۱۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۲:۲۰
کد خبر: 82853324
T T
۰ نفر

اتریش آماده ساخت نیروگاه خورشیدی در یزد است

۱۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۲:۲۰
کد خبر: 82853324
اتریش آماده ساخت نیروگاه خورشیدی در یزد است

یزد - ایرنا - یك شركت اتریشی آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت10 و 30 مگاوات به ارزش 40 میلیون یورو در یزد اعلام كرد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره كل امور اقتصادی و دارایی یزد، در نشستی كه با حضور مسئولان اقتصادی و سرمایه گذاری استان در مركز خدمات سرمایه گذاری یزد برگزار شد، راه های جذب منابع مالی تولید انرژی از آفتاب و مشكلات آن مورد بررسی قرار گرفت.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی یزد در این نشست بر حمایت در ساخت نیروگاه خوشیدی و تسریع در فرایند اجرای آن تاكید كرد و گفت: آمادگی برای همكاری در این زمینه وجود دارد و موانع رفع خواهد شد.
علی نمازی با بیان این كه اكنون تقاضا برای تولید 600 مگاوات برق با احداث نیروگاه آفتابی در استان وجود دارد، تصریح كرد: ظرفیت های لازم برای فعالیت در این بخش فراهم است.
همچنین مدیركل امور اقتصادی استانداری یزد در نشست یادشده با بیان اینكه شركت خارجی یادشده در حال فراهم كردن مقدمات احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 10 مگاوات است، گفت: روند پیشرفت عملیات اجرایی آن هم مناسب است.
سید حسین دشتی، افزود: تاكنون 30 سرمایه گذار متقاضی احداث نیروگاه خورشیدی در استان شدند كه در 17 مورد قرارداد نهایی شد و زمین مورد نیاز هم واگذاری شده است.
« مارتین توماس »، مدیر شركت سرمایه گذاری اتریش نیز با قدردانی از حمایت های مسئولان یزد از طرح های سرمایه گذاری خارجی گفت: این آمادگی وجود دارد در كنار طرح 10 مگاواتی تولید برق از انرژی خورشیدی، 2 واحد نیروگاه 10 و 30 مگاواتی نیز تا 2 سال آینده راه اندازی شود.
این شركت خارجی اكنون در مرحله پیاده سازی تجهیزات یك واحد نیروگاه خورشیدی با حجم 10 مگاوات و با 10 تا 12 میلیون یورو سرمایه گذاری در یزد است.
نخستین نیروگاه خورشیدی ایران در سال 1372 در روستای دربید یزد راه اندازی شد.
با توجه به شرایط اقلیمی استان هر روز به طور متوسط می توان 10ساعت از خورشید برای تولید انرژی در صنعت برق، كارگاهها و منازل استفاده كرد.
هر چند نیروگاه خورشیدی دربید برای تامین انرژی 20 خانوار راه اندازی شده بود، اما با توجه به اغلب روزهای آفتابی استفاده از انرژی خورشیدی چندان در استان فراگیر نشد.
استفاده از آفتاب برای تولید برق مزایایی دارد كه می توان به كاهش مصرف سوخت های فسیلی، كاهش آلاینده های زیست محیطی و صرفه جویی در مصرف آب اشاره كرد.
متوسط ساعت آفتابی سالانه در یزد سه هزار و 200 ساعت است به همین دلیل توان زیادی برای توسعه نیروگاه های خورشیدی در استان فراهم خواهد بود.
كمبود و گرانی سوخت های فسیلی و آلودگی های زیست محیطی از یك سو و دسترسی آسان و ارزان به خورشید و نبود محدودیت برای دسترسی به استفاده از آفتاب ایجاب می كند كه توسعه نیروگاه های خورشیدی بیش از این مورد توجه قرار گیرد.
1968/ 2047/
۰ نفر