به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیكال نیوز تودی، آمار رسمی نشان می دهد كه در حال حاضر سه كشور موناكو، ژاپن و سنگاپور بیشترین امید به زندگی را در جهان دارند.
ساكنان این كشور ها بالاترین كیفیت زندگی را تجربه می كنند كه یك عامل مهم آن مصرف غذاهای سالم است.
*** سویا
دانه های سویا مملو از ایزوفلاون ها هستند؛ ایزوفلاون ها دارای خواص ضدالتهابی، آنتی اكسیدان، ضد سرطان و ضد میكروبی هستند.
بنابراین آنها می توانند به كاهش واكنش التهابی بدن ، كند كردن روند پیری سلولی، مبارزه با میكروب ها و پیشگیری از ابتلا به برخی انواع سرطان كمك كنند.
***توفو
توفو یك محصول سفید رنگ شبیه پنیر است كه از كره سویا درست می شود، مصرف توفو فواید زیادی برای سلامتی انسان دارد. توفو اغلب به صورت پخته در غذاهای آسیایی دیده می شود اما آن را می توان به صورت سرخ شده، پخته شده در فر و آب پز نیز استفاده كرد.
توفو همچنین منبع خوبی از پروتئین است و از تمام اسید آمینه های ضروری كه بدن ما برای سنتز پروتیین به آنها نیاز دارد، برخوردار است.
توفو مملو از مواد معدنی است كه بدن ما برای حفظ استحكام و سلامت دندان ها و استخوان ها به آنها نیاز دارد. توفو منبعی از كلسیم، آهن، منگنز، سلنیوم، فسفر، منیزیم، روی و مس است.
***هویج
مصرف هویج به ویژه به دلیل داشتن میزان بالای بتا كاروتن، رنگدانه ای رنگ این سبزیجات ناشی از آن است، توصیه می شود.
بتاكاروتن توسط بدن ما به ویتامین A تبدیل می شود و طبق اعلام وزارت بهداشت انگلیس در عملكرد سیستم ایمنی بدن، بینایی، تولید مثل و ارتباط سلولی دخیل است؛ بدن ما به خودی خود نمی تواند ویتامین A تولید كند، بنابراین باید آن را از رژیم غذایی بدست آورد.
این رنگدانه همچنین یك آنتی اكسیدان است كه می تواند سلول های بدن ما را از آسیب پیری ناشی از رادیكال های آزاد محافظت كند.
تحقیقات نشان داده است كه خوراكی های غنی از كاروتنوئید - به عنوان مثال هویج - می توانند از ابتلا به دژنراسیون ماكولا مرتبط با سن (آسیب بینایی ناشی از پیری)پیشگیری كند.
***سبزیجات خانواده كلم
سبزیجات خانواده كلم از دیگر خوراكی های مهمی هستند كه می توانند با پیری مبارزه كنند؛ این سبزیجات شامل مجموعه گسترده ای از خوراكی های سبز مانند كلم، كلم بروكلی، گل كلم، تربچه و كلم هستند.
این سبزیجات حاوی بسیاری از ویتامین ها (C، E، K و فولات)، مواد معدنی (پتاسیم، كلسیم و سلنیوم) و كاروتنوئیدها (لوتئین، بتا كاروتن و زاكسنتین) هستند.
***ماهی سالمون
ماهی سالمون مملو از پروتیین و حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا 3 است كه گفته می شود برای بینایی چشم مفید است. تحقیق نشان داده است كه امگا 3 از ابتلا به سندرم خشكی چشم پیشگیری می كند.
بعلاوه، اسیدهای چرب امگا 3 با سلامت مغز ارتباط داشته اند و تحقیق نشان می دهد كه آنها می توانند از كاهش شناختی مرتبط با پیری پیشگیری كنند.
سالمون همچنین دارای محتوای پتاسیم بالا است و بر اساس یافته های یك مطالعه جدید كه پاییز گذشته در نشریه MNT منتشر شد، پتاسیم می تواند از بروز بیماری قلبی پیشگیری كند.
***میوه های خانواده مركبات
متخصصان تغذیه مصرف میوه های خانواده مركبات را به دلیل برخورداری از میزان زیاد ویتامین C كه خواص آنتی اكسیدانی دارد، توصیه كرده اند. گفته می شود كه این خصیصه های آنتی اكسیدانی فواید سلامتی بسیاری از جمله كاهش آسیب ناشی از التهاب دارند و با عفونت ها مبارزه می كنند.
علمی**2038**1440
تهران-ایرنا- تحقیقات نشان داده برخی از خوراكی ها از بقیه مغذی تر و تاثیر محافظتی علیه ابتلا به یك سری بیماری های مرتبط با پیری دارند.