عليرضا جلال زايي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: سيستان و بلوچستان به همت استانداري و دستگاه هاي مختلف استان با اجراي برنامه هايي از قبيل موسيقي زنده محلي، طبخ غذاهاي سنتي، برگزاري مراسم سنتي عروسي به صورت واقعي در سياه چادر، ايجاد غرفه صنايع دستي، معرفي خانه بوم گردي و جاذبه هاي گردشگري استان در نمايشگاه توانمندي هاي روستاييان و عشاير تهران شركت كرده است.
وي ادامه داد: برگزاري مراسم عروسي در غرفه هامون با اجراي موسيقي زنده همراه بود كه بارها و بارها مورد تشويق مردم قرار گرفت و خواهان اجراي مجدد آن شدند.
وي افزود: صنايع دستي سيستان و بلوچستان نيز فرهنگ غني استان از شمال تا جنوب را در اين نمايشگاه به همه معرفي كرده و مورد استقبال خوبي از سوي مردم نيز قرار گرفته است.
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سيستان و بلوچستان گفت: در نظر داريم تا به منظور توسعه صنايع دستي استان با همكاري شهرداري و با برنامه ريزي هاي لازم در مركز استان و يا در شهرستان چابهار، بازارچه دائمي براي ارائه محصولات صنايع دستي راه اندازي كنيم.
به گفته مدير كل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري سيستان و بلوچستان افزون بر 350 نفر از روستاييان اين استان در سومين نمايشگاه توانمندي هاي روستاييان و عشاير كشور حضور دارند.
آرش جمال زهي اظهار داشت: اين نمايشگاه با شعار مناطق روستايي و عشايري كانون توليد و ارزش آفريني از 15 تا 18 اسفند در محل نمايشگاه بين المللي تهران در حال برگزاري است.
جمال زهي ادامه داد: روستاييان 19 شهرستان سيستان و بلوچستان در اين نمايشگاه توانمندي هاي خود را به نمايش گذاشته اند.
معاون استاندار سيستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه زابل نيز در جريان بازديد از اين نمايشگاه به خبرنگار ايرنا گفت: شهرستان زابل امسال با 2 غرفه و ارائه صنايع دستي، مواد غذايي، فرش دستباف سيستان و معرفي آداب و رسوم منطقه حضور متفاوت را در سومين نمايشگاه توانمندي هاي روستائيان و عشاير رقم زد.
هوشنگ ناظري اظهارداشت: سومين نمايشگاه توانمندي هاي روستائيان و عشاير با هدف معرفي ظرفيت ها و توانمندي هاي روستاييان در بخش هاي مواد غذايي، صنايع دستي، پوشاك، آداب و رسوم در محل دائمي نمايشگاه بين المللي تهران برپا شده است.
وي افزود: شهرستان زابل امسال يك غرفه عشاير در محل ورودي سالن هفت و غرفه ديگر را در داخل سالن هفت برپا كرده است به طوري كه تاكنون استقبال زيادي از سوي مردم شده است.
فرماندار زابل تاكيد كرد: اين نمايشگاه فرصت خوبي براي معرفي صنايع دستي، مواد غذايي و آداب و رسوم است و مي توان سرمايه گذاران خوبي را جذب كرد.
وي ادامه داد: حضور مخاطبان داخلي و خارجي باعث معرفي توانمندي هاي شهرهاي شمالي استان مي شود.
ناظري گفت: گروه هاي موسيقي، رقص شمشير و شعر و ادب شهرستان زابل نيز در اين نمايشگاه حضور دارند و برنامه هاي مختلف را اجرا مي كنند.
وي اظهارداشت: در ايام نمايشگاه مراسم سنتي عروسي منطقه سيستان از سوي شهرستان زابل در سومين نمايشگاه توانمندي هاي روستائيان و عشاير برگزار شد و استقبال خوب مردم را در پي داشت.
معاون استاندار سيستان و بلوچستان افزود: مسئولان كشوري با بازديد از اين نمايشگاه از نزديك با ظرفيت ها و توانمندي هاي روستائيان و عشاير آشنا مي شوند.
وي بيان كرد: روستاييان و عشاير شهرستان زابل در اين نمايشگاه در بخش صنايع دستي فرش دستباف سيستان، تابلو فرش، دودني (اسپند)، سوزن دوزي، خامه دوزي، سياه دوزي، سفال و در بخش مواد غذايي لندو، كشك زرد، بورك، تجگي، قليفي، آچار، قتلمه، شوربه و درزنگ را عرضه كرده اند.
7316**7317 **6081
حضور متفاوت سيستان وبلوچستان در نمايشگاه توانمندي روستائيان مردم را مجذوب كرد
۱۷ اسفند ۱۳۹۶، ۱۵:۳۹
کد خبر:
82856044
زاهدان - ايرنا - سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سيستان و بلوچستان گفت: غرفه ها و برنامه هاي جذاب اين استان در سومين نمايشگاه توانمندي هاي روستائيان و عشاير كشور در تهران و حضور متفاوت هنرمندان و صنعتگران سيستاني و بلوچ، هموطنان ايراني و خارجيان را مجذوب كرد.