دكتر ناصر اقدمی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در این روش درمانی، سلول بنیادی از مغز استخوان فرد بیمار اخذ شده و آنها را بعد از تكثیر (به اندازه مورد نیاز) به همان فرد تزریق می كنند تا ترمیم غضروف انجام گیرد.
وی كاهش عوارض داروهای شیمیایی و كاهش دوره درمان و ترمیم بهتر غضروف را از مزیت های این روش درمانی اعلام كرد و گفت: با توجه به اینكه سلول های بنیادی از بدن فرد بیمار گرفته می شود درصد موفقیت آن هم بالاتر از روش فعلی است.
اقدمی با اشاره به اینكه درصد موفقیت این روش، به شدت بیماری فرد بستگی دارد، اظهار كرد: این روش كمك موثری برای ترمیم غضروف فرد بیمار و همچنین كاهش درد و الام آنان است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به اینكه تعویض مفصل زانو راه حلی برای درمان تخریب مفصل زانو است، گفت: شایعترین علت تعویض مفصل زانو در ایران، بیماری آرتروز است.
وی اظهار كرد: مجوز تولید نیمه صنعتی و تحت كنترل سلول فیبروبلاستی و سلول بنیادی مزانشیمی برای تولید دارو هم از سازمان غذا و دارو اخذ شده است.
اقدمی با اشاره به اینكه سلول فیبروبلاستی برای ترمیم زخم های مزمن و سوختگی و جوان سازی پوست استفاده می شود، افزود: اولین محصول در حوزه پوست با نام 'رینو درم سل' پس از تولید نیمه صنعتی در بهمن سال گذشته با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مركز تحقیقات و سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشكی تهران رونمایی و سپس وارد بازار داخلی شد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان با بیان اینكه با تلاش محققان ایرانی تولید نیمه صنعتی تعدادی از سلول های بنیادی فراهم شده است، گفت: در مجموع 5 محصول سلول های بنیادی آماده تولید نیمه صنعتی است كه آنها برای درمان بیماری های پوستی مانند بیماری لك و پیس، آرتروز و بیماری قلبی، استفاده می شود. تاكنون یك محصول از آنها به تولید نیمه صنعتی رسیده و دومین محصول هم در آینده نزدیك به تولید نیمه صنعتی می رسد.
علمی ** 1201 **1569
تولید سلول بنیادی مزانشیمی برای درمان آرتروز بزودی آغاز می شود
۱۲ فروردین ۱۳۹۷، ۱۷:۰۴
کد خبر:
82875624
تهران - ایرنا - مدیر عامل شركت دانش بنیان سل تك فارمد وابسته به پژوهشگاه رویان و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به تولید نیمه صنعتی سلول بنیادی مزانشیمی در آینده نزدیك اشاره كرد و گفت: این سلول ها برای درمان آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد.