به گزارش ایرنا 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین روز گذشته در نشست پایانی كنگره ملی خلق چین گفته بود استقلال طلبان تایوان با یك تنبیه تاریخی مواجه خواهند شد.
هنوز یك روز از این تهدید چین نگذشته است كه 'ون ته فا' وزیر دفاع تایوان امروز چهارشنبه می گوید چین روز گذشته ناو هواپیمابر 'لیائونینگ' خود را به تنگه تایوان اعزام كرده است.
وزیر دفاع تایوان گفته است این وزارتخانه در حال نظارت دقیق بر تحركات این ناو هواپیما بر است، وزارت دفاع چین نیز تا كنون واكنشی به این موضوع نداشته است.
'شی جین پینگ' روز گذشته در نطقی در خاتمه اجلاس سالانه پارلمان این كشور در تالار بزرگ خلق پكن به جدایی طلبان تایوان هشدار داد و گفت آنهایی كه روند جدایی طلبی را دنبال می كنند با مجازات تاریخی روبرو خواهند شد و هرگز به هدف خود دست نخواهند یافت.
این هشدار پس از آن داده می شود كه دونالد ترامپ رییس جمهور آمریكا لایحه ای را امضا كرد كه بر اساس آن مقام های آمریكایی و تایوانی در سطوح مختلف می توانند در هر دو طرف با یكدیگر دیدار و گفت و گو كنند.
غربی ها در گزارش های خود چین را متهم می كنند كه پس از روی كار آمدن خانم تسای اینگ ون رهبر تایوان در سال 2016 میلادی، تدابیر سرسختانه ای علیه دولت وی اعمال كرده است.
از دیدگاه چین، رهبر تایوان از حزب دمكراتیك ترقیخواه است كه اساسنامه ای استقلال طلبانه دارد و سعی دارد روابط گسترده تری را بخصوص با آمریكا دنبال كند و درپی جدایی طلبی است.
رییس جمهور چین در جمع سه هزار نماینده كنگره تاكید كرد كشورش همچنان به دنبال پیشبرد فرایند وحدت صلح آمیز با تایوان است و به روند رشد این جزیره مساعدت می كند.
وی در حالی كه نمایندگان كنگره برای او كف می زدند، گفت: ما هر تلاشی برای حراست از تمامیت ارضی خود انجام می دهیم و هر حقه و نیرنگی را محكوم به شكست می دانیم.
وزیر دفاع تایوان اضافه كرد در ماه ژانویه ناو هواپیمابر 'لیائونینگ' دو بار از تنگه تایوان گذشته است اما چین این تحركات را بخشی از تمرینات معمول و سالانه خود عنوان كرده است.
ون می گوید چین از سال گذشته، تمرینات نظامی در اطراف این جزیره را تقویت كرده است.
از طرف دیگر اداره امور چین در دولت تایوان در بیانیه ای هشدارهای 'شی جین پینگ' رییس جمهور خلق چین به این جزیره را مصداقی از دخالت در امور این منطقه توصیف كرد و اعلام نمود تسلیم مداخله جویی چین نمی شویم.
در این بیانیه آمده است چین باید روند گذشته را مبنی بر توسل به تهدید در قبال تایوان كنار بگذارد و مسیر دیگری را دنبال كند.
خانم 'تسای اینگ ون' رهبر تایوان نیز گفته است این جزیره برای بهبود روابط با كشورهای دیگر تلاش می كند و نمی خواهد با چین رویارویی داشته باشد و صلح در تنگه تایوان را مهم می داند.
'آندره لی' سخنگوی وزارت خارجه تایوان اظهارات تند رییس جمهور چین در هشدار به تایوان را مداخله جویی دانست و گفت: این تهدیدات تایوان را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
او در كنار این اظهارات از لایحه امضا شده دونالد ترامپ رییس جمهور آمریكا برای دیدار مقام های آمریكایی و تایوانی در آمریكا و تایوان استقبال كرد و آن را باعث گسترش روابط طرفین دانست.
چین، منطقه تایوان را كه در سال 1949 میلادی در پایان جنگ داخلی از این كشور جدا شد، همچنان بر اساس قانون 'اصل یك چین' بخشی از خاك خود می داند.
مقام های چین و تایوان در سال ۱۹۹۲ میلادی به توافق رسیدند هر اقدامی در این منطقه و در روابط طرفین بر اساس اصل «چین واحد» باشد بر اساس این اصل، چین و تایوان به یك كشور كه همان سرزمین مادری است تعلق دارند.
بر اساس اصل 'یك چین' هر كشوری كه دارای روابط رسمی با پكن است حق ندارد با مقام های تایوانی ملاقات كند.
اما از زمانی كه «تسای اینگ ون» در سال 94 شمسی به عنوان اولین زن تایوانی از حزب حاكم دمكراتیك ترقی خواه رئیس حكومت تایوان شد، روابط دو سوی تنگه تایوان (چین و تایوان) تیره شده است.
حزب او از نظر چین، دارای دیدگاه های استقلال طلبانه است و بخش هایی از اساسنامه آن از استقلال و منفك شدن تایوان از چین حمایت كرده است.
**آساق**1904**
پكن - ایرنا - روابط چین و تایوان كه از سال ها پیش تیره شده بود این روزها به دنبال تصویب لایحه جدید آمریكا مبنی بر برقراری مراودات با تایوان و تهدید شدید الحن 'شی جین پینگ' رییس جمهور چین به جدایی طلبان این جزیره، وارد مرحله جدیدی شده است.