دكتر محمودرضا اشرفي روز جمعه در گفت وگو با خبرنگارعلمي ايرنا افزود: تزريق سلول هاي بنيادي مشتق از بندناف با منشا سلول هاي خون ساز يا مزانشيمي به كودكان فلج مغزي اسپاستيك 4 تا 14 ساله در قالب طرح تحقيقاتي از مرداد امسال به اجر درآمد.
وي، تعداد كودكان بيمار شركت كننده در اين طرح را 108 نفر اعلام كرد و گفت: اين افراد به سه گروه تقسيم شدند كه به گروه اول سلول بنيادي با منشا خون ساز، گروه دوم سلول بنيادي بند ناف مزانشيمي ترزيق مي شود و سومين گروه هم به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند.
اشرفي با بيان اينكه تاكنون حدود نيمي از بيماران وارد اين طرح شدند، اظهار كرد: اين طرح سال جاري در دانشگاه علوم پزشكي تهران تصويب شد و با همكاري دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان، سازمان بهزيستي، سازمان انتقال خون و شركت فناوري بن ياخته هاي پژوهشگاه رويان آغاز شده است.
وي هدف از اجراي اين طرح را ارائه خدمات بهتر به كودكان مبتلا به فلج مغزي اعلام كرد و گفت: با اجراي موفقيت آميز اين طرح تحقيقاتي، نيازي به مراجعه بيماران براي سلول درماني به كشورهاي ديگر مانند چين، هند، اوكراين و حتي آلمان نخواهد بود.
فوق تخصص اعصاب كودكان ادامه داد: مراجعه بيماران ايراني به كشورهاي ديگر علاوه بر هزينه هاي مالي گزاف، مشكلاتي را هم براي آنان به همراه داشته است.
وي افزود: اگر اين طرح با موفقيت به سرانجام برسد، مي توان آن را به عنوان توريسم درماني با استفاده سلول بنيادي بكار گرفت. كشورهاي همسايه به خصوص عراق و آذربايجان تمايل دارند براي استفاده از اين روش پيشرفته به ايران سفر كنند.
مجري طرح تحقيقاتي درمان فلج مغزي اطفال با استفاده از سلول هاي بنيادي، هزينه اين طرح بيش از يك ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: ما با اعتبار ناچيز از دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان اين طرح را آغاز كرديم و اميدواريم با مساعدت دانشگاه ها، خيرين و شركت هاي دانش بنيان، آن را به نتيجه مطلوب برسانيم.
اشرفي ادامه داد: در بررسي ها به اين نتيجه رسيديم كه بهترين سلولي كه مي توان براي بيماران فلج مغزي استفاده كرد، سلول هاي بنيادي خون بند ناف است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر مورد اطمينان بخش ترين و كم عارضه ترين سلول بنيادي كه در فلج مغزي موثر است، سلول هاي بنيادي با منشاء بند ناف است، گفت: هرچند اين بيماري علاج قطعي ندارد اما با اين روش بهبودي 20 تا 60 درصد حاصل شود. اگر اين روش تاثير مثبت داشته باشد نياز به تكرار آن هم وجود دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران اظهار كرد: مجوز اخلاقي اين طرح پژوهشي از كميته اخلاق دانشگاه علوم پزشكي تهران اخذ و سپس كار عملي آغاز شده است.
علمي ** 1201 ** 1071
طرح تحقيقاتي درمان فلج مغزي اطفال با سلول هاي بنيادي اجرايي شد
۱۸ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۴۹
کد خبر:
82856548
تهران - ايرنا - مجري طرح تحقيقاتي درمان فلج مغزي اطفال با استفاده از سلول هاي بنيادي گفت: طرح تحقيقاتي درمان اطفال مبتلا به فلج مغزي با بهره گيري از سلول هاي بنيادي در مركز طبي كودكان به اجرا درآمده است.