به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، اين نمايشگر كه از يك نيمه رساناي تك لايه ساخته شده، تنها به اندازه سه اتم ضخامت دارد و بسيار انعطافپذير است.
در سال 2015 ميلادي محققان دريافتند نيمه رساناهاي تك لايه قادرند نور درخشاني را توليد كنند. اكنون محققان با تكميل تحقيقات پيشين توانستند ابعاد جانبي نيمه رسانا را افزايش دهند و نمايشگري با قابليت نوردهي بسازند.
نيمه رساناهاي نورده نيازمند يك جفت اتصال يا ورودي هستند تا بارهاي منفي و مثبت را دريافت كنند. اين ضرورت موجب محدوديت در كاهش ضخامت نمايشگرهاي نيمه رسانا شده است. اما نمايشگر جديد بركلي تنها يك ورودي دارد.
محققان با قراردادن نيمه رساناي تك لايه روي يك صفحه عايق كه در آن الكترودهايي تعبيه شده است، توانستند يك جريان AC را كه به بار مثبت و منفي تبديل ميشود، برقرار كنند. هر دو بار به صورت همزمان در نيمه رسانا جريان پيدا ميكنند و موجب نوردهي آن ميشوند.
نمونه اوليه اين دستگاه انرژي زيادي را مصرف ميكند اما محققان در حال بهبود آن هستند تا بتوانند اين فناوري را براي توليد نمايشگرهاي هوشمند نامرئي آماده كنند. چنين نمايشگرهايي را ميتوان روي ديوارها، شيشهها و حتي پوست انسان نيز به كار گرفت.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي**9259**1834
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه بركلي كاليفرنيا يك نمايشگر نورده بسيار نازك ساختند كه وقتي خاموش ميشود، قابل ديدن نيست.