۷ فروردین ۱۳۹۷، ۱۱:۴۱
کد خبر: 82872283
T T
۰ نفر
خدمتي كه حزب بعث به انصارالله كرد!

تهران-ايرنا-مشرق در گزارشي آورده است: در پي سقوط بغداد در سال ۲۰۱۳، صنعا بيش از ۲۰۰ كارشناس نظامي عراقي را جذب كرد و آنها را در اردوگاه‌هاي ويژه خود تحت فرماندهي فرزند عبدالله‌صالح، به كار گرفت.

به گزارش سرويس جهان مشرق - دولت‌هاي متجاوز به يمن از جمله عربستان و امارات متحده عربي به سختي مي‌توانند اين واقعيت كه روز به روز بيشتر روشن مي‌شود را هضم كنند، واقعيتي كه نشان مي‌دهد حدود سه سال محاصره و موشك‌باران و گرسنه نگه داشتن ملت يمن براي شكستن اراده مبارزان پابرهنه فايده‌اي نداشته و آنها از هر وسيله ابتدايي براي مقابله با جنگ تحميل شده ضد كشور فقير خودشان استفاده مي‌كنند. اين واقعيت به مذاق رياض و ابوظبي و ساير متحدانشان خوش نيامده است و به همين علت تلاش دارند از طريق ادعاي مداخله ايران بر آن سرپوش بگذارند.

در همين رابطه «عادل الجبير» وزير خارجه عربستان يا «تركي المالكي» سخنگوي جديد ائتلاف متجاوز به يمن تلاش دارند جامعه جهاني را نسبت به آنچه كه توقف قاچاق موشك‌هاي بالستيك از ايران براي شبه نظاميان انصارالله ناميده‌اند، تحريك كنند. در عين حال آنها نمي‌دانند چگونه بايد ناتواني سامانه دفاع هوايي خود به عنوان افتخار صنعت نظامي آمريكا را توجيه كنند. آخرين نمونه اين ناتواني هم شب گذشته در حملات موشكي يمن به خاك عربستان رخ داد كه در آغاز چهارمين سال تجاوز رژيم سعودي به اين كشور صورت گرفت. در اين حملات، يكي از موشك‌هاي سامانه پاتريوت به زمين برگشت و چند كشته و زخمي برجاي گذاشت.

عربستان اين واقعيت را ناديده گرفته كه يمن انباري از موشك‌هاي استراتژيك در اختيار دارد كه رياض تنها در كنفرانس‌هاي مطبوعاتي احمد العسيري سخنگوي سابق ائتلاف نظامي متجاوز عربستان موفق به تخريب آنها شده و واقعيت اين است كه با ادامه محاصره تحميل شده به يمن، آنها از ابتدايي‌ترين ابزار لازم براي توسعه موشك‌هاي خود استفاده مي‌كنند. مهمترين نكته در اين راستا در وجود اراده مبارزه در ميان مردم يمن است كه رياض اين نكته را ناديده گرفته و تلاش دارد اينگونه ادعا كنند كه موشك‌هاي مذكور ايراني هستند.
سامانه دفاع موشكي پاتريوت

روزنامه الاخبار لبنان در چند مقاله به بررسي پديده موشك‌هاي جنبش انصارالله پرداخته كه اخيرا به سمت متجاوزان سعودي و اماراتي شليك شده است. محاصره زميني و هوايي و دريايي ائتلاف متجاوز به يمن از مارس ۲۰۱۵ تاكنون ادامه دارد و اين رژيم همچنان تلاش دارد نسبت به آنچه كه خطر مداخله ايران در يمن نامگذاري كرده، بزرگ‌نمايي كند تا شايد بتواند بر شكست خود در اين جنگ سرپوش بگذارد.

جنگنده‌هاي سعودي همه چيز را در يمن موشك‌باران كرده و اين كشور فقير را به خرابه تبديل كرده‌اند. موشكهاي يمن در حالي به سمت متجاوزان سعودي و اماراتي شليك مي‌شود كه احمد العسيري سخنگوي سابق ائتلاف نظامي چند هفته پس از آغاز جنگ عربستان به يمن مدعي شد كه اين كشور موفق به از بين بردن سامانه‌هاي موشكي يمن شده است.
**تجربه‌هاي ناموفق موشك‌هاي انصار الله در حمله به عربستان

موشك‌هايي كه عربستان مدعي انهدام آنها شده بود، با برد حدود ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ كيلومتري خود، همچنان سيستم دفاعي پاتريوت عربستان سعودي را شكست مي‌دهند.

