احمد اناركی محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینكه در حاشیه دریای خلیج فارس محلی برای نصب آب شیرین كن ها در نظر گرفته شده است، میزان پیشرفت فیزیكی این طرح را 40 درصد عنوان كرد.
وی اظهار كرد: لوله گذاری و خط انتقال این آب به بخش صنعت در گل گهر سیرجان و مس سرچشمه از توابع استان كرمان و بخش صنعت چادرملوی استان یزد در حال انجام است.
اناركی محمدی بیان كرد: در نشست با وزیران صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و دارایی در كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، مقرر شد به وسیله ی هفت بانك عامل 20 هزار میلیارد ریال تسهیلات به این طرح اختصاص یابد و 40هزار میلیارد ریال دیگر را معادن گل گهر سیرجان، مس سرچشمه رفسنجان و چادرملوی استان یزد تامین كنند.
وی با اشاره به اینكه این طرح از سال 92 آغاز شده و تا 2 سال دیگر مرحله نخست آن به بهره برداری خواهد رسید، افزود: این پروژه در دو بخش اجرایی می شود.
وی ادامه داد: در بخش نخست آبگیری از خلیج فارس و شیرین سازی و انتقال آب انجام می گیرد و در مرحله بعدی ایستگاه های پمپاژ و خطوط انتقال از سایت شیرین سازی بندرعباس تا سیرجان، مس سرچشمه و چادرملوی یزد به طول یك هزار كیلومتر اجرا می شود.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: با همكاری و هماهنگی مجلس شورای اسلامی، دولت و بخش خصوصی و بانك ها می توان این طرح حیاتی را اجرایی كرد تا كمبود آب در بخش صنعت استان های هرمزگان، كرمان و یزد رفع شود.
سه استان هرمزگان، كرمان و یزد به لحاظ اقلیم خشك و طولانی شدن دوره خشكسالی به لحاظ منابع آبی در وضعیت بحرانی قرار دارند كه با اجرای طرح انتقال آب از منابع پایدار آبی به ویژه برای بخش های صنعتی برخوردار خواهند شد.
7433/5054
كرمان - ایرنا - مدیر مالی طرح انتقال آب از خلیج فارس در كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: انتقال آب از خلیج فارس برای بخش صنعت استان های كرمان و یزد با 60 هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجراست.