۲۵ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۰۰
کد خبر: 82885919
T T
۰ نفر

نقش عطار در رواج عرفان تمثیلی بی بدیل است

۲۵ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۰۰
کد خبر: 82885919
نقش عطار در رواج عرفان تمثیلی بی بدیل است

مشهد- ایرنا- رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: نقش عطار در رواج عرفان تمثیلی بی بدیل است چرا كه وی با ساده كردن مطلب و محسوس كردن آن لذت دانایی و ادراك را به مخاطب می بخشد.

به گزارش ایرنا ، حسن بلخاری روز شنبه در همایش روز بزرگداشت عطار در نیشابور افزود: رویكرد عطار ترجمه دقیق مبانی و اصول عرفانی به زبان تمثیلی و تشبیهی است.
وی با بیان اینكه عطار زبان تمثیلی را به زبان رایج تعلیم تبدیل كرد ؛گفت : قدرت عطار در تبدیل معانی مجرد به قصه هایی ساده و روان بسیار زیاد است و كمتر فردی را درحوزه تمدن و حكمت اسلامی با بیان تمثیلی همچون عطار سراغ داریم و مولانا نیز اگر در جهان شعر و عرفان سرافرازی كرد به خاطر این است كه آموزگاری چون عطار داشت.
وی گفت: اندیشمندان و پژوهشگران ما نیز طی 80 سال گذشته در معرفی فریدالدین عطار نیشابوری از چیزی فروگذار نكرده اند.
همایش ملی روز بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری با حضور اندیشمندان و محققان داخلی و كشور هایی از جمله تركیه، عراق، بنگلادش و پاكستان در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور برگزار شد.
در این همایش شركت كنندگان به ارائه مقالات خود پرداختند و در حاشیه آن تئاتر هفت شهر عشق، تئاتر خیابانی نقل های عطار، كارگاه آزاد خوانش غزلیات عطار و نمایشنامه 'سی مرغ تا سیمرغ' در جوار آرامگاه این عارف بزرگ برگزار شد.
برنامه های روز ملی عطار از روز چهارشنبه هفته گذشته با برگزاری مراسم زنگ عطار در دبیرستان عطار نیشابور آغاز شد و روز پنجشنبه نیز ویژه برنامه های تور كتاب، كودك و كوهستان پاك توسط انجمن كتاب كودك و نوجوان سیمرغ با حضور كودكان و نوجوانان موسسات خیریه جوادالائمه (ع) و علیرضا نوروزی هیمالیانورد نیشابوری در منطقه گردشگری بوژان نیشابور برگزار شد.
علاوه بر آن امسال برای چندمین سال پیاپی در راستای آشنایی دانش آموزان با شخصیت عطار، 2 جشنواره و مسابقه ادبی با عنوان 'بربال سیمرغ' و 'تا سیمرغ' در مدارس ابتدایی و متوسطه نیشابور برگزار شد و از برگزیدگان نهایی این مسابقات در مراسم روز عطار قدردانی گردید.
در پایان همایش روز بزرگداشت عطار، آرامگاه این عارف بزرگ گلباران و از مجسمه عطار رونمایی شد.
این مجسمه كه با هزینه 600 میلیون ریال به سفارش شهرداری نیشابور توسط استاد محمد حلاج طی سه سال ساخته شده است در ابتدای بولوار عرفان نیشابور حد فاصل مقبره شیخ فریدالدین عطار نیشابوری و حكیم عمر خیام نیشابوری نصب شد.
شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری از بزرگان مشایخ تصوف ایران در قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری است.
25 فروردین ماه در تقویم ایران 'روز ملی شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری' نامگذاری شده است .
شهرستان 450 هزار نفری نیشابور در 127 كیلومتری غرب مشهد واقع است.
9869 / 6053
۰ نفر