به گرارش امروز (دوشنبه) رسانه هاي هند، امير خان به دليل ايفاي نقش در فيلم هايي كه بنوعي با فرهنگ و ملت چين مربوط مي شود، در آن كشور نيز يك چهره شناخته شده است. بنا بر اين اكنون هند قصد دارد با استفاده از وي صادرات خدمات خود را به چين افزايش و كسري تجاري با اين كشور را كاهش دهد.
هند داراي 51 ميليارد دلار كسري تجاري با چين در بخش كالا و 270 ميليون دلار كسري تجاري در بخش خدمات است.
در يازدهمين نشست گروه مشترك اقتصادي هند و چين كه هفته گذشته در دهلي نو برگزار شد، جونگ شان وزير بازرگاني چين اطمينان داد تا هرچه زودتر براي كاهش كسري تجاري ميان دو كشور اقدام كند.
هند فهرستي بلند از محصولات خود براي صادرات به چين است. 250 نوع محصولات دارويي شماري از اين كالاهاست و چين اعلام كرده است مكانيسمي را براي رفع هر چه زودتر نگراني ها در اين باره ايجاد خواهد كرد.
يك مقام هندي در اين مورد گفته است كه امير خان در ميان ميليون ها شهروند عادي چين داراي شهرت زيادي است و به همين دليل مي تواند چهره بسيار خوبي از هند در چين ايجاد كند.
وي افزوده است: اين تهيه كننده هندي كه خانواده وي سابقه حضور طولاني و نفوذ اقتصادي بي رقيبي در باليوود دارند، مي تواند سفير تجاري هند در چين باشد و توانايي هاي هند را در بخش خدمات به نمايش بگذارد. وزارت بازرگاني اين پيشنهاد را براي تصميم گيري به وزارت امور خارجه هند ارائه كرده است.
هند در نظر دارد با استفاده از اميرخان بر مزاياي تجاري و توانايي تكنولوژي هند در غالب فيلمنامه تمركز كرده و در فيلمهاي وي محصولات ساخت هند را بزرگنمايي كند تا توجه تماشاچيان به توانايي هاي تجاري و اقتصادي هند جلب شود.
گيريش جوهر كارشناس تجارت فيلم هند مي گويد: چين يك بازار بسيار بزرگ براي فيلم هاي هند است. فيلم 'باجراني بايجان' كه امير خان در آن نقش دارد، پس از دو سال از انتشار آن در هند، بيش از 2 ميليارد روپيه در چين به فروش رفته است. چين مي تواند به بزرگ ترين بازار خارجي براي باليوود تبديل شود.
اما، هم اكنون چين يك بازار چالش بر انگيز براي فيلم سازان هندي است. بر اساس قوانين چين، اين كشور در سال 40 تا 50 فيلم خارجي در سينماهاي اين كشور را به نمايش مي گذارد.
اكثر فيلم سازان هندي با پخش كنندگان محلي چيني در ارتباط هستند. بر اساس توافق تجاري، 50 درصد از درآمد فروش فيلم در چين متعلق به سينماها و 50 درصد ديگر به پخش كنندگان چيني و فيلم سازان هندي مي رسد.
بسياري از تحليلگران سياسي و اقتصادي هند، از اميرخان به عنوان آخرين نمونه قدرت نرم اين كشور نام مي برند.
اميرخان بازيگر، كارگردان، تهيه كننده و مجري هندي به عنوان معروفترين و محبوبترين چهره اين كشور در چين شناخته مي شود و محبوبيت او در چين از نارندرا مودي نخست وزير هند هم بيشتر است. وي در بسياري موارد از هنرپيشه هاي وطني نزد چيني ها سبقت گرفته است.
فيلم «اَبَرستاره مخفي» او كه جديدترين فيلم سينمايي او محسوب مي شود، در 9 روز اول اكران خود، 47 ميليون دلار فروش كرده است و انتظار مي رود كه فروش اين فيلم به تنهايي در چين به بيش از 126 ميليون دلار برسد.
همچنين پيش از اين يكي از اين فيلم هاي به نام 'دانگال' (Dangal) كه در دسامبر 2016 اكران شد، فقط در بازار چين 189 ميليون دلار فروخت.
حتي شي جين پينگ رئيس جمهوري چين در حاشيه نشست قزاقستان در سال گذشته ميلادي به نمودي گفته بود عاشق اين فيلم است و اميدوار است كه در آينده فيلم هايي از اين دست را در سينماي چين تماشا كند. يكي از دلايل علاقمندي چيني ها به او، وجود موضع فمنيستي در فيلم هاي او است.
به گفته برخي از منتقدين چيني، اميرخان در فيلم هاي خود به موضوعات اجتماعي در جامعه هند از قبيل فقر، آموزش، سوء استفاده جنسي و اختلافات طبقاتي مي پردازد.
نكته قابل توجه اين است كه برخي از برنامه هاي تلويزيوني اميرخان با موضوعات اجتماعي به زبان چيني در چين پخش مي شود. در چين برخي از كارشناسان فرهنگي اميرخان را بعداز «رابيندرانات تاگور»، دومين چهره شناخته شده فرهنگي در چين تلقي مي كنند.
امير خان نيز علاقه خود را به ارتقاي روابط چين-هند ابراز كرده است. وي در سفر اخير خود به چين در جمع طرفدارانش گفته بود كه عاشق كمك كردن به بهبود روابط هند و چين است. امير خان گفته بود كه قصد ساخت فيلمي را دارد كه از استعدادهاي هندي و چيني در آن استفاده كند و اين مطلب باعث نزديك تر شدن 2 كشور مي شود.
باليوود كه نام غيررسمي صنعت فيلمسازي به زبانهاي اردو و هندي در سينماي هند است، از بزرگترين صنايع فيلمسازي جهان است كه بيش از سه و نيم ميليارد مخاطب و علاقهمند در سراسر جهان دارد.
مخاطبان فيلمها ي اين صنعت در شبه قاره هند، كشورهاي غربي، خاورميانه، آسياي ميانه و روسيه، آفريقا و اقليتهاي هندي و اردو زبان سراسر جهان هستند.
باليوود به توليد انبوه فيلمهاي عمدتاً تجارتي شهرت دارد و سالانه بيش از هزار فيلم ميسازد. باليوود يكي از ابزارهاي اصلي سياست خارجي هند به شمار مي رود.
آساق**267**1424**1479
دهلي نو-ايرنا- هند قصد دارد با تعيين امير خان ستاره سينماي اين كشور، كه نفوذ اقتصادي و محبوبيت اجتماعي بي نظير در ميان هندي ها دارد، به عنوان سفير تجاري هند، از وي براي گسترش تجارت با چين و نيز بهبود روابط دوجانبه استفاده كند.