به گزارش ایرنا به نقل این منبع خبری ، هند بزرگ ترین شریك تجاری اوكراین در زمینه همكاری های دفاعی و نظامی است. در بین سال های 2015 تا 2017، اوكراین چندین قرارداد دفاعی به ارزش 400 میلیون دلار را با هند تكمیل كرده است. شركت 'زوریا مشرفكت اوكراین' كه در خصوص موتور های توربینی گازی تخصص دارد در مدت مشابه تجهیزات نظامی به ارزش 200 میلیون دلار به هند صادر كرده است.
در چارچوب توافقنامه های امضا شده با شركت های هندی، اوكراین تلاش بیشتری برای برنده شدن در مناقصه های دولت هند در زمینه های تولید و تعمیر هواپیما، نوسازی وسایل نقلیه زرهی، مهندسی تعمیر دریایی و تولید و عرضه پهپاد های نظامی كرده است.
شركت 'اسپك تكنو اكسپورت' اوكراین چند توافقنامه را با شركت صنایع نظامی'هال' هند امضا كرده و چند پروژه را تكمیل كرده است.
اما چندی است كه یك موج تبلیغات منفی علیه شركت های اوكراینی كه در هند حضور دارند آغاز شده است. در یك سال گذشته چندین گزارش در وب سایت شركت اكراینی منتشر شد كه حاوی اطلاعاتی مبنی بر عدم توانایی این شركت در تكمیل پروژه های خود با هند بود. این امر تعجب كارشناسان را برانگیخت كه چگونه یك شركت ممكن علیه خود مطالبی در وبسایت اختصاصی خود قرار دهد.
یك مقام هندی در واكنش به این مساله گفت معتقد چنین اقداماتی به طور مخفیانه از سوی روسیه انجام گرفته است. وی گفت روسیه تمام تلاش خود را برای جبران روند منفی حضور شركت های دفاعی این كشور در بازار هند انجام داده است.
روسیه اخیرا در مقابل آمریكا هم برای بدست آوردن چندین مناقصه مهم برای تولید بالگرد و تجهیزات حمل و نقل سنگین در هند شكست خورده است. علاوه بر آن ، پروژه تولید هواپیمای جنگنده نسل پنجم هندی-روسی نیز اكنون در معرض خطر شكست قرار گرفته است.
در طول هشت سال گذشته، قرارداد نهایی طراحی این جنگنده ها به دلیل نارضایتی هند از موتور های ضعیف و عملكرد رادار گریزی آنها، امضا نشده است.
مقامات هندی اعلام كرده اند كه دهلی نو ممكن است این پروژه را به طور كامل لغو كرده و برای تولید مشترك جنگنده های اف - 35 آمریكا اقدام كند. در صورت خروج هند، روسیه مجبور خواهد شد به دلیل نبود منابع مالی تولید جنگنده های نسل آینده را كاهش دهد.
روسیه در سالهای اخیر، یك همكار غیر قابل اعتماد برای هند در بخش دفاعی بوده است. در سال 2015 ، گزارشی از سوی ارتش هند منتشر شد كه نشان می داد از 2010 فروند جنگنده های سوخوی 30 ام كی ای متعقل به نیروی هوایی هند كه از سوی روسیه تامین شده است ، 126 فروند به دلیل مشكلات تكنیكی از خدمت خارج شده اند.
بر اساس گزارش وزارت دفاع هند، تاكنون 6 فروند جنگنده سوخوی 30 ام اكی ای هند سقوط كرده اند. در ماه اوت سال 2016 گزارش های دیگری مبنی بر فروش جنگنده های غیر قابل اعتماد روسی از جمله میگ 29 كی و میگ 29 كی یو بی به هند منتشر شدند.
در گزارش های ارتش هند آمده است كه 62 درصد از موتور های به كار گرفته شده در جت های روسی غیر قابل تعمیر می باشند.
با اینحال، هند و روسیه در سال 2017 یك توافقنامه همكاری های دفاعی جدید امضا كردند.
این دو كشور در ماه های اخیر نیز چند توافق نامه برای خرید سیستم دفاع موشكی اس 400، ساخت كشتی های جنگی و تولید بالگرد های كاموو 226 تی، امضا كردند كه بر اساس آنها ، دو كشور 60 بالگرد كاموو در روسیه و 140 فروند بالگرد از نوع مشابه در هند تولید خواهند كرد.
با وجود تلاش های هند جهت تنوع بخشیدن به منابع تامین دفاعی خود، روسیه همچنان به عنوان یكی از مهمترین منابع تامین تجهیزات دفاعی برای هند به مدت طولانی باقی مانده است.
بر اساس گزارش موسسه بین المللی تحقیقات صلح استكهلم، سهم روسیه در واردات تجهیزات نظامی هند در سال های 2012 تا 2016، 68 درصد بوده است درحالی كه آمریكا 14 درصد و رژیم صهیونیستی 7.2 درصد از واردات دفاعی هند را در مدت مشابه به خود اختصاص داده اند.
ماهیت همكاری دفاعی دو جانبه بین هند و روسیه در سال های اخیر تغییرات مثبتی داشته است. اكنون تأكید بیشتری بر طراحی مشترك، توسعه و تولید تجهیزات نظامی با تكنولوژی پیشرفته میان دو كشور وجود دارد.
تولید موشك های براهموس توسط شركت مشترك هند و روسیه به نام 'براهموس' نمونه ای از همكاری مثبت هند و روسیه است.
هند و روسیه همكاران راهبردی قدیمی برای یكدیگر هستند. دامنه همكاری دفاعی هند و روسیه كه شامل مبادلات نظامی سطح بالا و رزمایش مشترك بین نیروهای مسلح دو كشور است گسترش یافته است. دوكشور در سال های 2015 و 2016 رزمایش های مشتركی در شرق روسیه و ایالت راجستان هند برگزار كردند.
آساق**267**1424** 1663**
دهلی نو - ایرنا - پایگاه خبری 'دیفنس نیوز' هند در روز چهارشنبه گزارش داد كه، روسیه اخیرا فشارهای مضاعفی بر اوكراین وارد می كند تا شركت های دفاعی این كشور را از بازار نظامی هند خارج كند.