همزمان با هر يك از عمليات‌هاي پرتاب موشك از يمن سوال‌هاي متعددي در رابطه با حجم و توان موشكي يمني‌ها و منبع آن‌ها و ماهيت و واقعيت اصابت آنها به اهداف مورد نظر و قدرت تخريب آنها مطرح مي‌شود.

اين در حالي است كه نيروهاي متجاوز به بهانه استفاده از كالاهاي مختلف نظير كودهاي شيميايي كشاورزي و لوله‌هاي آب در ساخت موشك‌ها، از ورود آنها به يمن جلوگيري مي‌كنند.

تصويري كه يمني‌ها از موشك بركان ۲ منتشر كردند

علاوه بر اين‌ها قبل از هر عمليات موفق شليك موشك بالستيك، تجربه‌هاي ناموفقي نيز وجود دارد. اين موضوع مي‌تواند شبهه قاچاق موشك‌ها از خارج را از بين ببرند. در همين رابطه در ۲۴دسامبر گذشته يك موشك لحظاتي بعد از پرتاب در شمال صنعا فرود آمد. تعداد ديگري از موشكها نيز به شيوه مشابه همين روند طي سال گذشته در استان‌هاي صعده و عمران و الجوف و تعز و حجه سقوط كرده‌اند.

از زمان آغاز تجاوز عربستان به يمن در سال جاري ميلادي دست كم ۹۰ موشك بالستيك به مراكز نظامي و فرودگاهها و تاسيسات نفتي عربستان شليك شده است
يك افسر عالي‌رتبه در وزارت دفاع در صنعا كه خواست نامش فاش نشود، به روزنامه الاخبار گفت كه از زمان آغاز تجاوز عربستان به يمن در سال جاري ميلادي دست كم ۹۰ موشك بالستيك به مراكز نظامي و فرودگاهها و تاسيسات نفتي عربستان شليك شده است. اين منبع ادامه داد كه كارشناسان يمني در بخش توليد تسليحات نظامي در گذشته با مشكلات عديده‌اي در مهار سيستم كنترل موشك‌هاي پيشرفته شامل «اسكاد» روسيه و «موسودان» كره شمالي مواجه بودند و اين موضوع باعث كاهش دقت اصابت موشكها و انحراف تعدادي از اين موشك‌ها از اهداف مورد نظر به ميزان ۲۰۰ تا ۴۰۰ متر مي‌شد. اين مشكل تا زمان شليك موشك بالستيك به فرودگاه رياض در نوامبر گذشته ادامه پيدا كرد، اما در آن زمان سيستم هدف‌گيري موشك‌ها دقيق‌تر شده و اصابت به هدف با دقت بالا انجام گرفت.
**انبارهاي موشكي انصار الله

منابع نظامي متعدد تاكيد دارند كه جنبش انصارالله پس از تحت كنترل گرفتن شهر صنعا در دسامبر سال ۲۰۱۴، روي انبارها و مراكز موشكي اين كشور در اطراف پايتخت دست گذاشتند. در آن زمان يمن موشك‌هاي زير را در اختيار داشت:
تصويري كه يمني‌ها از موشك زلزال۳ منتشر كردند

موشك‌هاي زمين به زمين با برد حدود ۱۲۰ كيلومتر.

موشك‌هاي «هواسونگ» با برد حدود ۳۲۰ كيلومتر.

موشك‌هايي از نوع «اسكاد بي» كه تعداد آنها بالغ بر ۵۰۰ فروند ارزيابي شده و يمن آنها را در دهه ۸۰ قرن گذشته ميلادي از اتحاد جماهير شوروي خريداري كرده است.

علاوه بر اين‌ها موشك‌هاي روسي «توشكا» با برد ۱۲۰ كيلومتر در اختيار نيروهاي انصارالله قرار گرفت. انصار الله اولين موشك توشكا را در سپتامبر سال ۲۰۱۵ شليك كرد و پايگاه صافر در جنوب مأرب را هدف قرار داد كه در نتيجه اين حمله ۹۹ نفر از عناصر ائتلاف سعودي كشته شدند كه بيشتر آنها افسر و نظاميان اماراتي بودند.

