به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، دانشمندان دانشگاه فودان در شانگهای چین موفق شدند با استفاده از نانوذرات طلا در چشم موشهای آزمایشگاهی، بینایی را به این حیوانات باز گردانند؛ هرچند این روش تاكنون تنها روی موشهای آزمایشگاه بررسی شده اما پتانسیل بالایی داشته و امیدهایی برای درمان نابینایی در برخی افراد ایجاد كرده است.
محققان نانوذرات طلا را با نانوسیم دیاكسید تیتانیوم پوشش داده و از آن به عنوان گیرنده نور طبیعی در چشم موش استفاده كردند و نتایج این پروژه در قالب مقالهای در نشریه Nature Communications به چاپ رسیده است.
نانوسیمهای دارای پوشش طلا طولی كمتر از 100 نانومتر داشته و روی سلولهای گیرنده نوری مخروطی شكل در پشت شبكیه چشم موشهای نابینا قرار داده شد؛ زمانی كه نور به این نانوذرات تابیده میشود، ولتاژ كوچكی ایجاد میكند كه موجب پاسخ نرونهای بینایی در چشم میشود.
جذابیت این روش آن است كه برخلاف روشهای رایج نیاز به ابزارهای میكروالكترونیك نداشته و كاملا با پروتزهای فعلی تفاوت دارد.
جیایی ژانگ و همكارانش فعالیت سلولهای شبكیه چشم را بررسی كردند و دریافتند كه نوعی نرون در شبكیه چشم وجود دارد كه مسئول دریافت اطلاعات بینایی از گیرندههای نوری است.
این سلولها زمانی كه نور آبی، سبز یا مادون قرمز به آنها تابیده شود، عكس العملی از خود نشان میدهند و این گروه با استفاده نانوسیم پوشیده از نانوذرات موفق شدند امكان شناسایی نور را در چشم موشهایی كه بینایی خود را از دست دادهاند فراهم كنند.
علمی**9031**2017
تهران-ایرنا- پژوهشگران چینی از نوعی نانوسیم دارای پوششی از جنس نانوذرات طلا برای بازیابی بینایی در موشهای آزمایشگاهی استفاده كردند؛ این فناوری میتواند برای كمك به درمان نابینایی در انسان به كار رود.