۲۰ فروردین ۱۳۹۷، ۱۳:۳۸
کد خبر: 82881416
T T
۰ نفر
مراكز مراقبت موقت كودكان اوتیسم راه اندازی می شود

تهران - ایرنا - رئیس گروه مراكز روزانه توانبخشی سازمان بهزیستی كشور از راه اندازی مراكز مراقبت شبانه روزی موقت كودكان مبتلا به اوتیسم در سال جاری خبر داد و گفت: این مراكز سال گذشته در دو استان گیلان و خراسان رضوی راه اندازی شده بود و حال امسال در سراسر كشور عملیاتی می شود.

مریم پورسید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هدف از راه اندازی این مراكز این است كه خانواده ها دارای كودكان مبتلا به اوتیسم بتوانند اوقاتی از سال بطور مثال 15روز تا یك ماه، كودك را به این مراكز بسپارند تا بتوانند استراحت كنند یا مسافرت بروند.
وی اضافه كرد: هم اكنون 74 مركز روزانه كودكان اوتیسم داریم و مركز شبانه روزی نداریم چراكه راه اندازی اینگونه مراكز به معنای طرد كردن كودك مبتلا به اوتیسم از خانواده و اجتماع است درحالیكه این كودكان فقط مشكل ارتباط دارند و در صورت تشخیص به موقع یعنی از بدو تولد تا دو سالگی یا پنج سالگی تا 80 درصد مانند كودكان عادی زندگی می كنند.
رئیس گروه مراكز روزانه توانبخشی سازمان بهزیستی كشور خاطرنشان كرد: 74 مركز روزانه آموزشی توانبخشی اوتیسم به حدود سه هزار كودك، خدمت ارائه می دهند.
پورسید افزود: خدمات بهزیستی در حوزه اوتیسم به دو بخش خانواده محور و مركز محور تقسیم می شود كه در بخش خدمات مركز محور، خدمات آموزشی و توانبخشی در 74 مركز روزانه در سراسر كشور ارائه می شود.
به گفته وی با توجه به اجرای برنامه های پایلوت غربالگری اوتیسم در سال های گذشته، انتظار است یك درصد جمعیت یعنی حدود 700 هزار نفر در كشور مبتلا به طیف خفیف تا شدید اوتیسم باشند.
به گزارش ایرنا، اوتیسم یا درخودماندگی یك اختلال عصبی رشدی با شاخص های نقص در ارتباط اجتماعی، رفتارهای كلیشه‌ای، مشكلات شناختی، رفتاری، حركتی و كلامی است.
براساس آمار ارائه شده از سوی انجمن اوتیسم ایران به ازای هر 65 تولد در كشورهای توسعه یافته، یك كودك با اختلال اوتیسم متولد می شود كه این نسبت در ایران یك كودك دارای اختلال اوتیسم به ازای هر 150 تولد است.
اجتمام**9185 ** 1418
۰ نفر