۲ فروردین ۱۳۹۷، ۱۳:۱۴
کد خبر: 82868912
T T
۰ نفر
تعصب در مصرف كالای داخلی ضرورتی برای اصلاح اقتصاد كشور

تهران- ایرنا- رهبر معظم انقلاب سال 1397 را سال 'حمایت از كالای ایرانی' نام‌گذاری و ضمن تاكید بر اهمیت شتاب گرفتن تولید ملّی، اقتصاد ملی و تعصب نسبت به مصرف جنس داخلی را ضرورتی برای اصلاح اقتصاد كشور برشمردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رهبر انقلاب تولید ملی را محور خواندند و فرمودند: 'این فقط مربوط به مسوولین نیست؛ آحاد ملّت همه می توانند در این زمینه كمك بكنند و به معنای واقعی كلمه وارد میدان بشوند.'
'برنامه ریزی برای افزایش تولید'، 'ارتقای كیفیت كالاها'، 'انطباق با نیازهای روز و سلایق مردم'، 'ارزان تمام شدن' و 'رقابت پذیر كردن كالاهای ایرانی با اجناس خارجی' از جمله نكاتی بود كه معظم له در سخنرانی شان در حرم مطهر رضوی به آنها اشاره كردند.

** ملكشاهی: حمایت از تولید و خرید كالای ایرانی مولفه اصلی خروج اقتصاد از ركود است
در این ارتباط، رئیس كمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با تاكید بر این كه قاچاق تهدید اصلی كالای ایرانی است، گفت: متاسفانه طبق آمارها معادل 20 میلیارد دلار كالاهای قاچاق به كشور وارد می شود كه باید جلوی آن را گرفت تا اقتصاد كشور رونق بگیرد.
الهیار ملكشاهی، حمایت از كالای ایرانی را مساله كلیدی و مهم برای رشد اقتصادی كشور و در كنار آن تضمین كننده اشتغال عنوان كرد و افزود: حمایت از تولیدات داخلی و خرید كالای ایرانی می تواند در رشد اقتصاد كشور مثمر ثمر باشد و یكی از مولفه های اصلی خروج اقتصاد از ركود است.
وی گفت: حمایت از كالای ایرانی علاوه بر تضمین ایجاد اشتغال، نقدینگی موجود در كشور را نیز به سمت درست هدایت كرده و از معاملات كاذب دور می كند.
ملكشاهی همچنین به مبارزه قاطع با قاچاق كالا اشاره و تاكید كرد: عامل اصلی اضمحلال كالای ایرانی ورود كالای قاچاق به كشور است و تا زمانی كه كالای قاچاق آزادانه وارد كشور شود حمایت از تولید ملی آن گونه باید باشد، ممكن نیست.

** حكیمی پور: مردم تعصب كالاها و تولیدات داخلی را داشته باشند
دبیركل حزب اراده ملت ایران نیز با مهم و محوری خواندن شعار امسال گفت: 'حمایت از كالای ایرانی' باید به صورت یك هدف ملی درآید تا با استفاده از كالاهای داخلی، چرخه تولید و اشتغال رونق بگیرد.
احمد حكیمی پور تاكید كرد: مردم باید تعصب كالاها و تولیدات داخلی را داشته باشند و از طرف دیگر تلاش شود كه استانداردها و كیفیت تولیدات داخلی هم بالا برود؛ اینها در راستای هم هستند یعنی وقتی رونق شكل گیرد رقابت هم در صنایع داخلی به وجود خواهد آمد و كیفیت تولیدات هم بالا خواهد رفت.
وی گفت: مهمترین نكته در این ارتباط بحث فرهنگ سازی، تعصب و عِرق ملی در مصرف كالاها و تولیدات داخلی است كه در جامعه ایران چنین چیزی كاملا محتمل و مقدور است؛ ما ملت دیرپایی هستیم و حمایت ملی و همبستگی ملی هم در ما بالا است. امید می رود با كمك اینها تولیدات و كالاهای داخلی در اولویت مصرف خانوارهای ایرانی قرار گیرد.
وی در خصوص راه های مبارزه جدی با قاچاق كالای خارجی هم اظهار كرد: مافیای قاچاق عملا تولید داخل را زمینگیر كرده و این مساله در كشور بسیار رایج است.
حكیمی پور تاكید كرد: امسال باید در مبارزه با قاچاق كالا خیلی دقیق تر و جدی تر برخورد شود. لازم است مقررات و بازبینی ها به این سمت سو یابد كه تولیدات داخلی تقویت و بر اعطای تسهیلات برای تولید كننده ها به ویژه صنایع تبدیلی تاكید بسیار شود.

