۱۸ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۵۷
کد خبر: 82856478
T T
۰ نفر

دستيابي به روش جديد درمان اگزما

۱۸ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۵۷
کد خبر: 82856478
دستيابي به روش جديد درمان اگزما

تهران - ايرنا - محققان بيمارستان كودكان بوستون به روش جديدي براي درمان اگزما دست يافتند، در اين روش به جاي داروي هاي استروئيدي، از يك روش طبيعي براي مقابله با حمله آلرژيك استفاده مي‌شود.

به گزارش روز جمعه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، روش هاي كنوني درمان اگزما با استفاده از داروهاي استروئيدي علاوه بر هزينه بالا، داراي عوارض جانبي است.
اگزما به التهاب پوست گفته مي شود كه معمولا با قرمزي، پوسته پوسته و ضخيم شدن پوست همراه است. عوامل محيطي مانند عدم وجود رطوبت در بروز و تشديد اگزما موثر است. تماس پوست با صابون هاي عطري، مواد تحريك كننده مانند الكل و لباس هاي پشمي و تنگ نيز باعث افزايش علايم اگزما مي شوند. بيماران مبتلا به اگزما به عفونت‌هاي باكتريايي، قارچي و ويروسي حساس هستند و در برخي موارد اگزما منجر به آلرژي يا آسم مي‌شود.
التهاب اگزما ناشي از پاسخ‌هاي ايمني «نوع 2» است كه توسط فعال‌سازي سلول هاي ILC2 و لنفوسيت T كمك‌كننده هدايت مي‌شود. گروه ديگري از سلول هايT به نام Tregs، پاسخ‌هاي «نوع 2» را كاهش مي‌دهند و پاسخ آلرژيك را سركوب مي‌كنند.
سلول‌هاي Tregs شامل 5 درصد از سلول هاي T بدن و بيش از 50 درصد از سلول‌هاي T پوست هستند. محققان براي بررسي سلول‌هاي Tregs از دو مدل جداگانه اگزما در موش ها استفاده كردند و پس از خالص سازي سلول هاي Tregs از پوست و خون حيوان، بيان ژن ها را مقايسه كردند. برخي از ژن ها تمايل داشتند كه در سلول‌هاي Tregs پوست فعال شوند. يكي از آنها RORα بود. محققان با استفاده از يك ترفند ژنتيكي، RORα را از روي سلول هاي Tregs حذف كردند و مشاهده كردند سلول‌هاي التهابي و التهاب آلرژيك در موش‌ها افزايش مي‌يابد. محققان معتقدند اين روش مي تواند منجر به درمان‌هاي جديد اگزما شود.
به گزارش انجمن ملي اگزما، مهمترين علايم اين بيماري عبارتند از:
- خشكي و حساسيت پوست
- التهاب و قرمزي پوست
- خارش شديد
- ايجاد تاول و تراوش آب از آنان
- تورم
- ايجاد لكه هاي تيره رنگ روي پوست
علايم اگزما در صورت مواجه شدن با موارد زير شديدتر مي شوند:
- آلرژن ها از جمله گرده، موي حيوانات خانگي، تخم مرخ، آجيل و فرآورده هاي لبني
- مواد محرك پوست از جمله عطر، صابون هاي عطري، مواد شيميايي، محصولات پوستي حاوي الكل
- آب داغ
- استرس
- سرماخوردگي و آنفلوآنزا
- شرايط آب و هوايي مانند گرما يا خشكي هوا
نتايج اين مطالعه در نشريه Science Immunology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259 ** 1071
۰ نفر