علاوه بر مواردي كه اشاره شد، علي عبدالله صالح رئيس جمهور اسبق يمن در روز ۲۲ مي سال ۲۰۱۰ گزارش نظامي براي عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه سابق عربستان ارائه كرد. دولت صنعا در آن زمان اعلام كرد كه موشك‌هاي با برد متوسط «موسودان بي ام» را در اختيار دارد كه برد آن از موشك‌هاي اسكاد و توشكا بيشتر است و دولت يمن در جريان قراردادي نظامي با كره شمالي در سال ۱۹۹۸ آنها را خريداري كرده است. نيروي دريايي اسپانيا محموله‌اي از اين موشك‌ها را در سال ۲۰۰۲ در درياي سرخ توقيف كرد، اما دولت يمن موفق شد در قبال امتيازاتي، آمريكا را قانع به آزادسازي اين محموله موشكي خود نمايد كه شامل ۱۵ موشك بود كه زير محموله سيمان جاسازي شده بود.

**منبع اصلي توسعه موشك‌هاي بومي يمن چيست؟

به اين ترتيب موشك‌هاي موسودان كه بردي حدود ۵۰۰ كيلومتري داشتند، در اختيار ارتش يمن قرار گرفت. اما سوال اينجا بود كه ارتش و نيروهاي مقاومت يمن چگونه موفق شد به موشك‌هايي دست پيدا كند كه برد آن‌ها به هزار كيلومتر مي‌رسد؟

بنابر اعلام منابع نظامي، در پي سقوط بغداد پايتخت عراق به دست اشغالگران آمريكايي در سال ۲۰۱۳، صنعا بيش از ۲۰۰ كارشناس نظامي عراقي را جذب كرد و آنها را در اردوگاه‌هاي ويژه خود كه تحت فرماندهي احمد علي عبدالله صالح فرزند رئيس جمهور سابق يمن اداره مي‌شد، به كار گرفت. بخشي اين افراد نيز در لشكر اول زرهي به فرماندهي سرتيپ علي محسن الاحمر حضور داشتند كه در آن زمان معاون رئيس جمهور يمن بود و در رياض پايتخت عربستان اقامت داشت.

با تسلط جنبش انصارالله در صنعا بخش توليدات نظامي نيز كه كارشناسان خبره يمني به همراه ژنرال‌هاي فراري از بغداد نظارت آن را در اختيار داشتند، به دست نيروهاي انصارالله افت
به اين ترتيب بخش توليد تسليحات جنگي در وزارت دفاع يمن در صنعا شكل گرفت و كارگاه‌ها و كارخانه هاي ويژه اي براي توسعه تسليحات اين كشور آغاز به كار كرد.

از جمله اقدامات صورت گرفته در اين بخش توسعه موشك‌هاي روسي و كره شمالي با استفاده از تجربيات ژنرال‌هاي عراقي بود.

با تسلط جنبش انصارالله در صنعا بخش توليدات نظامي نيز كه كارشناسان خبره يمني به همراه ژنرال‌هاي فراري از بغداد نظارت آن را در اختيار داشتند، به دست نيروهاي انصارالله افتاد. ژنرال علي محسن الاحمر تمام اين موارد را از رياض مخفي كرده بود و تلاش داشت ضمن همراهي با ادعاهاي رياض، ‌ايران را به مداخله در يمن و حمايت از جريان انصارالله از طريق ارسال كارشناس و موشك متهم كند.
**قدرت بازدارندگي موشك‌هاي يمن

موشك‌هاي موجود در نزد نيروهاي يمني گر چه در شرايط كنوني در ايجاد موازنه قدرت با نيروهاي ائتلاف چندان موثر نبوده است، اما مي‌تواند عامل بازدارندگي قابل توجهي به شمار رود و همين تعداد از شليك‌ها نيز سعودي‌ها را دچار ترس و واهمه كرده و تا بارها صداي آژير خطر را در پايتخت اين كشور بلند كرده است.

به ويژه كه رياض ناتواني خود را در رصد اين موشك‌ها ثابت كرده و كارشناسان نظامي نسبت به تاثيرگذاري سامانه آمريكايي دفاع هوايي پاتريوت براي مقابله با اين موشك‌ها ابراز ترديد كرده‌اند.
تصويري كه يمني‌ها از موشك قاهر۲ منتشر كردند

روزنامه نيويورك تايمز آمريكا در گزارش خود كه در دسامبر سال گذشته ميلادي به نقل از كارشناسان آكادمي مطالعات بين‌المللي ميدلبوري منتشر شد، تاكيد كرد كه سامانه پاتريوت كه عربستان استفاده كرده، احتمالا در رهگيري موشكهاي بالستيك شليك شده از يمن كه در نزديكي فرودگاه رياض منفجر شد، ناموفق بوده است.

