۲۱ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۲۲
کد خبر: 82882698
T T
۰ نفر
كمبود تجهيزات، چالش مدارس مازندران براي استقرار نظام جديد آموزشي

ساري - ايرنا - استقرار امكانات و تجهيز هنرستانهاي فني و حرفه اي و كار و دانش بر اساس سرفصل هاي كتب درسي و نظام آموزشي جديد در حال حاضر يكي از چالش ها و دغدغه هاي اصلي آموزش و پرورش كل كشور و استان مازندران است.

در سال تحصيلي آينده ( 97-98 )، بر اساس برنامه استقرار نظام آموزشي 6-3-3 در آموزش و پرورش، مقطع پيش دانشگاهي حذف و به جاي آن پايه ابتدايي 6 ساله ، متوسطه اول 3 ساله و متوسطه دوم با استقرار پايه دوازدهم سه ساله خواهد شد.
همچنين در سطح هنرستان فني و حرفه اي و كار دانش هم پايه دوازدهم مستقر شده و به سه سال متوسطه تبديل مي شود.
بر اساس برنامه ششم توسعه و تاكيد رئيس جمهور، بايد 50 درصد دانش آموزان ما به حوزه فني و حرفه اي و كار و دانش هدايت شوند.
براي هدايت اين ميزان دانش آموز به هنرستان ها و با توجه به استقرار پايه دوازدهم در مقطع متوسطه ، تجهيز مدارس و افزايش فضاي آموزشي اصلي ترين چالش پيش روست.
**تنها يك چهارم هنرستان هاي مازندران استانداردهاي نظام آموزشي جديد را دارند
معاون آموزش متوسطه مازندران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به فعاليت 342 هنرستان در سطح استان، افزود: فقط حدود 25 درصد از اين تعداد استانداردسازي شده و يا قابليت استاندارد سازي براي تجهيز امكانات بر اساس نظام آموزشي جديد را دارند.
اسفنديار نظري مهمترين دغدغه ها در استقرار نظام آموزش متوسطه جديد در هنرستان هاي فني حرفه اي و كار و دانش را كمبود منابع مالي، تجهيزات آزمايشگاهي و كارگاهي ، تجهيزات كلاس درس مانند ميز و صندلي ، كمبود فضاي آموزشي و نيروي انساني عنوان كرد.
وي تاكيد كرد : در بحث نيروي انساني براي جذب نيرو از طريق آزمون ، استمرار بخشي نيروهاي بازنشسته ، فارغ التحصيلان دانشگاه فرهنگيان و استفاده از نيروهاي حق التدريس برنامه ريزي شده است كه پيش بيني مي شود در اين حوزه با مشكلي روبرو نشويم.
معاون آموزش و پرورش مازندران گفت : هم اكنون اكثر هنرستان هاي ما با ساختار دبيرستاني ساخته شده اند و طراحي آن بر مبناي استقرار هنرستان نبوده است.
** اعتبار حدود 30 ميليارد ريالي دولت براي تجهيز هنرستان هاي مازندران
معاون آموزش متوسطه مازندران اعلام كرد: تاكنون 29 ميليارد ريال اعتبار ملي و استاني براي تجهيز مدارس استان در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد : بيش از 18 ميليارد و 500 ميليون ريال از اين مبلغ اعتبار ملي است كه به صورت كامل تحقق يافت و اكنون در حال خريد تجهيزات هستيم.
نظري همچنين اظهار كرد كه از 10 ميليارد ريال اعتبار استاني براي تجهيز و فراهم كردن امكانات هنرستان ها ، تاكنون 50 درصد محقق شده است .
معاون آموزش متوسطه استان بيان كرد : بخشي از نياز هنرستان ها نيز از سوي اداره تجهيز و توسعه و نوسازي استان برطرف و يا در حال برطرف شدن است .
وي به تخصيص اعتبار پنج ميليارد ريالي براي تجهيز دبيرستانهاي رشته 'نظري' نيز اشاره كرد و افزود : در حوزه نظري فعلا با مشكل و كمبودي روبرو نيستيم.
**رايزني با دولتي ها و خيرين در حد حرف
نظري با اشاره به نياز مبرم به همكاري دستگاهها و بخش هايي خصوصي براي رفع نياز هنرستان ها تاكيد كرد: براي حل دغدغه آموزش و پرورش و دانش آموزان هنرستاني در نظام جديد آموزشي تا كنون با خيرين استان ، استانداري ، دستگاههاي برون سازماني آموزش و پرورش ، سازمان مديريت ، شهرك هاي صنعتي و سازمان صنعت و معدن و تجارت رايزني شد كه نتيجه اي در بر نداشت.
وي به تفاهم نامه دو وزير آموزش و پرورش و صنعت ، معدن و تجارت اشاره كرد و افزود : با وجود تفاهم نامه همكاري براي تجهيز و ارائه امكانات از سوي اداره صنعت و معدن ، تا كنون هيچ امكانات و كمكي از سوي آنها ارائه نشده است.
نظري اظهار كرد: در پنج سال گذشته تمام تمركز خيرين نيز بر تجهيز و ساخت دبستان ها بوده و نگاهي از سوي آنان به آموزشگاههاي متوسطه نشده است.
معاون آموزش و پرورش مازندران تاكيد كرد : استقرار نظام آموزشي جديد حركت بزرگي است كه از توان آموزش و پرورش به تنهايي، خارج است و همه دستگاه ها بايد پاي كار باشند .
وي با بيان اينكه كمبودها و دغدغه هاي استقرار نظام آموزشي جديد جدي و بسيار است، افزود : آموزش و پرورش تمام تلاش خود را به كار مي گيرد تا مهر با نشاط داشته باشيم و دانش آموزان كمترين كمبود را احساس كنند.
7335/1899