به گزارش ايرنا به نقل از روزنامه تايمز او اينديا در روز شنبه، نخست وزير هند در جلسه مطبوعاتي مشترك با ماكرون گفت: همكاري هاي هند و فرانسه از زمين تا آسمان است و دو كشور در تمام موضوعات با يكديگر همكاري دارند.
وي افزود: همكاري هاي دو جانبه دو كشور شامل دفاع، فضا و تكنولوژي پيشرفته مي شود. هند از سرمايه گذاري فرانسه در بخش دفاعي هند استقبال مي كند.
اين سخنان نخست وزير هند چند دقيقه پس از امضاي 14 توافقنامه ميان هند و فرانسه منتشر شد.
يكي از مهترين توافقنامه هاي امضا شده ميان دو كشور توافقنامه همكاري هاي امنيتي در درياها مي باشد كه به دو كشور اجازه استفاده از پايگاه هاي نظامي دريايي يكديگر را مي دهد.
اقدامات انجام گرفته از سوي چين در درياي جنوب چين سبب نگراني قدرت هاي جهان شده است. همچنين نفوذ چين به منطقه وسيع اقيانوس هند كه از كانال سوئز تا خليج مالاكا ادامه دارد نگراني كشور ها را افزايش داده است.
مودي و ماكرون به طور مشترك نگران افزايش حضور نظامي چين در منطقه هستند. پكن سال گذشته يك پايگاه نظامي در جيبوتي واقع در شرق آفريقا احداث كرد.
چين همچنين بر اساس طرح يك جاده يك كمربند در حال ايجاد شبكه تجاري خود كه شامل بسياري از كشور ها در منطقه اقيانوس هند مي شود، مي باشد.
چين بندر گوادر پاكستان را راه اندازي كرده و بندر همبانتوتا در سريلانكا را به مدت 99 سال اجاره كرده است. اين كشور همچنين تعدادي جزيره كوچك در مالديو خريداري كرده است.
اين اقدامات هند را كه در قلب اقيانوس هند است نگران ساخته است. مقامات هندي سرمايه گذاري هاي مختلف شركت هاي چيني از فرودگاه ها گرفته تا بازار بورس بنگلادش را به عنوان اسب هاي تروجان پكن توصيف كرده اند.
ابجيت سينگ يك تحليل گر در بنياد پژوهشي ناظر، يك انديشكده در دهلي نو، گفت: اين سرمايه گذاري ها به نفع چين هستند. همه اين سرمايه گذاري ها تجاري نيستند بلكه آنها استراتژيك هستند و يك هدف جغرافيايي-سياسي را دنبال مي كنند.
مودي از زمان انتخاب خود به عنوان نخست وزير هند در سال 2014 ، افزايش نفوذ هند در كشور هاي همسايه خود را در اولويت امور قرار داده است.
دهلي نو در سال 2014 زماني كه يك زيردريايي چيني در يك بندر سريلانكا پهلو گرفت به كلمبو به شدت اعتراض كرد. پس از اين اعتراض سريلانكا با درخواست مشابه چين در سال 2015 مخالفت كرد.
از سوي ديگر جزيره ريونيون كه يك جزيره بسيار مهم تحت حاكميت فرانسه در اقيانوس هند است و پاريس داراي منافع گسترده در اقيانوس آرام است.
ماكرون روز گذشته در يك مصاحبه تلوزيوني گفت: ما داراي يك نيروي دريايي قدرتمند با زيردريايي هاي هسته اي هستيم.
اما چين با وجود سرمايه گذاري هاي گسترده اين كشور، هرگونه هدف عليه هند را به شدت رد كرده است. وزير امور خارجه چين در پكن گفت: هند و چين همكار يكديگر در امر توسعه هستند و با يكديگر رقيب نيستند.
لي زونگي يك متخصص در موسسه مطالعات بين الملل شانگهاي گفت: هند در حال استفاده از 'تهديد چين' براي گسترش قدرت نظامي خود است.
اما تعدادي از كارشناسان بين المللي در مورد واكنش مودي به چين در اقيانوس هند و مناطق ديگر ابراز شك كرده اند.
آساق**267**1424 **1663**
دهلي نو-ايرنا- هند و فرانسه روز شنبه پس از ديدار نارندرا مودي نخست وزير هند با امانوئل ماكرون رئيس جمهور فرانسه در دهلي نو، يك توافق امنيتي امضا كردندكه همكاري هاي دو كشور در حوزه هاي دفاع و تكنولوژي فضايي را ميسر مي كند.