سعید رضا جندقیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر حدنصاب صدور مجوز دهیاری 30 خانوار جمعیت است، یعنی روستاهای متقاضی كه بر اساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسكن كشور حداقل 30 خانوار جمعیت دارند واجد شرایط دریافت این مجوز به شمار میآیند.
معاون امور دهیاری ها سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: با توجه به وجود تفاوتهای بسیار از لحاظ جمعیت، وسعت و درآمد روستاها، درجهبندی دهیاریها كه پس از استقرار نهاد دهیاری در روستاها و فعالیت آن حداقل برای مدت 2سال انجام میگیرد.
وی اضافه كرد: این درجه بندی میتواند نقش بسزایی در ساماندهی و نظامبخشی دهیاریها داشته باشد و نحوه فعالیت دهیاریها، نحوه جذب نیرو، شاخصههای انتخاب دهیار، ساختار سازمانی و تشكیلاتی این نهاد، نحوه توزیع منابع و اعتبارات را نظام بخشد.
جندقیان گفت: از زمان تاسیس دهیاریها از سال 1382 تا شهریور 96 بیش از 13هزار میلیارد تومان اعتبار بین دهیاریهای كشور توزیع شد كه 9 هزار و 400 میلیارد تومان در دولت یازدهم بوده است.
وی خاطر نشان كرد: صدور مجوز تاسیس دهیاریها و نیز تخصیص اعتبار یكی از برنامههای معاونت امور دهیاریهاست كه از ابتدای راهاندازی این معاونت آغاز شده و تاكنون ادامه دارد.
وی افزود: به منظور عدالتمحوری و با هدف بهرهمندی جمعیت روستایی بیشتر از پوشش خدمات نهاد دهیاری از ابتدای این فعالیت در هر مقطع زمانی حدنصاب افراد خاصی برای صدور این مجوز در نظر گرفته میشود و صدور این مچوز های تسریع شده است.
وی اعلام كرد: در دولت تدبیر و امید، در رویكرد وزارت كشور توسعه روستایی مورد توجه بیشتر و جدی تری قرار گرفته است و تاكید شده است اعتبارات صرف توانمندسازی و اشتغالزایی روستایی شود و سود حاصل از آن هم در بخش خدمات و عمران روستایی مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: به دنبال صدور این مجوز تاسیس دهیاری ها نیز فعالیت نهاد دهیاری با انتصاب دهیار، توسط شورای اسلامی روستا به صورت قانونی آغاز شده است و به این ترتیب بیش از 87 درصد جمعیت روستایی كشور، تحت پوشش مدیریت و خدمات نهاد دهیاری قرار گرفتهاند.
جندقیان گفت: 73درصد منابع دولتی در روستاها در دولت یازدهم محقق شده است.
*مدیریت روستایی در دولت یازدهم،آغاز تحولات مدیریت روستایی
جندقیان اعلام كرد: فرآیند توسعه پوشش مدیریت روستایی در كشور و طی دولت یازدهم، نقطه آغاز تحولات مدیریت روستایی در ایران است.
وی خاطر نشان كرد: صدور مجوز تاسیس دهیاریها، به عنوان نخستین گام در تشكیل نهاد مدیریت روستایی و به عنوان مستند قانونی اجازه فعالیت رسمی و نیز تخصیص اعتبار یكی از برنامههای معاونت امور دهیاریهاست كه از ابتدای راهاندازی این معاونت آغاز شده و تاكنون ادامه دارد.
وی افزود: به منظور عدالتمحوری و با هدف بهرهمندی جمعیت روستایی بیشتر از پوشش خدمات نهاد دهیاری و با عنایت به محدودیتهای اعتباری در این زمینه از ابتدای این فعالیت در هر مقطع زمانی حدنصاب جمعیتی خاصی برای صدور این مجوز در نظر گرفته میشود.
هم اكنون 21میلیون 366هزار و 914 روستایی در 61هزار و 724روستا در كشور زندگی می كنند كه 43/28درصد از جمعیت كشور را تشكیل می دهند.
اجتمام *2181**3063
معاون سازمان شهرداری ها و دهیاری ها در گفت و گو با ایرنا:
مجوز سه هزار دهیاری در سال 96 صادر شد
۱۶ فروردین ۱۳۹۷، ۸:۳۰
کد خبر:
82878011
تهران -ایرنا- معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها كشور گفت: حدود 37 هزار دهیاری فعال در كشور هستند و فقط در سال 96 بیش از 3هزار مجوز تاسیس دهیاری برای روستاهای دارای شرایط صادر شد.