به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري آسوشيتدپرس، انتظار مي رود تغييرات آب و هوايي سبب افزايش ميزان پديدههاي آب و هوايي خشن از جمله خشكسالي و سيل شود.
محققان انگليسي مدلي را ساختند كه آثار افزايش دماي زمين به ميزان 1.5 تا 2 درجه سانتيگراد را بر الگوهاي آب و هوايي خشن و توليد محصولات غذايي در 122 كشور در حال توسعه نشان ميدهد.
با وجود اين كه افزايش خطر سيلاب ها ميتواند توليد محصولات كشاورزي را در مناطقي از زمين كاهش دهد، خشكساليهاي طولاني تاثيرات وسيعتري را بر ميزان غذاي در دسترس بشر بر جاي خواهد گذاشت. در مناطق جنوب آفريقا و آمريكاي جنوبي، خشكسالي مهمترين تهديد عليه دسترسي به غذا محسوب ميشود، در حالي كه در منطقه آسيا تهديد اصلي بروز سيلابها است. براي مثال با افزايش دماي زمين به ميزان دو درجه سانتيگراد تعداد سيلاب هاي رود گنگ به 2 برابر افزايش مييابد.
بر اساس اين تحقيقات هر 2 پديده خشكسالي و سيلابها مي توانند دسترسي جمعيت زمين را به آب آشاميدني و غذا در معرض خطر جدي قرار دهند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Philosophical Transactions of the Royal Society A منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران-ايرنا- تحقيقات جديد محققان دانشگاه اكستر انگليس نشان مي دهد، افزايش دماي زمين امكان دسترسي ساكنين كره خاكي را به مواد غذايي تهديد ميكند.