به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي يورك الرت، محققان مركز ملي سلامت و پزشكي ژاپن در اين مطالعه داده هاي مرتبط با معاينات سالانه 50 هزار نفر را اناليز كردند، اين معاينات از جمله شامل شنوايي سنجي و يك پرسشنامه تكميل شده در مورد شيوه زندگي مرتبط با سلامت هر فرد مي شد.
آنها تاثيرات وضعيت هاي مختلف سيگار كشيدن (سيگاري فعلي، سابق، و هرگز سيگاري نبودن)، تعداد سيگارهايي كه در روز كشيده مي شد و طول توقف سيگار كشيدن را بر ميزان كاهش شنوايي افراد بررسي كردند.
محققان حتي پس از در نظر گرفتن عواملي مانند سر و صداي شغلي متوجه شدند كه خطر كاهش شنوايي در ميان افراد سيگاري در مقايسه به افرادي كه هرگز سيگاري نبودند، 1.2 تا 1.6 بيشتر بود.
در اين بررسي، گرچه ارتباط ميان سيگار كشيدن و كاهش شنوايي در فركانس بالا قويتر از كاهش شنوايي در فركانس كم بود، اما خطر كاهش شنوايي هم در فركانس بالا و هم در فركانس پايين با مصرف سيگار افزايش مي يافت. با اين وجود، اين افزايش خطر در طول پنج سال پس از ترك سيگار كاهش مي يافت.
محققان خاطرنشان كردند كه مطالعه آنها مدرك محكمي ارائه مي دهد كه سيگار كشيدن يك عامل خطرساز مستقل براي كاهش شنوايي است.
آنها اظهار داشتند كه اين نتايج مدرك محكمي براي حمايت از اين موضوع ارائه مي دهد كه سيگار كشيدن يك عامل سببي براي كاهش شنوايي است و بر لزوم كنترل مصرف تنباكو براي پيشگيري و يا كند كردن روند كاهش شنوايي تاكيد مي كند.
يافته هاي اين مطالعه در مجله Nicotine and Tobacco Research منتشر شده است.
علمي**2038**2017
تهران- ايرنا- نتايج مطالعه جديد محققان ژاپني نشان مي دهد كه سيگار كشيدن با افزايش خطر كاهش شنوايي ارتباط دارد.