۲۸ اسفند ۱۳۹۶، ۸:۰۲
کد خبر: 82866517
T T
۰ نفر
صيادان كيلكا در گيلان از كمبود صيد و درآمد در رنجند

انزلي – ايرنا- معاون صيد و بنادر ماهي گيري شيلات گيلان گفت : جامعه صيد كيلكا با مشكل كمبود صيد و درآمد روبه رو است.

اكبر ايلدرم روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت:از ابتداي امسال تاكنون 207 صياد با 30 فروند لنچ صيادي شش هزار تن كيلكا صيد كردند كه در مقايسه با پارسال شش درصد كاهش نشان مي دهد.
وي افزود:از اين مقدار 263 تن براي مصرف انساني و مابقي جهت توليد پودر براي خوراك دام ، ماكيان و آبزيان مصرف شده است.
وي ارزش ريالي حاصل از فروش ناخالص اين ميزان صيد را 61 ميليارد ريال عنوان و تصريح كرد : كاهش صيد و ثابت ماندن قيمت فروش كيلكاي مورد مصرف براي پودر به ازاي هر كيلوگرم 970 تومان و خوراكي هر كيلوگرم يكهزار و500 تومان منجر به افت درآمد صيادان شده است .
ايلدرم خاطرنشان كرد : ثابت ماندن نرخ كيلكا در حالي است كه بهاي نهاده هاي صيادي مثل تور و هزينه هاي بيمه و دستمزد و ساير اقلام افزايش يافته است .
*14هزار بار پره كشي براي هزار و 119 تن ماهي
معاون شيلات گيلان همچنين در خصوص ميزان صيد ماهيان استخواني در اين مدت نيز گفت : صيادان زحمتكش گيلاني با 14 هزار بار پره كشي (كشيدن تور) در آب و هواي سرد پاييز و زمستان موفق به صيد يكهزار و 120 تن ماهيان استخواني شده اند.
به گفته وي اين مقدار ماهي توسط حدود چهار هزار صياد فعال در 50 شركت تعاوني پره از ابتداي فصل صيد تاكنون از دريا صيد شده است .
ايلدرم اظهار داشت: 590 تن از اين ميزان با 52 درصد تركيب صيد به ماهي سفيد، 488 تن كفال با 43 درصد تركيب صيد و بقيه كپور و كولي اختصاص داشت.
به گفته وي ميانگين صيد هر شركت 22 تن است اما به دليل شرايط اب و هوايي و دماي آب و كوچ ماهيان پره هاي حوزه غرب كمتر از اين ميزان و شرق بيشتر صيد كرده اند .
ايلدرم گفت :با توجه به اين كه ماهي در اين موقع از سال براي تخم ريزي به ساحل نزديك مي شود صيادان مجاز اميدوارند بتوانند اين مدت باقي مانده صيد خوبي داشته باشند اما صيادان غيرمجاز كه شمارشان بيش ازصيادان مجاز شده سهم صيد آنها را كاهش مي دهند.
وي همچنين ياداور شد: در اين مدت يكهزار عدد ماهي نارس خاوياري صيد شده توسط صيادان با حضور ناظر مقيم شيلات در خزر رهاسازي شد.
به گفته وي گرچه ميزان ماهيان استخواني صيد شده امسال نسبت به سال گذشته تاكنون اندكي افزايش يافته اما در مقايسه با سالهاي گذشته در مجموع كاهش قابل ملاحظه اي يافته است.
صيد بي رويه و قاچاق ، آلودگي دريا و رودخانه ها و همچنين تخريب زيستگاه هاي زاد آوري طبيعي ماهيان از علل كاهش ذخاير ماهيان درياي خزر در سالهاي اخير است.
تكثير مصنوعي و رها كردن بچه ماهي در رودخانه هاي منتهي به دريا مهمترين راهكار شيلات براي حفظ و افزايش ذخاير ماهيان درياي خزر است.
6030