۱۸ فروردین ۱۳۹۷، ۱۴:۴۶
کد خبر: 82879598
T T
۰ نفر
50 درصد سرمایه خارجی بازار سرمایه ایران متعلق به آلمانی هاست

تهران- ایرنا- جانشین رئیس سازمان بورس در امور بین الملل با بیان این كه بیش از 50 درصد حجم سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران متعلق به آلمانی هاست، گفت: ما ارتباط مان را با نهاد ناظر سرمایه گذاری آلمان به دقت ادامه می دهیم تا اعتمادی راكه سرمایه گذاران آلمانی به بازار، نهاد ناظر، بورس ها و كلیه فعالان بازار سرمایه داخلی كردند، حفظ كنیم.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، بهادر بیژنی، با اشاره به تعاملات بین المللی بازار سرمایه، اظهار داشت: یكی از فعالیت هایی كه طی یك سال گذشته در سازمان بورس انجام شده، تدوین برنامه بین المللی شدن بازار سرمایه است.
وی به ارتباط نهاد ناظر با فعالان بازار سرمایه در زمینه بین المللی شدن اشاره كرد و افزود: در این باره، چند فعالیت مهم صورت گرفته است؛ مورد اول در صنعت نهادهای ناظر است كه توانستیم با چند نهاد ناظر ارتباط عمیق، درازمدت و سازنده برقرار كنیم.
جانشین رئیس سازمان بورس در امور بین الملل با بیان این كه سازمان بورس تلاش كرد، به جای این كه با تعداد بسیار زیادی نهاد ناظر ارتباط سطحی و كم عمقی داشته باشد، با چند نهاد به تعاملات جدی برسد، گفت: یكی از این ارتباطات موفق با نهاد ناظر آلمان (بافین) است، كه با همكاری آن ها در ایران و ركشاپ آلمان برگزار شد.
بیژنی یادآور شد: آلمانی ها در بحث آیسكو (سازمان بین‌المللی كمیسیون‌های اوراق بهادار) حمایت جدی از ایران داشتند، علاوه بر آن، بیش از 50 درصد حجم سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران متعلق به آلمانی ها است.
وی با اشاره به همكاری بازار سرمایه ایران و چین بیان كرد: همچنین سازمان بورس و اوراق بهادار ارتباط بسیار خوبی با نهاد ناظر بورس هنگ كنگ، عمان و یونان داشته است.
جانشین با بیان این كه یكی از مهم ترین تاثیرات بین المللی شدن بازار سرمایه بالا رفتن استانداردها در بازار داخلی است، افزود: حجم سرمایه گذاری خارجی هنوز در شان بازار سرمایه نیست، بر این اساس، بیش ترین و مهم ترین تاثیر بین المللی شدن را در افزایش استانداردهای بازار سرمایه می بینم.
بیژنی اضافه كرد: هدف اصلی آیسكو حمایت از سرمایه گذاری و سرمایه گذاران است، مسلما با عضویت عادی در این نهاد بیش ترین فایده متوجه سرمایه گذاران داخلی ما خواهد شد.
وی یادآور شد: پس از اجرایی شدن برجام میزان حضور سرمایه گذاران خارجی بیش از سه برابر شده است. آلمانی ها حجم بسیار عمده ای را از سرمایه گذاری خارجی در ایران داشتند و ما ارتباط مان را با نهاد ناظر سرمایه گذاری آلمان به دقت ادامه می دهیم تا اعتمادی كه سرمایه گذاران آلمانی به بازار، نهاد ناظر، بورس ها و كلیه فعالان بازار سرمایه داخلی كردند، حفظ كنیم.
جانشین رئیس سازمان بورس در امور بین الملل در ادامه به همكاری های مشترك بورس تهران و استانبول اشاره كرد و گفت: بورس تهران با بورس استانبول جلسات و مكاتبات زیادی داشته است. یكی از اختلافات بین این دو بورس در زمینه بحث گزارش گیری و ساعات معاملاتی بود كه در نهایت به یك مدل قابل اجرا رسیدند.
بیژنی ادامه داد: از سوی دیگر، فرابورس فعالیت های بین المللی خود را به صورت جدی در حوزه های مختلف ادامه می دهد و شاهد تحولاتی در فعالیت های بین المللی آن هستیم. در آخرین اقدام، همكاری با بازار سرمایه عراق را آغاز كردند و بتازگی جلسه ای با رییس بورس بغداد داشتند.
وی اضافه كرد: آخرین تحولی كه در حوزه فعالیت های بین المللی انجام شد تعامل بورس كالا و بحث سكوی مشترك معاملاتی بین این بازار و بورس ملی كالای هند است. در این زمینه پلتفرم و مسایل اجرایی آن آماده شده و در آینده نزدیك امیدواریم كه اجرایی شود.
به گزارش ایرنا، اكنون سرمایه گذارانی از آمریكا، انگلیس، روسیه، آلمان، سوییس، سوئد، لهستان، ازبكستان، جمهوری آذربایجان، چین، هلند، هند، تركیه، لبنان، آفریقای جنوبی، ژاپن، قبرس، ایتالیا، امارات، نروژ، یونان، اندونزی، مالدیو، لهستان، كانادا، هنگ كنگ، قطر، عراق، پاكستان، سوریه، لوكزامبورگ، كویت، نیوزیلند، مالزی، كره جنوبی، گرجستان، ارمنستان، جزایر ویرجین، نیجریه و افغانستان در بازار سرمایه ایران فعالند.
ارزش دارایی سرمایه گذاران خارجی در بورس تهران كه شمار آنها از یك هزار كد معاملاتی عبور كرده است، تا پایان دی ماه سال 96 حدود 46 درصد افزایش یافت.
سرمایه گذاران خارجی در 10 ماه اول 1396 در بخش خرید فعال تر بودند؛ به طوری كه از كل معاملات سرمایه گذاران خارجی، 51 درصد به خرید اختصاص داشت.
96 درصد معاملات سرمایه گذاران خارجی به سهام مربوط بود و بقیه به ترتیب در اختیار حق تقدم، اوراق بدهی، صندوق قابل معامله و اختیار معامله قرار گرفت.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام**2022** 6075
۰ نفر