۱۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۴:۳۵
کد خبر: 82854889
T T
۰ نفر
90 درصد از تعهد اشتغال بخش كشاورزي همدان محقق شده است

همدان-ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي همدان گفت: امسال تعهد اشتغال اين سازمان در بخش هاي كشاورزي سه هزار و 600 نفر است كه تاكنون 90 درصد آن محقق شده است.

به گزارش ايرنا، منصور رضواني جلال روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از ابتداي سال جاري تاكنون براي سه هزار و 520 نفر در بخش هاي كشاورزي اشتغال ايجاده شده كه سه هزار و 49 نفر آن در سامانه رصد به ثبت رسيده است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر 26 درصد از اشتغال موجود استان در بخش كشاورزي است افزود: حجم تقاضاي سرمايه گذاري در بخش كشاورزي پنج هزار ميليارد ريال است كه در منابع مختلف و هفت رديف اعتباري مورد بررسي قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: در سال جاري 213 طرح كشاورزي با سرمايه گذاري بخش خصوصي در همدان اجرا شده و براي يك هزار و 73 نفر اشتغال ايجاد شده است.

*** همدان يكي از قطب هاي گلخانه اي كشور مي شود
وي با بيان اينكه سطح زير كشت گلخانه هاي استان همدان 102 هكتار است، افزود: در حال حاضر 50 هكتار گلخانه نيز در دست اجرا است كه با فعاليت آنها همدان يكي از قطب هاي گلخانه اي كشور مي شود.
وي اضافه كرد: دو طرح احداث گلخانه 25 هكتاري نهاوند و 17 هكتاري ملاير از جمله نمونه گلخانه هاي در دست اجرا با وسعت بالا است.

***200 هزار تن به ظرفيت سردخانه هاي استان اضافه مي شود
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان گفت: در حال حاضر ظرفيت سردخانه هاي فعال استان 155 هزار تن است و با تكميل طرح هاي در دست اجرا، 200 هزار تن به اين ظرفيت افزوده مي شود.
وي با بيان اينكه نبود سردخانه موجب هدر محصولات كشاورزي استان همدان مي شد، افزود: با احداث سردخانه كشاورزان مي توانند بخش اعظمي از سيب زميني و پياز و محصولات برداشت شده اراضي كشاورزي كه مازاد مصرف است را در سردخانه ها ذخيره كنند.
وي ادامه داد: عمليات ساخت ۷۲ سردخانه در استان همدان در دست اجرا است كه بين 20 تا 95 درصد پيشرفت فيزيكي دارند.

*** همدان قطب توليد گياهان دارويي
رضواني جلال با بيان اينكه سالانه بيش از 14 هزار تن محصول كشاورزي در استان همدان كشت مي شود افزود: همدان در توليد رازيانه و گشنيز مقام اول كشور را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينكه در استان همدان 316 گونه گياه دارويي به صورت خودرو مي رويد و استان همدان قطب گياهان دارويي در كشور است، افزود: ظرفيت مناسبي براي كشت گياهان دارويي در استان همدان وجود دارد چرا كه بيشتر اين گياهان در عرصه هاي منابع طبيعي و به وسيله باران و بارش زمستانه رويش پيدا مي كنند و نياز به آبياري ندارند.
گفتني است سالانه پنج ميليون تن انواع محصولات كشاورزي در استان همدان توليد مي‌شود كه 650 هزار تن در حوزه دام و طيور است.
اين استان 4.5 درصد محصولات كشاورزي كل كشور را توليد مي كند كه 29 درصد از ارزش افزوده بخش هاي اقتصادي استان نيز مربوط به بخش كشاورزي است.
سهم استان همدان در ارزش افزوده بخش كشاورزي در كشور 3.3 درصد است و اين استان يك هزار و 950 هزار هكتار وسعت دارد كه 46 درصد آن منابع طبيعي است و 33 درصد آن در حوزه زراعت، 3.7 درصد در حوزه باغ ها و 13.1 درصد هم در بخش آيش است.
استان همدان از مهمترين قطب هاي بخش كشاورزي در كشور است كه 142 هزار بهره بردار در بخش كشاورزي در استان فعال است و 26 درصد اشتغال استان را بخش كشاورزي بر عهده دارد.
7523/2090