۲۱ فروردین ۱۳۹۷، ۱۰:۵۴
کد خبر: 82882232
T T
۰ نفر

بررسي مطبوعات؛

رهبري: تعرض به حريم خصوصي، حرام شرعي است

۲۱ فروردین ۱۳۹۷، ۱۰:۵۴
کد خبر: 82882232
رهبري: تعرض به حريم خصوصي، حرام شرعي است

تهران- ايرنا- رهبر معظم انقلاب در ديدار با مسوولان و مديران نظام، بر لزوم حفظ امنيت حريم داخلي افراد در فضاي مجازي تاكيد و تعرض به آن را «حرام شرعي» عنوان كردند كه نبايد انجام شود.

به گزارش گروه تحليل، تفسير و پژوهش هاي خبري ايرنا، ايشان راه جلوگيري از ابتلا به غفلت و سقوط تدريجي را مراقبه خواندند و بر ضرورت ساماندهي فضاي كسب و كار به‌عنوان زيربناي اقتصاد كشور تاكيد كردند، موضوعي كه از جمله محورهاي مهم خبري و تحليلي در روزنامه هاي امروز سه شنبه 21 فروردين ماه 1397 بود.
سخنان رييس جمهوري در روز فناوري هسته اي و تثبيت قيمت ارز هم از ديگر محورهاي برجسته روزنامه هاي امروز بود.

** فتواي رهبري درباره حفظ حريم شخصي
حضرت آيت الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي روز گذشته 20 فروردين ماه در ديدار جمعي از مسوولان و مديران نظام، بر حفظ امنيت و حريم داخلي افراد تاكيد كردند.
روزنامه «خراسان» زيرعنوان نخست «فتواي حفظ حريم مردم در فضاي مجازي» به سراغ بازتاب سخنان رهبر انقلاب رفت و نوشت ايشان با تأكيد بر لزوم ايستادگي مسئولان بر اهداف اسلام و جمهوري اسلامي، گفتند: «تقوا» و «اجتناب از گناه، خيانت و دنياطلبي» كه عامل ايستادگي و براي مسئولان از اوجب واجبات است، در گرو تقويت ارتباط با خداست.
روزنامه «جوان» هم اين بخش از سخنان رهبر انقلاب كه «تعرض به حريم مردم درپيام‌رسان‌ داخلي حرام شرعي است» را برجسته كردو آورد رهبر انقلاب با ابراز خرسندي از تبديل شدن مطالبه ايجاد پيام‌رسان‌ها و شبكه‌هاي اجتماعي داخلي به مطالبه‌اي عمومي، گفتند: مسئولان بايد امنيت و حريم داخلي مردم و كشور را حفظ كنند. تعرض به امنيت و حريم داخلي مردم «حرام شرعي» است و نبايد انجام شود.
رهبري در بخشي ديگر از سخنان خود، به تلاش هاي خستگي ناپذير و روحيه انقلابي و خدمتگزارانه حاكم بر مديران كشور در دهه 60، اشاره كرد. روزنامه «كيهان» در بازتاب اين سخنان، زير عنوان نخست «رهبر انقلاب: فراموشي ارزش‌هاي دهه 60» به نقل از ايشان آورد: آيا آن احساسات و رفتارهاي تحسين‌برانگيز را به ياد داريد؟ آيا آن بي‌اعتنايي به مال دنيا و اهتمام به خدمت را به ‌ياد داريد؟‌ اشكال كار اين است كه گاهي آن ارزش‌ها فراموش مي‌شود.
«ما مسئولان احتياج به تعمير قلب خود داريم» هم عنوان روزنامه «قانون» بود كه در اين گزارش به نقل از رهبر انقلاب مي خوانيم: همه‌ ما مسئولان در جمهوري اسلامي احتياج به تعمير قلب خود داريم زيرا جمهوري اسلامي بر اساس اهداف و آرمان‌هاي مهمي همچون توحيد و شريعت الهي، عدالت، آزادي و استقلال به‌وجود آمده و با حكومت‌هاي متعارف در دنيا متفاوت است.
روزنامه «اعتماد» درباره سخنان رهبر انقلاب در يادداشتي با عنوان «حريم خصوصي مردم» نوشت: با رعايت حريم جامعه هم امنيت خانواده‌ها تامين مي‌شود و هم مردم آرامش پيدا مي‌كنند.كشوري كه مي‌خواهد بر اساس مباني اسلام پيش برود، بايد به اين امر اهتمام بورزد. نبايد فراموش كرد كه احساس امنيت بالاترين سرمايه در يك كشور است كه هر خانواده‌اي حق بهره‌مندي از آن را دارد.

