۲۲ فروردین ۱۳۹۷، ۷:۱۴
کد خبر: 82883121
T T
۰ نفر
چين از ساخت و سازها و تقويت نظامي درياي جنوبي دفاع كرد

پكن - ايرنا - ارتش و وزارت دفاع چين در بيانيه هاي مختلفي كه تلويزيون مركزي اين كشور منتشر كرد از تقويت نظامي اين دريا و ساخت و ساز جزاير مصنوعي و اقدامات چين در اين پهنه آبي دفاع كردند.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا وزارت دفاع چين در بيانيه خود آورده است ساخت و سازها و اقدامات چين در تقويت دفاعي اين دريا هيچ ارتباطي به كشورهاي ديگر پيدا نمي كند و آنها هدف چين نيستند.
وزارت دفاع در بيانيه منتشر شده در تارنماي خود از حق و حقوق چين دفاع كرده و آورده است كه حراست از حق حاكميت چين جزوي از اقدامات ضروري كشور است.
اين بيانيه تاكيد مي كند امنيت و صلح و ثبات در گرو تقويت برنامه هاي مذكور است و اين مستقيما ديگران را نشانه نمي گيرد و چين تنها از تماميت ارضي خود دفاع مي كند.
اين بيانيه پس از آن منتشر مي شود كه رسانه هاي گروهي آمريكا از ايجاد تاسيسات پيشرفته نظامي و دفاعي چين در چندين جزيره مورد منازعه در درياي جنوبي از جمله جزاير اسپراتلي خبر دادند.
همزمان با اين تحولات ارتش چين در حال برگزاري يك رزمايش بسيار بزرگ در درياي جنوبي با استفاده از دهها ناوشكن، بمب افكن ها و سوخوهاي 35 است.
ارتش چين تاكيد كرده است نيروهاي نظامي اين كشور از هيچ قدرتي هراس ندارند و با پشتوانه قوي تسليحاتي آماده هر نبردي مي باشند.
ارتش چين كه پيشتر گفته بود جنگ با آمريكا واقعي تر از هر زماني به نظر مي رسد، امروز تاكيد ورزيده است كه هيچ قدرتي نمي تواند چين را مرعوب كند.
ارتش افزوده است نظاميان چين جنگ طلب نيستد و اين كشور نمي خواهد در درياي جنوبي وارد نبرد شود اما اگر كسي بر طبل جنگ بكوبد آن زمان نيروهاي مسلح تودهني جدي به آن قدرت خواهند زد.
روزنامه ارتش چين در گزارشي آورده است ارتش چين از شياطين و آنهايي كه مي خواهند چين را مرعوب كنند نمي هراسد و براي حراست از حق حاكميت و امنيت ملي، آماده است و ابايي ندارد كه شمشير را روي غلاف ببندد.
اين گزارش به حضور چين در جنگ كره به عنوان يك نيروي پيروز و هشدارهاي دولت چين به آمريكا در جريان جنگ ويتنام اشاره كرده و آورده است: ما حتي زماني كه در بخش هاي تسليحاتي و از لحاظ شمار نيرو از دشمنان ضعيف تر بوديم به شكلي معجزه آسيا پيروز شديم.
در اين گزارش آمده است كه امروز ارتش چين قوي تر از هر زماني ايستاده و با داشتن موشك هاي بالستيك دونگ فانگ آماده پذيرايي از خطر پذيران است و از جنگ نمي ترسد.
چين در روزهاي گذشته بارها در رزمايش ها و به اشكال مختلف واحدهاي موشكي دونگ فانگ را كه از نوع موشك هاي بالستيك هسته اي است به نمايش گذاشته و آن را قدرت نمايي در برابر تهديدهاي آمريكا در درياي جنوبي و در تنگه تايوان دانسته است.
روزنامه ارتش به آمريكا مستقيما اشاره كرده و نوشته است: برخي سياستمداران آمريكايي فكر مي كنند در زمينه نظامي از ما قويتر هستند و لذا مي توانند جهان را رهبري كنند اما نمي دانند كه با زبان چوب و چماق با چين در باره درياي جنوبي صحبت كردن غيرمنطقي و خطرناك است.
روزنامه ارتش چين مي نويسد توصيه به آمريكايي ها اين است كه اگر واقعا مي خواهند دوباره قوي شوند به مسايل داخلي خود بپردازند.
درياي جنوبي چين دريايي حاشيه‌اي است كه بخشي از اقيانوس آرام به شمار مي‌آيد و ناحيه‌اي در حدود ۳ و نيم ميليون كيلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تايوان را دربر مي‌گيرد.
پس از پنج اقيانوس جهان اين دريا بزرگ‌ترين ناحيه دريايي جهان است.
جزيره‌هاي واقع بر درياي جنوبي چين كه با هم يك مجمع‌الجزاير را تشكيل مي‌دهند افزون بر صدها عدد هستند اين جزيره‌ها كه خالي از سكنه هستند و همچنين خود دريا، مورد جدال كشورهاي مختلف بوده‌اند به همين علت حتي نام‌هاي متفاوتي براي اشاره به اين دريا به كار مي‌رود كه البته «درياي جنوبي چين» نام پذيرفته شده بين‌المللي، حداقل در انگليسي و زبان‌هاي اروپايي است.
جمهوري خلق چين تقريبا بر كل دريا و كشورهاي ويتنام، فيليپين، مالزي، برونئي و تايوان هريك بر بخش‌هايي از آن ادعاي مالكيت دارند، همچنين اين كشورها بر سر جزاير غني از نفت و گاز اسپراتلي و پارسل اختلاف دارند.
ايالات متحده اين دريا را از آب‌هاي بين‌المللي مي‌داند و بر حق قانوني كشتي‌ها و زير دريايي‌ هايش در رفت ‌و آمد در اين دريا تاكيد مي‌ورزد.
آساق**231**1904**