۱ فروردین ۱۳۹۷، ۱۱:۱۹
کد خبر: 82868202
T T
۰ نفر

سفر به گرمسار مسافرتی خاطره انگیز

۱ فروردین ۱۳۹۷، ۱۱:۱۹
کد خبر: 82868202
سفر به گرمسار مسافرتی خاطره انگیز

سمنان - ایرنا - شهرستان گرمسار یكی از هشت شهرستان استان سمنان دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی متنوعی است كه دیدن از آنها برای مسافران و گردشگران خاطره انگیز خواهد بود.

به گزارش ایرنا ،فاصله گرمسار تا تهران 95 كیلومتر و تا مركز استان سمنان 110 كیلومتر است از شمال به شهرستان فیروزكوه و دماوند، از شرق به شهرستان سمنان، از غرب به شهرستان ورامین و استان قم و از جنوب به كویر ارتباط دارد، گرمسار در گذشته به خوار یا خوار ری مشهور بوده، از آثار تاریخی این شهرستان می توان به امامزادگان طاهر و مطهر (ع)كوشك، تپه غول آباد، تپه ملك آباد، قلعه استوناوند، كاروانسرای ایوانكی اشاره كرد .
مناطق نمونه گردشگری بنه كوه و بهورد از مناظر طبیعی این شهرستان است.
كاروانسرای ایوانكی نخستین جاذبه گردشگری واقع در مسیر شما كاروانسرای شاه عباسی ایوانكی است. این كاروانسرا در 2 كیلومتری جنوب شهر ایوانكی و سه كیلومتری جاده ترانزیت تهران - مشهد قرار دارد.
مسیر دسترسی كاروانسرا آسفالته است، اگرچه اقامت در آن امكان پذیر نیست اما دیدن این بنای تاریخی خالی از لطف نیست، كاروانسرای ایوانكی یكی از كاروانسراهای زیبا دوره صفوی در استان سمنان است، پلان آن چهار ایوانی و دارای سر در بسیار زیبایی است.
امامزاده عاقزب ، امامزاده علی ابراهیم ، امامزاده علی اسماعیل، آب انبار ، معادن نمك (درمجاورت جاده گرمسار-قم) ، یخچال قدیمی و در داخل شهر آسیاب آبی از جاذبه های اطراف این كاروانسرا و ایوانكی است.
قصر بهرام: چنانچه به دیدن كاروانسرا، آن هم كاروانسراهای دوره صفوی علاقمند باشید، استان سمنان یكی از بهترین گزینه های پیش روی شماست و از ابتدای مسیر ورودی به سمنان می توانید از دیدن كاروانسراهای تاریخی لذت ببرید.
در ادامه مسیر گرمسار به آرادان، می توانید بازدید از كاروانسرای قصر بهرام را در برنامه سفر خود قرار دهید. از ابتدا بگوییم كه دیدن كاروانسرای قصر بهرام نیاز به صبر و حوصله زیاد و البته كسب مجوز از اداره میراث فرهنگی گرمسار دارد.
خبر خوب اینكه در مسیر رسیدن به این كاروانسرا، می توانید جاده تاریخی سنگفرش كه از نخستین جاده های دست ساز ایرانیان است را مشاهده كنید.
جاده صفوی سنگ فرش تا 35 كیلومتر اولیه مسیر دسترسی به قصر بهرام در اطراف شماست. قصر بهرام از مركز شهر گرمسار 65 كیلومتر فاصله دارد. راه دسترسی به این كاروانسرا حدود 55 كیلومتر شوسه است. برای رسیدن به قصر بهرام پس از ورود به داخل شهر گرمسار، به سمت میدان میدان معلم بروید، پس از قرار گرفتن در بلوار عمار به طرف روستای كوشك رفته و در انتهای روستا بعد از مشاهده دكل مخابراتی روستا، راه دسترسی به طرف جاده سنگ فرش و قصر بهرام مشخص می شود.
قصر بهرام در جنوب گرمسار و در دامنه های شمالی سیاه كوه قرار دارد و مطمئن باشید كه پس از دیدن این كاروانسرا تمام سختی سفر، فراموش می شود.
اولین چیزی كه نظر شما را به خود جلب می كند، دقت و هنر ایرانیان است كه توانسته اند در دل كویر، مجموعه ای زیبا با این عظمت و شكوه را بنا كنند.
قصر بهرام متشكل از سه بنای تاریخی مربوط به دوران صفویه شامل یك كاروانسرا، حرمسرا و قصری معروف به قصر بهرام است. مجموعه قصر بهرام به تازگی مرمت و برای اقامت تجهیز شده است تا در تمامی فصول سال قابل بازدید و اقامت برای علاقمندان و كویر دوستان در حجره ها و شاه نشین های این قصر باشد. آسمان زیبای كویر و سكوت منطقه، اقامت خاطره انگیزی را در قصر بهرام برای شما به یادگار می گذارد.
با توجه به اینكه قصر بهرام در جوار پارك ملی كویر قرار گرفته، چنانچه خواستید از پارك ملی كویر بازدید كنید، در جریان باشید كه پیش از بازدید نیاز به كسب مجوز دارید.