اين كارشناسان اعلام كردند كه عربستان ۵ موشك رهگير از سامانه پاتريوت آمريكا شليك كرد، اما اين موشك‌ها يا به قسمت پشتي موشك مهاجم اصابت كردند و كلاهك انفجاري آن باقي ماند، يا اينكه كاملا در مسير خود براي انهدام موشك مذكور اشتباه كردند و موشك يمني به خودي خود به دو بخش تقسيم شده است.

شكست سامانه دفاع هوايي پاتريوت، رياض را بر آن داشت كه تلاش‌هاي خود را براي تحت مالكيت گرفتن سامانه دفاع هوايي اس ۴۰۰ روسيه آغاز كند. اين در حالي بود كه رياض ادعا مي‌كرد كه سامانه دفاعي آمريكايي اين كشور موفق شده ۸۳ موشك شليك شده از خاك يمن در عربستان سعودي را رهگيري كند.

احمد عايض تحليلگر و نويسنده مسائل نظامي و راهبردي به روزنامه الأخبار گفت كه در حال حاضر موشك‌هاي يمني كه در داخل اين كشور توسعه پيدا كرده‌اند، برد خود را به ۱۳۰۰ كيلومتر افزايش داده‌اند كه اين موضوع آينده و نفوذ نيروهاي مزدور آمريكايي در منطقه را تهديد مي‌كند. وي تاكيد دارد كه نيروي موشكي همچنان به عنوان يك عامل بازدارنده مطرح است و مي‌تواند جايگزيني براي برتري هوايي و دريايي نيروهاي متجاوز به يمن بوده و به زودي موازنه‌هاي قدرت را تغيير دهد.
تصويري كه يمني‌ها از موشك قاهر۲ منتشر كردند
**سامانه‌هاي ضد هوايي يمن

عمليات توسعه توانمندي‌هاي موشكي يمن در نزد ارتش و كميته‌هاي مردمي تنها منحصر به نيروهاي زميني نيست، بلكه نيروهاي هوايي و دريايي را نيز شامل مي‌شود كه فعاليت‌هاي گسترده‌اي را انجام داده‌اند و طي فاصله زماني كوتاهي اين فعاليت‌ها به بار نشسته است.

سامانه هاي ضد هوايي يمن در ۸ ژانويه جاري موفق شده يك هواپيماي وابسته به نيروهاي ائتلاف از نوع اف ۱۵ را در صنعا پايتخت يمن هدف قرار دارد. همچنين سامانه‌هاي مذكور يك هواپيماي وابسته به نيروهاي ائتلاف از نوع تورنيدو را در استان صعده ساقط كردند. نيروهاي دفاع هوايي يمن موفق شدند يك هواپيماي جاسوسي وابسته به نيروهاي ائتلاف در استان مأرب را ساقط كنند. در ماه گذشته ميلادي نيز يك هواپيماي مشابه در استان حجه ساقط شده بود.

نيروهاي يمني در اين رابطه اعلام كردند كه تلاش‌هاي گسترده‌اي را براي در اختيار گرفتن نيروي هوايي و توانمندي‌هاي دفاعي بازدارنده انجام داده است. در روز ۲۱ سال ۲۰۱۷، انصارالله از سامانه دفاع هوايي جديد خود خبر داد كه حساسيت بالايي در رصد هواپيماهاي متجاوز دارد. اين سامانه در همان روز به آزمايش گذاشته شده و يك هواپيماي جنگنده اف ۱۵ وابسته به نيروهاي ائتلاف را در منطقه نجران ساقط كرد. ۳ ماه پيش نيز در همين منطقه يك هواپيماي جنگنده از نوع اف ۱۶ ساقط شده بود. نيروهاي يمني طي سال گذشته مجموعاً ۲۹ هواپيماي وابسته به ائتلاف از جمله هواپيماهاي تايفون و بلك هوك بعلاوه ۱۹ هواپيماي جاسوسي را سرنگون كرده‌اند.

مشرق/7فروردين96
اول*1566
۰ نفر