به گزارش روز سه شنبه ایرنا، 'جو شیایو چوان' رییس بانك مركزی چین خاطر نشان كرده است تدابیر گسترده ای اندیشیده شده است تا این هدف در زودترین زمان ممكن تحقق یابد.
در سال 2016 میلادی صندوق بین المللی پول امتیاز ویژه ای برای این پول ملی در كنار ارزهای مهم دنیا از جمله دلار و یورو قایل شد و روند بین المللی شدن یوان پول چین را تسریع كرد.
چین اعلام كرده است اكنون بیش از 60 كشور و منطقه در سراسر جهان برای معاملات تجاری خود از ارز یوان (پول ملی چین) استفاده می كنند.
بانك مركزی چین در اطلاعیه ای آورده است یوان بتدریج در حال تبدیل شدن به یك ارز بین المللی كامل است.
اكتبر سال 2016 صندوق بین المللی پول با توجه به اینكه چین دومین قدرت اقتصادی دنیا محسوب می شود تصمیم گرفت تا یوان ارز ملی این كشور را در سبد حقوق ویژه ارزهای بین المللی در كنار دلار، یورو، ین و پوند انگلیس قرار دهد.
این موجب شد تا استفاده از یوان كه نام دیگر آن 'رن مین بی' است بتدریج افزایش یافته و نهایتا اكنون اتحادیه اروپا 500 میلیون یورو از پول های خود را به صورت یوانی مورد مبادلات تجاری قرار می دهد.
آمارهای بانك مركزی چین نشان می دهد كه تا پایان سال 2016 میلادی از یوان در بخش های مرزی چین برای مبادلات تجاری به میزان یكهزار و 490 میلیارد دلار استفاده شده است.
هم اكنون بیش از 260 هزار شركت در داخل چین برای بسیاری از مبادلات تجاری خارجی خود نیز از یوان استفاده می كنند.
بر اساس ارزش پرداخت های جهانی سهم یوان 1.85 درصد است كه بر این مبنا یوان چین ششمین ارز مهم و مورد استفاده فراوان برای معاملات در دنیاست.
روند جهانی شدن یوان اما به گفته رییس بانك مركزی چین از سال 2009 شروع شد و از آن زمان بیش از 30 كشور و منطقه با چین توافقنامه های سوآپ ارزی برای استفاده از یوان در تبادلات تجاری امضا كرده اند.
وزارت بازرگانی چین هم در بیانیه ای آورده است چین تا سال 2035 میلادی به یك كشور بسیار مهم تجاری جهانی تبدیل خواهد شد و در سال 2050 میلادی در بسیاری زمینه ها جزو برترین های دنیاست.
آساق**231**1904**
پكن - ایرنا - چین متعهد شده است 'یوان' پول ملی این كشور جهانی شود و بسیاری از كشورها و مناطق دنیا هم چند سالی است از این ارز برای تبادلات تجاری استفاده می كنند.