پس قبل از برنامه ریزی برای سفر به پارك ملی كویر، از اداره كل محیط زیست استان سمنان یا اداره پارك ملی كویر مجوز ورود به پارك ملی كویر را دریافت كنید.
كاروانسرای زیبا و تاریخی قصر بهرام، حیات وحش و مناظر بكر طبیعی، كاروانسرای عین الرشید در دو كیلومتری جنوب غرب كاروانسرای قصر بهرام، بنای حرمسرا حدود 500 متری جنوب شرق قصر بهرام، آبراه سنگی و سفال، حوض قیلوله در17 كیلومتری جنوب قصر بهرام و در ادامه مسیر كاروانسرای عین الرشید از جمله جاذبه هایی است كه با سفر به قصر بهرام می توانید از دیدنشان لذت ببرید.
همه روزه امكان بازدید از این جاذبه گردشگری وجود دارد.قصر بهرام ، كاروانسرای عین الرشید،بنای حرمسرا و تاسیسات آبی این مجموعه در میانه راه تاریخی اصفهان-ساری بین سالهای 1025 تا 1028 هجری قمری در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده اند.
گرمسار(موزه اقوام- آب انبار بزرگ، مجموعه كارخانه و انبار پنبه):
حال اگر به مركز شهر گرمسار رسیده اید، با جاذبه های دیدنی این شهرستان آشنا شوید، یكی از این جاذبه ها «موزه اقوام» است، ساختمان این موزه متعلق به یكی از خانه های تاریخی گرمسار به نام خانه باقری است كه از خانه باغ های اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی شهر گرمسار محسوب می شود. برای دیدن این موزه و ساختمان زیبای آن پس از ورود به بلوار آیت الله كاشانی، وارد ضلع شمالی میدان امام خمینی گرمسار شوید. ساختمان باقری در سال 1389پس از مرمت، تغییر كاربری داده شد و با عنوان موزه اقوام بازگشایی شد. ساختمان موزه 2 طبقه و دارای هشت تالار نمایش است، در سالن ورودی طبقه اول ابزار و اشیا روزمره زندگی اقوام گرمسار قرار گرفته است و در چهار اتاق و سرسرای زیبای طبقه دوم نحوه پوشش و مشاغل اقوام ساكن در شهرستان نشان داده شده است.
چنانچه به هنر صنایع دستی و آثار تولید شده دستی هنرمندان گرمساری علاقه دارید، می توانید به موزه علم و صنعت و بازارچه صنایع دستی گرمسار مراجعه كنید، این بازارچه در كارخانه تاریخی پنبه پاك كنی(موزه علم و صنعت) گرمسار قرار دارد.
برای دیدن این مجموعه زیبا، كافی است وارد ضلع شرقی میدان معلم شهرستان گرمسار شوید، این موزه در مركز شهر بین میدان بسیج و میدان معلم بلوار مطهری جنب اداره منابع طبیعی قرار دارد.
این بنا در دوره پهلوی اول با وسعت 18 هزار متر مربع با عنوان كارخانه پنبه پاك كنی احداث و در سال 1393 با عنوان موزه علم و صنعت بازگشایی شده است. یكی از سالن های این مجموعه كه در گذشته به عنوان انبار پنبه كاربرد داشت، در سال 1394، مرمت و در قالب بازارچه صنایع دستی شهرستان گرمسار افتتاح شده است.
در حال حاضر تمامی صنایع دستی موجود در شهرستان گرمسار در این فضا معرفی و ارائه می شود، چنانچه قصد بازدید از یك بنای تاریخی و تجدید قوا در این فضا را داشته باشید، بازدید از «آب انبار بزرگ گرمسار» را به شما توصیه می كنیم. این آب انبار در مركز شهر گرمسار و در جنوب میدان امام خمینی، داخل بازار و مجاور مسجد جامع شهر بنا شده است.
این آب انبار یكی از بزرگترین آب انبارهای منطقه است كه در دوره قاجار ساخته شده و به تازگی پس از مرمت تبدیل به كافی شاپ و سفرخانه سنتی شده است، در تمامی روزهای هفته می توانید از این بنای تاریخی بازدید و غذای محلی گرمساری را میل كنید.
در استان سمنان بیش از 700 اثر تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
بر اساس آمار منابع رسمی، حجم مسافران استان سمنان در ایام تعطیلات نوروز 95 در مقایسه با سال 94 بیش از 30 درصد افزایش داشته است.و این رقم در ایام نوروز سال 96 هم افزایش داشته است.
بر اساس آمار موجود سالانه 15 هزار تن گردشگر خارجی از استان سمنان دیدن می كنند كه این رقم به تاكید كارشناسان با فراهم كردن زیرساخت های صنعت گردشگری باید افزایش یابد.
660 كیلومتر از بزرگراه بیش از 850 كیلومتری تهران- مشهد در استان سمنان واقع شده است.
سالانه دستكم 15 میلیون تن از محورهای استان سمنان عبور می كنند.
7339/6026