** پورابراهیمی: واردات نیز باید بر اساس نیازها اولویت بندی انجام شود
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس هم با بیان این كه حمایت از كالای ایرانی، نیازمند مبارزه جدی با قاچاق كالاست گفت: در این راستا، لایحه دولت برای اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز در این كمیسیون بررسی شده و به صحن علنی رفته است. امیدوارم در اولین روزهای كاری سال 97 مجلس در دستور كار قرار بگیرد.
محمدرضا پورابراهیمی داورانی افزود: برای حمایت از بخش تولید و بهبود آن باید مسائل و مشكلات آسیب‌شناسی و اقدامات ضروری انجام شود تا با استفاده از ظرفیت‌های داخلی كشور شاهد بهبود آن باشیم.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: در نیمه دوم سال 97 همزمان با اجرای اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده می توان موضوع اصلاح قانون مالیات بر عملكرد را در دستور كار قرار داد و پیش بینی می شود مالیات بر عملكرد به 20 درصد كاهش یابد كه انجام این مهم، به بخش تولید كمك می كند.
وی ادامه داد: اقدام بعدی موضوع كاهش مالیات بر عملكرد بنگاه های اقتصادی است كه با توافق با دولت در نیمه دوم سال 97 این موضوع در دستور كار قرار می گیرد تا بتوانیم این نوع مالیات را هم كاهش دهیم كه این یكی دیگر از راه های كمك به بخش تولید است.
پورابراهیمی به بیمه كارگران هم اشاره كرد و گفت: در مباحث بیمه‌ای هم باید با حضور فعالان اقتصادی بازنگری هایی انجام شود و در كنار آن دغدغه‌های كارگران و كارفرمایان نیز لحاظ شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم به واردات كالاها اشاره كرد و گفت: در خصوص واردات نیز باید بر اساس نیازها اولویت بندی انجام شود و در این راستا وزارت صنعت باید رسیدگی های لازم را انجام دهد تا به تولید داخلی ضربه نخورد و البته این وزارتخانه باید در این زمینه كار جدی تری انجام دهد.

**ذوالقدر: مصرف كالای داخلی التزامی برای تداوم اقتصاد مقاومتی است
همچنین فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این كه مصرف كالای داخلی توسط ایرانیان یك التزام برای تداوم مسیر و حركت در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است، گفت: سهم كوچك هر شهروند استفاده از كالای ایرانی است و سهم بزرگ آن بر ذمه تولید كنندگان و مسئولین در فرایند تولید باكیفیت و قابل رقابت با نمونه های خارجی و قانون‌گذاری، اجرا و نظارت در كنار تعاملات با آرامش در عرصه بین الملل است.
ذوالقدر اظهار داشت: با حمایت از تولیدكنندگان از طرق مختلف مانند تعدیل نرخ مالیات، كم كردن فشار از دوش تولیدكننده و ارائه بسته های حمایتی و تشویقی برای تولیدات بهتر و باكیفیت تر ، مانند تخفیف در اخذ هزینه های جانبی مرتبط با تولید، بیمه و امثالهم و همراهی و مساعدت با مسایل و مشكلات تولید كننده می تواند چرخش تولید داخلی را شتاب بخشد.
وی افزود: میدان دادن به بخش خصوصی و یافتن بازارهای خارجی و هدایت صدور كالاهای باكیفیت داخل به خارج از مرزها به ویژه كشور های دوست و همسایه مانند عراق، افغانستان، پاكستان از سوی دستگاه سیاست خارجی كه اخیر با تغییر ساختار اولویت خودرا بر دیپلماسی اقتصادی قرار داده است، می تواند نتایج مطلوبی را به همراه داشته باشد.
ذوالقدر همچنین گفت: مجلس شورای اسلامی ضمن درك شرایط كشور و جهان، آمادگی لازم را برای كمك به تسهیل روند حمایت از تولید كنندگان و تولید كشور با تصویب قوانین از جمله قوانین مربوط به بهبود فضای كسب و كار به كار خواهد بست.
سیام**6984**1058**9121**2017
۰ نفر