به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي نيواطلس، اين پليمر مصنوعي كه با همكاري محققان موسسه بيو مهندسي و نانوفناوري سازمان علوم، فناوري و تحقيقات در سنگاپور و مركز تحقيقات IBM ساخته شده، غيرسمي است و مي تواند به كلاس هاي درماني كاملا جديدي براي پرداختن به مشكل ابرميكروب هاي (سوپرباگ ها) مقاوم به آنتي بيوتيك منجر شود.
اين مولكول هاي مصنوعي 'پلي كربنات هاي گاناديوم' ناميده مي شوند و مشخص شده است كه براي سلول هاي انساني غيرسمي هستند و در بدن تجزيه مي شوند.
اساسا اين پليمر مصنوعي با بار مثبت وارد بدن زنده مي شود و با جذب غشاي ميكروبي مرتبط با بار منفي بطور خاص به برخي سلول هاي باكتري مي چسبد.
اين پليمر زماني كه به باكتري مي چسبد از غشاي سلول عبور مي كند و باعث سخت شدن پروتيين ها و دي.ان.اي در سلول مي شود و باكتري را از بين مي برد.
در آزمايش هاي انجام شده روي موش ها مشخص شد كه اين مولكول با موفقيت پنج ابرميكروبي را كه به طور رايج در بيمارستان هاي سراسر جهان يافت مي شوند، با موفقيت از بين مي برد.
اين رويه هيچ علائم قابل توجهي از سميت در بدن موش ها نشان نداد؛ زماني كه اين پليمر كار از بين بردن باكتري را به اتمام مي رساند بعد از سه روز بطور طبيعي در بدن تجزيه مي شود و باقي نمي ماند.
اين عامل ضد ميكروبي اميد زيادي را براي درمان و پيشگيري از عفونت هاي سيستميك مقاوم به چند دارو ايجاد كرده است.
'علمي**2038**2017
مبارزه با ابرميكروب هاي مقاوم به آنتي بيوتيك با يك پليمر مصنوعي
۱۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۵۰
کد خبر:
82853267
تهران-ايرنا- محققان يك مولكول ساختگي جديد توليد كرده اند كه مي تواند پنج باكتري مقاوم به دارو را هدف قرار داده و از بين ببرد.