به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از «بانكوك پست»، مواد مخدر صنعتی كشف و ضبط شده، در منطقه «مثلث طلایی مواد مخدر»(میانمار، لائوس و تایلند) تولید شده و در محدوده مرزی سه كشور تایلند، لائوس و میانمار كه به تولیدكنندگی مواد مخدر صنعتی بسیاری از بخشهای جهان، به خصوص در جنوب شرق آسیا معروفیت دارند.
به گزارش پلیس دو نفر تبعه كشور تایلند و دو تن از اتباع مالزیایی در جریان این عملیات كشف و ضبط دستگیر شده اند.
بازار خریداران مواد مخدر صنعتی متافتامین (شیشه) در شرق و جنوب شرقی آسیا افزایش یافته و این امر به منزله هشدار جدی برای كشورهای مختلف جهان محسوب می شود.
سال 2015، كارشناسان مواد مخدر در كشورهای این منطقه از جهان، افزایش مصرف كنندگان این ماده روانگردان مخرب را هشدار داده بودند.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در گزارش جهانی «مواد مخدر 2017»، اعلام كرده است كه در بین مواد مخدر صنعتی مختلف، ماده مخدر متافتامین، بیشترین آسیب را به سلامتی میزند.
«جرمی دوگلاس» رئیس دفتر مزبور در واكنش به خبر ضبط مواد مخدر متافتامین، اظهار داشت: كشف و ضبط بزرگ مواد مخدر نشان دهنده تولیدات وسیع این ماده مخدر در «مثلث طلایی» و برای ارسال به بازارهای گران قیمت این مواد، مانند نیوزلند و استرالیا است.
پلیس تایلند همچنین از دیگر مواد مخدر شامل كوكائین و اكستاسی به ارزش 28 میلیون دلار ، رونمایی كرد كه طی عملیات مختلفی بین 25 مارس تا یكم آوریل ( پنجم تا 12 فروردین 97)، كشف و ضبط شده اند.
سخنگوی پلیس تایلند تأكید كرد: مبالغ اعلام شده، قیمت این مواد در تایلند است كه بسیار پایین تر از ارزش مالی این مواد پس از عبور از این كشور، محاسبه می شود.
پلیس همچنین اعلام كرد: یك سال گذشته مقادیر زیادی از مواد مخدر صنعتی تولید شده در كشورهای «مثلث طلایی» را ضبط كرده اند، اما تغییری در ظرفیت تولید این مواد به وجود نیامده است.
اكنون حمل قاچاق مواد مخدر از جمله هروئین،شیشه، تریاك و مواد روان گردان از جمله بحران های اصلی كشورهای منطقه جنوب شرق آسیا محسوب می شود و از این رو بسیاری از كشورهای جنوب شرق آسیا قوانین بسیار سختی برای مقابله با مواد مخدر از جمله اعدام قاچاقچیان وضع كردند. قوانینی كه عرصه سیاسی و روابط بین این كشورها را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
در كشورهای منطقه از جمله مالزی حمل بیش از پنج گرم مواد مخدر می تواند به حكم اعدام منتهی شود. در اندونزی نیز قانون مشابهی وجود دارد.
آساق** 241 ** 1599
كوالالامپور - ایرنا - پلیس تایلند اعلام كرد: در بزرگترین عملیات مبارزه با مواد مخدر در این كشور 700 تن ماده مخدر شیشه به ارزش حدود 22 میلیون دلار كشف و ضبط شد.