بر این باور هستند كه اگر محصولی با نگاه تجارتی و صادراتی و با كیفیت مطلوب تولید شود، آن محصول می تواند در بازارهای بین المللی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد.
به گفته كارشناسان به دلیل وجود نیروی كار ارزان، بیشتر برندهای معروف ورزشی جهان، محصولات خود را به كارگاه های تولیدی این شهر سفارش داده و پس از آن، این محصولات به شركت مورد نظر در كشورهای اروپایی صادر می شود.
در این كارگاه ها، زنان و جوانان فعالیت كرده و برخی از آنها با كمترین حقوق ماهیانه نسبت به تولید محصولات ورزشی برند جهان مبادرت می كنند.
به گفته بازرگانان و صاحبان صنایع، برخی حرفه ها در این شهر نظیر كارگاه های ساخت لوازم و تجهیزات پزشكی، شغل آبا و اجدادی آنها بوده است كه از پدربزرگ به پدر و پس از آن به فرزندان منتقل شده است.
آساق**6125**1663