جلال قلعه شاخاني روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: ميزان استقبال مردم از اين نمايشگاه بسيار بيشتر از ميزان انتظار و پيش بيني ها بوده است.
وي افزود: با توجه به اينكه چنين نمايشگاه هايي در استان هاي كشور برگزار مي شود، آمارها نشان مي دهد ميزان استقبال مردم و فروش كتاب در اين نمايشگاه خيلي بالاتر از ديگر نمايشگاه ها است.
قلعه شاخاني در خصوص تفاوت 6 دوره قبلي نمايشگاه با اين دوره تاكيد كرد: آماره ها نشان از تفاوت بسيار زياد اين دوره از نظر ميزان فروش و استقبال مردم دارد.
وي با بيان اينكه يكي از اهداف حضور ناشران اقليم در اين نمايشگاه تقويت پيشينه تاريخي، فرهنگي و هنري مشترك ميان كُردهاي ايران و اقيلم كردستان عراق بود، يادآور شد: مهمترين هدف، پيدا كردن بازار فروش كتاب ناشران استاني در خارج از كشور بوده است.
وي به شركت اقليم براي اولين بار در اين نمايشگاه به صورت رسمي اشاره كرد و گفت: با توجه به ميزان فروش غرفه هاي كتاب ناشران اقليم، حضور آنها در استقبال مردم از نمايشگاه تاثير زيادي داشته است.
قلعه شاخاني عوامل تاثير گذار در استقبال از نمايشگاه كتاب را گسترده بودن موضوعات و زبان ها دانست و يادآور شد: يكي از شاخص هاي مهم در ميزان استقبال مردم از اين نمايشگاه تنوع كتاب هاي كرُدي بود.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان به رايزني هاي انجام شده از سوي اين اداره با اقليم كردستان عراق براي برگزاري نمايشگاه مشترك كتاب در بهار سال 97 در اقليم اشاره كرد و افزود: اميدواريم اين تقويت ارتباطات باعث ايجاد بازار خوب براي كتاب هاي كُردي، ناشران و نويسندگان استان كردستان باشد.
وي در خصوص برنامه هاي آينده اين اداره كل در حوزه كتاب گفت: اين برنامه ها شامل ايجاد هيات حمايت از ناشران و نويسندگان در توليد، چاپ و نشر كتاب، برگزاري جايزه كتاب سال، ايجاد شبكه توزيع و نشر كه در اين راستا از تلاش براي ارتباط با اقليم كردستان عراق مي توان نام برد، تاسيس مجتمع يا شهرك كتاب است.
قلعه شاخاني نگاه ويژه استاندار كردستان به حوزه فرهنگ را فرصتي بزرگ براي توسعه فرهنگي استان دانست و اضافه كرد: با توجه به وعده معاون حقوقي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي براي ساخت محل نمايشگاه دائمي در اين استان، اميدواريم با كمك مديريت ارشد استان و حمايت استاندار در آينده نزديك شاهد اين اتفاق بزرگ در كردستان باشيم.
وي با بيان اينكه كتاب زيربناي توسعه فرهنگي است، اظهار كرد: توسعه در ديگر حوزه ها مستلزم توسعه فرهنگي در هر كشوري است.
قلعه شاخاني موج آفريني، ايجاد شور و شوق در حوزه فرهنگ، دسترسي آسان به تعداد زيادي كتاب در يك نقطه مشخص و تخفيف در خريد كتاب را از نقاط قوت نمايشگاه كتاب براي افزايش آمار مطالعه در جامعه دانست و افزود: استقبال مردم باعث ايجاد شور و نشاط در مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامي استان شده است.
وي در خصوص حضور دانش آموزان مدارس در اين نمايشگاه يادآور شد: با هماهنگي آموزش و پرورش با هدف آشنايي دانش آموزان با كتاب از تمام مدراس شهر سنندج براي بازديد از نمايشگاه دعوت كرديم.
به گزارش ايرنا، از سال 1371 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با توجه به ميزان استقبالي كه از نمايشگاه كتاب تهران مي شود تصميم گرفت براي سهيم بودن تمام استان هاي كشور در اين كار فرهنگي و ايجاد عدالت فرهنگي اين نمايشگاه ها را در تمام كشور برگزار كند.
اولين نمايشگاه استاني كردستان در راستاي اين تصميم در سال 1379 شروع به كار كرد كه با هشت سال تاخير نسبت به تاريخ اعلام شده نمايشگاه در اين استان شروع به فعاليت كرد.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كردستان با اشاره به اينكه از سال 79 تاكنون هفت دوره از اين نمايشگاه در استان برگزار شده است، گفت: محدوديت هاي اعتباري، مشكلات و مسائل فضاي نامناسب نمايشگاه، كم بودن ميزان استقبال مردم در 6 دوره قبلي و كمبود اعتبارات فرهنك وارشاد از عوامل تاخير در برگزاري اين نمايشگاه به صورت هر سال بوده است.
به گفته وي، همزمان با برگزاري اين نمايشگاه برنامه ريزي براي برگزاري هشتمين نمايشگاه در مهرماه سال 97 انجام شده است.
در طول 6 روز برگزاري اين نمايشگاه، در مجموع هشت كتاب رونمايي شد كه تمام آنها توسط نويسندگان بومي كردستان به رشته تحرير در آمده است.
هفتمين نمايشگاه كتاب كردستان روز يكشنبه با حضور معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون وزير فرهنگ و جوانان كردستان عراق، نماينده ولي فقيه و استاندار كردستان در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي سنندج گشايش يافت.
628 ناشر براي حضور در اين نمايشگاه متقاضي شده بودند كه 338 ناشر براي حضور در هفتمين نمايشگاه بزرگ كتاب كردستان انتخاب شدند.
علاوه بر ناشران داخلي، 14 ناشر برجسته منطقه شمال عراق (اقليم كردستان) 2 هزار و 718 عنوان كتاب شامل 42 هزار نسخه را در اين نمايشگاه عرضه كردند.
همزمان با آيين افتتاحيه هفتمين نمايشگاه استاني كتاب كردستان از نويسندگان پيشكسوت كُرد همچون عبدالحميد حيرت سجادي، عطا نهايي، هاشم سليمي، محمد علي كوشا، دكتر محمود ابراهيمي، قادر فتاح قاضي، آزاد برزنجي و بهرام ولدبيگي با اهداي هدايايي تجليل و تقدير شد.
بازديد كننده نمايشگاه مي تواند از طريق آدرس www.icfi.ir/fa/book و با جستجوي اسم نويسنده، كتاب يا دسته بندي موضوعي، ناشر و محل عرضه آن در نمايشگاه را پيدا كند.
دسته بندي هاي موضوعي شامل عمومي، دانشگاهي، كشاورزي، هنر، حقوقي، پزشكي، كمك آموزشي و زبان است كه علاقه مندان مي توانند در ميان اين بخش ها بدنبال كتاب هاي مدنظر خود بگردند.
هفتمين دوره نمايشگاه بزرگ كتاب استان كردستان پس از وقفهاي سه ساله 13 تا 18 اسفند ماه جاري با حضور ناشران برجسته و فعال كشوري و منطقه شمال عراق در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي سنندج برگزار شد.
7349/
سنندج - ايرنا - مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان گفت: استقبال پرشور مردم از نمايشگاه كتاب خط باطلي بود بر اين تصور كه سرانه مطالعه در اين استان پايين است.