**تاكيد روحاني بر پايبندي ايران به برجام هسته اي
دوازدهمين سالگرد روز ملي فناوري هسته‌اي با حضور حجت الاسلام «حسن روحاني» رييس جمهوري، برخي اعضاي دولت و سفيران و نمايندگان كشورهاي خارجي و خانواده شهداي هسته اي درحالي برگزار شد كه در حاشيه اين مراسم، از 83 دستاورد جديد صنعت هسته اي كشورمان كه به صورت كاملا بومي و توسط متخصصان سازمان انرژي اتمي كشورمان توليد شده رونمايي به عمل آمد.
در اين باره، روزنامه «جمهوري اسلامي» از «رونمايي و افتتاح 83 دستاورد اقتدارآفرين در روز ملي فناوري هسته‌اي» خبر داد و نوشت: در مراسم امسال روز ملي فناوري هسته‌اي 83 دستاورد بومي جديد در حوزه فناوري هسته‌اي رونمايي، افتتاح و يا عمليات اجرايي آن آغاز شد كه از ميان اين دستاوردها، سه دستاورد در سالن اصلي و پنج دستاورد به صورت ويدئو كنفرانس رونمايي و از بقيه دستاورد‌ها نيز در محل نمايشگاه جنبي رونمايي شد.
به گزارش اين روزنامه، انتقال اولين محموله كيك زرد توليد كارخانه شهيد رضايي نژاد اردكان يزد به يو سي اف اصفهان، بهره‌برداري از واحد اختلاط انتقال و نمونه گيري شهيد احمدي روشن در سايت غني سازي نطنز اصفهان، بهره‌برداري از تست لوپ اكتيو تست سوخت راكتورهاي تحقيقاتي در راكتور تحقيقاتي تهران، بهره‌برداري از مركز ملي تحقيق و توسعه علوم و مهندسي مواد فردو، بهره‌برداري از اولين شتاب دهنده خطي الكترون بومي در پژوهشگاه دانشهاي بنيادين و آغاز عمليات اجرايي اولين شبيه ساز سنجش فرآيندي و آزمايشگاههاي وابسته، پروژه‌ها و دستاوردهايي بودند كه در اين مراسم از طريق ويدئو كنفرانس و با دستور دكتر روحاني افتتاح شدند.
روزنامه «جهان صنعت» هم به سراغ بازتاب سخنان رييس جمهوري در اين مراسم رفت و از تاكيد وي بر پايبندي ايران به برجام نوشت وافزود: ماندن يا نماندن آمريكا در برنامه جامع اقدام مشترك دغدغه اين روزهاي دستگاه ديپلماسي كشور است‌. در حالي كه تصميم ترامپ در ارديبهشت‌ماه مبني بر تمديد يا عدم تمديد معافيت‌هاي تحريمي براي ايران مشخص نيست هشدار رييس‌جمهور ايران در روز ملي فناوري هسته‌اي مي‌تواند ترامپ را به ماندن بر برجام اقناع كند هرچند تصميم‌گيري‌هاي آني رييس‌جمهورآمريكا مي‌تواند گريبانگير برنامه هسته‌اي ايران شود و او در ضرب‌الاجلي در 22 ارديبهشت‌ماه خروج از برجام را اعلام كند. سياستمداران ايران در اين روز تاكيد داشتند كه ايران قابليت احياي غني سازي 20 درصدي را دارد و فرآيند حركت ايران در زمينه فناوري هسته‌اي صعودي خواهد بود.
