به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، معصومه ابتكار روز چهارشنبه پس از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: طرح گفت و گوی ملی خانواده در11 استان كشور كلید خورده است و مبنای از درون خانواده و در سطح جامعه، برای بهبود وضعیت خانواده ایرانی به شمار می آید است .
ابتكار تصریح كرد : ما نیاز داریم تا یك گفت وگو با تسهیل گری و راهبری دانشگاه ها و متخصصان امر توسط فعالان اجتماعی و سازمان های مردم نهاد و حتی احزاب را شكل دهیم.
وی ابراز امیدواری كرد كه بتوانیم گفت وگوی بین نسلی را از درون خانوادهها و در سطح جامعه پیگیری كنیم كه در حقیقت تاب آوری خانواده ایرانی برای مقابله با آسیبها را افزایش دهیم.
ابتكار همچنین با اشاره به برگزاری اولین جلسه ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیسجمهوری در روز گذشته (سه شنبه) افزود: این اتفاق بسیار مهمی بود. ستاد ملی زن و خانواده، یك ستاد فرابخشی و فرا قوهای است و در جلسه روز گذشته با حضور وزرا، معاون رییس جمهوری، معاون قوه قضاییه و نمایندگان زن مجلس تشكیل شد.
وی ادامه داد: در این جلسه، شاخصهای عدالت جنسیتی بررسی و سیاستهای مربوط به آن را تأیید كردیم.
وی با بیان اینكه این شاخصها، ملاك عمل و حركت ما در برنامه برای بهبود وضعیت زنان و خانواده خواهد بود، ادامه داد: علاوه بر آن مصوبه ای داشتیم كه تقسیم كار ملی بین دستگاههای مختلف برای آموزش های پیش از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج داشته باشند كه این موضوع نیز با همكاری همه دستگاهها انجام می شود تا به بهبود شرایط و خوشبختی زوج های ایرانی كمك كند.
معاون رییس جمهوری خاطر نشان كرد: یكی دیگر از مصوبات این جلسه، در مورد اقدام مشترك معاونت زنان و وزارت ورزش و جوانان در زمینه نشاط و تندرستی دختران بود، چون یكی از معضلات دختران جامعه، كم تحركی است و ورزش می تواند به این موضوع كمك كند و در این زمینه نیز یك تقسیم كار ملی خواهیم داشت و اگر دستگاهها وظیفه خودشان را به خوبی انجام دهند به سلامتی روح و جسم دختران كمك می كند.
وی اظهاركرد: در جلسه امروز هیات دولت نیز از وضعیت زنان بر اساس آمار، تفكیك به جنس و شرایط هر استان و مناطق خاص و كمبودها یا فاصله هایی مانند كودكان و دختران بازمانده از تحصیل، گزارشی ارایه شد.
ابتكار افزود: همچنین دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم در بهبود وضعیت زنان و به طور مشخص در موضوع اشتغال كه سال 95 و 96 ارایه شد كه نشان می داد آمار بسیار خوبی در این زمینه داریم.
ابتكار با بیان اینكه در جلسه امروز بحث شد كه اشتغال زنان در بخشهای اشتغال غیر رسمی و خانگی باید مدنظر قرار گیرد، ادامه داد: مطالعه ای را معاونت زنان و خانواده در مورد ارزشگذاری كار خانگی زنان انجام داده است كه مطالعه بسیار مهمی است و نشان می دهد كه تا 30 درصد از ارزش تولید ناخالص ملی كشور، ناشی از كار خانگی زنان است؛ كاری كه به حساب نمی آید ولی زنان در آن نقش دارند .
وی بحث نگهداری تا تولیدات خانگی و خدمات دیگر انجام شده توسط خانم ها آنهم با كیفیت بسیار عالی برای خانوار های ایرانی را از جمله این فعالیت ها بیان كرد.
ابتكار با بیان اینكه براساس دستور رییس جمهوری 30 درصد از پست های مدیریتی تا پایان دولت دوازدهم باید در اختیار زنان باشد، تصریح كرد: گزارشی از انتصابات مدیران زن در دولت تدبیر و امید ارایه شد البته ما گزارش گیریهای مستمری داریم كه طبق این گزارشها، تاكنون یعنی علاوه بر انتصابات قبلی در6 ماه گذشته، هفت معاون وزیر جدید و 46 مدیركل زن به دولت اضافه شده است كه این روند قابل قبولی است ولی باید تسریع شود.
وی با تاكید براینكه تمامی وزارتخانه ها باید در این زمینه فعال شوند، افزود: برای دومین بار، مكاتباتی را با استانداران انجام دادم تا در استان های خود این 30 درصد را در انتصابات مدنظر داشته باشند. وزیر كشور هم در رابطه با انتصاب فرمانداران زن تلاش هایی را انجام داده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره انتقاد معاون اول رییس جمهوری درباره تعداد كم مدیران زن در كشور ادامه داد: باید خیلی تلاش كرد كه هم جای تقدیر و هم نقد دارد. آنچه اتفاق افتاده است نشان دهنده تحولی رو به جلو است كه باید ادامه یابد.
ابتكار با بیان اینكه اجلاس بینالمللی زن، صلح و امنیت با همكاری وزارت خارجه از امروز آغاز شده است، ادامه داد: نشست كارشناسی این اجلاس امروز با حضور نمایندگان كشورهای مختلف بخصوص سفرای كشورهای منطقه شروع شده است.
ابتكار، نقش زنان در ایجاد و حفظ صلح و امنیت را مهم ارزیابی و تصریح كرد: علاوه بر اینكه در این زمینه قطعنامه 1325 شورای امنیت را داریم، ما نیز فكر میكنیم زنان مسلمان می توانند نقشآفرینی بسیاری در این زمینه داشته باشند.
وی با بیان اینكه این اجلاس برای هم اندیشی با كشورهای منطقه درخصوص نقش فزآینده زنان در صلح برگزار می شود، افزود: اجلاس، فردا با حضور مقامات كشورهای مهمان برگزار خواهد شد.
سیام**9103**1776
تهران - ایرنا- معاون رییس جمهوری در امور زنان گفت: بدنبال طرح گفت وگوی ملی خانواده هستیم كه مبنای آن در درون خانواده و در سطح جامعه برای بهبود وضعیت خانواده ایرانی است.