به گزارش روز سه شنبه ایرنا این نماینده عراقی به رسانه های محلی گفت: واشنگتن گروه تروریستی داعش را ایجاد و مسلح كرد تا به بهانه كمك به نیروهای عراقی درجنگ علیه داعش دوباره وارد عراق شود.
وی افزود: دولت مركزی مصمم است كه یك جدول زمانی برای خروج نیروهای آمریكایی تنظیم كند اما از نظر قانونی باید تا قبل از شروع انتخابات پارلمانی (22 اردیبهشت) این موضوع را اجرایی كند.
السهلانی گفت: هدف امریكایی ها ایجاد پایگاه های نظامی دائمی در عراق به بهانه نابودی گروه های تروریستی و پشتیبانی از نیروهای عراقی در نبرد با آنها می باشد.
وی گفت این در حالی است كه امریكا از گروههای تروریستی پشتیبانی می كند و اساسا خود واشنگتن آنها را به عراق آورد تا بتواند پس از اظهار پشیمانی برای خروج نظامیانش از عراق (سال 2011) دوباره بتواند برگردد و برای مدتی طولانی در عراق ماندگار شوند.
تاكید این نماینده پارلمان عراق بر ضرورت خروج نیروهای خارجی (آمریكایی) از عراق تا پیش از انتخابات همزمان با هشدار یك سیاستمدار عراقی و عضو دیگر پارلمان ملی این كشور نسبت به اجرای 'پروژه های كثیف' از سوی 'داگلاس سیلیمان' سفیر آمریكا با هدف دخالت در انتخابات آتی عراق، تغییر روند و ساختار سیاسی و در نهایت تسلیم خواهی عراق در برابر آمریكاست.
'محمد الصیهود' عضو فراكسیون ائتلاف ملی در پارلمان روز دوشنبه در اظهاراتی گفته بود: سیلیمان پروژه توطئه آمیزی را در دست گرفته كه برای عراق خطرناك است و با توجه به انتخابات مهم پیش روی كشور، باید هشدارهای جدی و پیگیری های لازم در این باره انجام شود.
این سیاستمدار عراقی افزود: با توجه به اینكه عراق در آستانه یك انتخابات سرنوشت ساز (پارلمانی 22 اردیبهشت) است سفیر آمریكا می خواهد در كشور فتنه ایجاد كند.
رسانه های عراقی اخیرا از برگزاری جلسه ای با حضور تعدادی از نیروهای سیاسی عراق خبر داده اند كه سفیر آمریكا نیز در آن حضور داشته و گفته بدلیل 'ناكامی شیعیان در اداره عراق'، كشورش قصد دارد به اهل تسنن برای به دست گرفتن قدرت كمك كند.
آمریكایی ها كه در سال 2011 بدلیل شكست ها و ناكامی های مكرر، مجبور به ترك عراق شده بودند، سه سال بعد به بهانه مبارزه با داعش و در راس یك ائتلاف خودخوانده بین المللی بار دیگر وارد این كشور شدند.
با اعلام پایان نظامی گروهك تروریستی داعش در عراق در اوایل آذرماه سالجاری، بسیاری از احزاب، شخصیت ها و رسانه های عراقی با اشاره به منتفی شدن بهانه حضور نظامیان خارجی تحت پوشش ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش در كشورشان، بیش از پیش خواستار خروج این نظامیان كه عمدتا نیروهای آمریكایی هستند، شده اند.
با استمرار مطالبات برای خروج نظامیان خارجی (آمریكا) پارلمان ملی عراق نیز دو هفته پیش در مصوبه ای از دولت خواست جدول زمانبندی برای خروج نیروهای نظامی خارجی از این كشور تعیین كند.
بحث درباره كم و كیف و نیز دلایل حضور یا عدم حضور نیروهای آمریكا كه تا ده هزار نفر تخمین زده می شوند، یكی از مهمترین بحث های سیاسی ماههای منتهی به انتخابات پارلمانی عراق بوده است.
اكنون به نظر می رسد با سخنان مداخله جویانه سفیر آمریكا در عراق، مخالفت ها با تداوم حضور نظامی آمریكا در عراق كه به باور ناظران زمینه مداخلات بیشتری را از سوی واشنگتن در این كشور و بویژه انتخابات سرنوشت ساز انتخاباتی فراهم می كند، بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
خاورم**380**
ضرورت خروج نیروهای آمریكا از عراق تا پیش از انتخابات درنگاه نماینده عراقی
۲۲ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۵۵
کد خبر:
82860760
بغداد - ایرنا - زینب السهلانی عضو فراكسیون الاحرار پارلمان عراق اعلام كرد كه دولت فدرال موظف به اجرای تصمیم پارلمان در تعیین جدول زمانی برای خروج نیروهای خارجی تا پیش از انتخابات می باشد.