«سانتريفيوژها‌ همچنان مي‌چرخند» بخشي ديگر از سخنان رييس جمهوري بود كه در روزنامه «تجارت» بازتاب داشت. بنا به نوشته اين روزنامه، رييس‌جمهوري با اشاره به معرفي دستاوردهاي جديد در مراسم روز ملي فناوري هسته‌اي، گفت:اين پيام روشني براي برخي از دوستاني است كه گاهي بدون دقت حرف مي‌زنند و فكر مي‌كنند در دولت يازدهم و دوازدهم حركت هسته‌اي ما كند شده و سانتريفيوژها نمي‌چرخد يا كند مي‌چرخد.
روحاني در بخشي ديگر ازسخنان خود، به اين نكته كه «ناقضين برجام يك هفته اي پشيمان مي شوند» اشاره كرد.
به گزارش روزنامه «ايران» رئيس جمهوري با بيان اينكه در همه حالت براي برجام فكر كرده و برنامه‌ريزي داريم و در صورت لطمه خوردن به آن براي فناوري و زندگي مردم، هيچ مشكلي پيش نخواهد آمد، گفت: برجام باشد يا نباشد، برجام با امريكا يا بدون امريكا، ما براي هر شرايطي آماده‌ايم و برنامه داريم. آنها فكر مي‌كنند با تبليغات خود، ملت ايران از استقلال، آزادي و حاكميت ملي خود پشيمان مي‌شود، اما اين ملت، هرگز از مسير انقلاب و راه حق دست برنخواهد داشت. جمهوري اسلامي ايران هرگز آغازگر نقض پيمان نيست، اما دشمنان اين ملت حتماً بدانند كه از اين كار پشيمان خواهند شد و مي‌بينند كه در طول كمتر از يك هفته آثار و نتايج آن متجلي خواهد شد.
در همين راستا، «رحمان قهرمانپور» استاد دانشگاه در يادداشتي با عنوان «ديپلماسي و فناوري دو روي يك سكه» كه در روزنامه ايران منتشر شد، ضمن اشاره به اينكه برجام به مرحله حساسي رسيده است و تقريباً يك ماه بعد دولت امريكا بايد درباره ماندن يا خروج از توافق هسته‌اي تصميم‌گيري كند،آورد: آنچه در اين روزها در اظهارات مقام‌هاي رسمي كشور و بويژه در روز ملي فناوري هسته‌اي شاهد بوديم نشان داد ايران نيز تصميم‌ها و برنامه‌هاي بالقوه خود را چه براي وضعيت خروج امريكا از برجام و چه براي ماندن‌اش اتخاذ كرده است.
رئيس جمهوري كشورمان به قطعيت اعلام كرد ايران نخستين كشوري نخواهد بود كه برجام را ترك مي‌كند و اگر قرار است يكي از طرف‌ها از برجام خارج شود بايد هزينه اين خروج را بپردازد. بنابر اين در حال حاضر سياست رسمي ايران خارج شدن از برجام نيست و تنها پس از اعلام تصميم واشنگتن تهران نيز تصميم خود را اعلام خواهد كرد.

