۲۳ اسفند ۱۳۹۶، ۱۳:۲۶
کد خبر: 82862405
T T
۰ نفر
'سايت موزه' پيوند تمدن سه هزار ساله هگمتانه با حكيم هزاره ها

همدان- ايرنا- طراحي 'سايت موزه' همدان كه قرار است در مركز پياده راه ميدان امام خميني(ره) اين شهر احداث شود، خاتمه يافت و همگان چشم انتظار آغاز عمليات اجرايي آن هستند تا پيوندي ميان آرامگاه بوعلي سينا حكيم هزاره ها با تپه باستاني سه هزار ساله هگمتانه را به تماشا بنشينند.

به گزارش ايرنا، از حدود سه ماه پيش و پس از كشف 2 تابوت شكسته سفالي متعلق به دوران اشكاني و تكه هاي سفالين متعلق به دوران مادها تا دوران اسلامي در جريان گود برداري هاي پياده راه ميدان امام خميني(ره) شهر همدان، موضوع احداث سايت موزه مطرح شد تا علاوه بر حفظ و حراست از اين آثار بتوان فضايي را فراهم كرد كه گردشگران قدم بر پياده راهي بگذارند كه تاريخ چند هزار ساله را روايت مي كند.
پس از طرح موضوع، ايجاد سايت موزه در مركز پياده راه ميدان امام خميني(ره) همدان به يكي از مطالبه هاي جدي فرهنگ دوستان اين ديار تبديل شد؛ مطالبه اي كه با پيگيري ها و رايزني هاي بسيار در نهايت با آن موافقت شد تا اين موزه روايتگري از هويت سه هزار ساله ديار هگمتانه باشد.
و حالا با اتمام طراحي آن، اين طرح وارد مراحل اجرايي ساخت مي شود تا نقطه ثقلي باشد بر خط پيوند آرامگاه بوعلي سينا تا تپه باستاني هگمتانه و فضايي را فراهم كند تا گردشگران با نمايي از شيوه هاي زندگي مردم ديار هگمتانه در دوره‌ هاي مختلف تاريخي آشنا شوند.
حال كه قرار است آثار و فضاي كاوش شده در قالب يك سايت موزه حفظ و در معرض بازديد عموم قرار گيرد، مي توان اميد داشت كه اين مجموعه سند افتخار ديگري براي ساكنان پايتخت تاريخ و تمدن ايران زمين و مولفه اي تاثيرگذار در برند سازي صنعت گردشگري اين استان باشد.
در اين ارتباط مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همدان گفت: بر اساس نتايج كاوش هاي انجام شده در ميدان امام خميني(ره) و ارزش فرهنگي و تاريخي اين آثار كه نشان از قرون متمادي نقش آفريني اين كهن شهر در تاريخ ايران زمين دارد، موافقت هاي لازم براي احداث سايت موزه ميدان امام خميني(ره) اخذ شد.
علي مالمير توضيح داد: در همين ارتباط با توجه به تاثير شگرف ايجاد سايت موزه بر طرح پياده راه خيابان بوعلي، ميدان امام خميني(ره) و خيابان اكباتان و نقش آن در توسعه گردشگري استان به ويژه در سالي كه همدان به عنوان پايتخت گردشگري آسيا در سال 2018 انتخاب شده است، با پيگيري هاي اين اداره كل، ايجاد سايت موزه مورد توافق قرار گرفت.
وي بيان كرد: پس از آنكه كاوش ها در ميدان امام خميني(ره) به پايان رسيد و اثر خاص ديگري طي كاوش هاي صورت گرفته كشف نشد، طراحي سايت موزه در دستور كار قرار گرفت تا آثار تاريخي كه براي مرمت به آزمايشگاه و كارگاه انتقال يافته اند پس از مرمت مجدد به ميدان بازگردانده و در سايت موزه ‌اي كه احداث مي شود، نگهداري شوند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري همدان در خصوص چگونگي طرح سايت موزه نيز گفت: سعي شد اين طرح يك طرح زيبا و خاص باشد به طوري كه هم به لحاظ اقليم همدان پاسخگو بوده و هم به جهت اينكه ميدان امام خميني (ره) يك اثر ثبت ملي است، اغتشاش بصري براي جداره ‌هاي ميدان ايجاد نكرده و سيما و منظر آن را تحت‌ شعاع قرار ندهد.
مالمير يادآور شد: طرح سايت موزه، طرحي است كه ملاحظات فني و ميراث فرهنگي در آن انجام شده، جداره‌هاي اثر ملي در نظر گرفته شده و وضعيت اقليم و كاركردي طرح ديده شده است.
وي اظهار كرد:احترام به جداره هاي ميدان امام خميني(ره) به عنوان يك اثر ثبت ملي و ضرورت خنثي بودن طرح، شرايط اقليمي همدان و الزامات اجرايي نگهداري موزه، موقعيت مكاني سايت موزه كه يك مركز تجمع و قرارگاه رفتاري است و رعايت خط آسمان و استفاده از مصالح بومي از جمله محدوديت هاي طراحي اين اثر بود.
وي ادامه داد: با اين وجود با تلاش سه ماهه دكتر محمد منصوريان و تيم وي، طرح هاي مختلفي تهيه و تكميل شد كه طرحي كه بر اساس معيارهاي مختلف از سوي كارشناسان با تحليلي سلسله مراتبي بيشترين امتياز را آورده بود توانست نظر اعضاي كميته تخصصي معاونت ميراث فرهنگي سازمان را جلب كند و با اندك اصلاحاتي به تصويب برسد.
حال با تصويب اين طرح مي توان چشم انتظار آغاز عمليات اجرايي آن بود تا با ايجاد چنين فضايي جايگاه گردشگري طرح پياده راه همدان كه قرار بود مكان هاي تاريخي و ارزشمندي همچون آرامگاه بوعلي سينا، بازار همدان، بافت تاريخي ميدان امام خميني(ره) و تپه باستاني هگمتانه را به هم وصل كند، صد چندان و به يكي از ظرفيت‌ هاي گردشگري كشور تبديل مي شود.
مدير منطقه يك شهرداري همدان نيز با اعلام اينكه طرح پياده راه سازي ميدان امام خميني(ه) و اكباتان با اعتباري افزون بر 150ميليارد ريال اجرا شده است، عنوان كرد: اين طرح ها تا پايان امسال به بهره برداري مي‌ رسد.
امير فتحيان نسب گفت: طول اين مسير نزديك به يك هزار و 700 متر است كه يك ظرفيت بزرگ در گردشگري همدان محسوب مي‌ شود و در كشور و حتي جهان كم نظير بشمار مي رود.
وي بيان كرد: گردشگر مي ‌تواند از آرامگاه بوعلي و پس از آن پياده راه بوعلي، ميدان امام خميني(ره) و اكباتان، مسجد جامع و بازار سنتي همدان و در انتها به منطقه باستاني هگمتانه برسد و در واقع اين يك مسير گردشگري است كه مسافران مي‌ تواند ساعت ‌ها در اين مسير گام بردارند.
اميد است با احداث سايت موزه، حلقه گردشگري اين منطقه از همدان كه يادگاري ارزشمند از تاريخ كهن اين ديار است تكميل و جاذبه اي ارزشمند در نزد گردشگران داخلي و خارجي باشد.
1181/2090