** ارز با ثبات شد
روزهاي بعد از تعطيلات نوروز، با گراني لحظه اي ارز و طلا و صف كشي خريداران در كنار صرافي ها گذشت تا اين كه واپسين ساعات ديروز 20 فروردين ماه، خبر ثبات ارز در جايگاه 4200 توماني تمام حباب هاي موجود را از بين برد. موضوعي كه روزنامه هاي امروز بازتاب گسترده اي داشت.
روزنامه قانون زير عنوان «پاتك دولت به دلار» نوشت: هفته اخيردر حالي به نيمه رسيده است كه شايد كمتر كسي درآغازش تصور مي‌كردالتهاب ارزي مي تواند چه آشوبي دراقتصاد ايران به پا كند. 48ساعت گذشته،ساعات التهاب بود. در حالي كه بسياري در التهاب روز ديگر بودند اما اسحاق جهانگيري ساعات پاياني ديشت و در پايان جلسه فوق العاده ستاد اقتصادي دولت براي مديريت بازار ارز به رياست حسن روحاني رييس جمهور در مقابل دوربين‌هاي صداوسيما حاضر شد و گفت:فعالان اقتصادي و مردم هيچ دغدغه‌اي براي تامين ارزشان با اين نرخ نبايد داشته باشند.
روزنامه «شرق» هم دراين باره آورد: ارز از شش هزار تومان گذشت و ركورد 6100 تومان را هم شكست. هياهوها به حد اعلا رسيده بود كه يكي از شركت‌هاي پتروشيمي‌ وارد ميدان شدند. فروش 60ميليون دلار و يورو به بانك مركزي، نفس بازار را كمي آرام كرد. جلسه فوق العاده ستاد اقتصادي دولت پيرو همين اتفاق با حضور رئيس جمهور و معاون اول و وزراي اقتصادي ديشب درحالي برگزار شد كه رئيس جمهور دستور عرضه دلار 4200 توماني را در قالب ارز تك نرخي براي تمام فعالان اقتصادي صادر كرد.
به نوشته شرق، اما با اين نرخ دستوري، معلوم نيست جو پادگاني حاكم بر بازار تا چه اندازه دوام بياورد.
روزنامه «آرمان» هم به نقل از جهانگيري نوشت: با اين رقم، ارز مورد نياز همه بخش‌ها از طريق بانك مركزي و صرافي‌ها و بانك‌هاي تحت كنترل بانك مركزي ارز تامين مي‌شود. فعالان اقتصادي و مردم هيچ دغدغه‌اي براي تأمين ارزشان با اين نرخ نبايد داشته باشند.
در اين ميان، روزنامه «همدلي» در گزارشي با عنوان «خريد بد شگون»، از يورش مردم براي تهيه ارز و نقش اين اتفاق در افسار گسيختگي بهاي دلار نوشت. به گزارش اين روزنامه، ترسناك ‌تر از دلاري كه طي چند هفته 500 تومان گران شد و حالا به 6 هزار تومان رسيده است، مردمي هستند كه انگار قحطي همين حالا گريبانشان را گرفته؛ يك مشت پول در جيب‌هايشان گذاشته‌اند با چهره‌اي هراسان و دستهايي لرزان، جلوي صرافي‌ها براي حفظ ارزش دارايي‌هايشان تلاش مي‌كنند. كاري كرده‌اند كارستان. هر چه تحليلگران اقتصادي هشدار مي‌دهند كه جو گراني دلار رواني بوده و از يك جايي به بعد، دليل اقتصادي ندارد، عده‌اي گوششان بدهكار نيست كه نيست.
روزنامه «ابتكار» هم در يادداشتي با عنوان «شهرآشوب دلار» آورد: نكته قابل توجه اينجاست كه در تحليل شرايط بازار ارز، به گونه‌اي سردرگمي در ارزيابي شرايط موجود بر مي‌خوريم. تحليل‌هاي مختلف از دلايل و پيش‌بيني آينده اين بازار نشان مي‌دهد كه تحليل‌گران از ظن خود يار ماجرا شده‌اند و همچنان از بازار آشفته ارز، اسرار دلار را نجسته‌اند. به همين دليل يكي از دلايل سكوت دولت در اين زمينه را نداشتن تحليل درست از دلايل اين آشفته‌بازار ارزي مي‌دانند. در سوي ديگر اما مي‌توان آنتي‌تزي هم داشت و آن اين كه دولت از دلايل گراني لجام‌گسيخته دلار آگاه است، اما به دليلي از بازگويي آن خودداري مي‌كند. با اين همه و علي‌رغم همه اين اختلاف‌نظرها، شايد همه تحليل‌گران درباره نتايج گراني لجام‌گسيخته ارز بر سلامت رواني و اجتماعي، شرايط اقتصادي، مسائل سياسي و ساير زيرحوزه‌هاي مرتبط با جامعه متفق باشند.

پژوهشم**9294**1601 **
ايرنا پژوهش، كانالي براي انعكاس تازه ترين تحليل ها، گزارش ها و پژوهش هاي خبري ايران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شويد
۰ نفر