به گزارش ايرنا، مراسم آغازين هفته دانشگاه درسدن در دانشگاه شيراز صبح يكشنبه 26فروردين با حضور شهردار شهر درسدن آلمان، رئيس دانشگاه صنعتي درسدن،شهردار شيراز، رئيس دانشگاه شيراز و معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار فارس در دانشگاه شيراز آغاز شد.
رئيس دانشگاه شيرازبا بيان اينكه استان فارس و شهر شيراز با تاريخي هزاران ساله باعنوان پايتخت فرهنگي كشورجايگاه ويژهاي دارد گفت:دانشگاه شيراز جزو سه دانشگاه جامع برتر كشور محسوب ميشود كه با 17هزار دانشجو و 700 عضو هيات علمي نقش مهمي در رفع نيازهاي علمي و فناوري كشوري ايفا ميكند.
حميد نادگران بيان كرد: زمينههاي مغتنمي براي توسعه اقتصاد دانش بنيان در دانشگاه شيراز وجود دارد و با توجه به ظرفيتهاي دانشگاه درسدن اميدواريم اين نشست زمينه همكاريهاي بيشتر دو شهر شيراز و درسدن، به ويژه در تبادل استاد و دانشجو و انجام پژوهشهاي علمي مشترك باشد.
وي ابراز اميدواري كرد حضور شهرداران دو شهر درسدن و شيراز در اين نشست شاهد گسترش همكاريهاي اقتصادي و شهري ميان شيراز، درسدن و البته ايران و آلمان شود.
رئيس دانشگاه صنعتي درسدن آلمان نيز طي سخناني اين دانشگاه را در زمره بهترين دانشگاههاي جهان خواند كه بيشترين تعداد دانشجو را در آلمان به خود اختصاص داده است.
هانس مولر اشتاينهاگن با بيان اينكه پيش از اين از شهرهاي همچون اهواز و تهران بازديد كرده است، عنوان كرد: در سال گذشته تفاهم نامه همكاري با دانشگاه شيراز در زمينه تبادل استاد و دانشجو منعقد شد كه ميتواند زمينه برگزاري سيمنارهاي علمي و پژوهشهاي مشترك را فراهم آورد.
وي در اين خصوص به همكاري در زمينه انرژيهاي تجديدپذير، شيمي، پزشكي، مديريت منابع آبي، ارتباطالت بينالملل و حملونقل اشاره كرد.
** دانشگاه شيراز نقطه اتصال جامعه دانشگاهي ايران و آلمان است
مولر اشتاينهاگن گفت: دانشگاه شيراز به واسطه همكاريهاي راهبردي با دانشگاه درسدن به منزله رابط فعاليتهاي همه دانشگاههاي ايران با درسدن آلمان برگزيده شده است و نقطه اتصال جامعه دانشگاهي ايران و آلمان محسوب ميشود.
رئيس دانشگاه درسدن آلمان از حضور استادان دانشگاه شيراز طي 10 ماه آينده در دانشگاه درسدن سخن گفت و افزود: تبادل استاد در زمينههايي همچون شيمي و آموزش از راه دور خواهد بود.
شهردار شيراز نيز اين رويداد را زمينه ساز دستيابي به اهداف مديريت شهري بر مبناي توسعه پايدار خواند و گفت: مهمترين ابزار نيل به اين هدف بزرگ توجه به رويكردها و مقولههاي دانشبنيان است.
حيدر اسكندرپور بيان داشت: مديران شهري در سراسر جهان امروزه بيش از هر زمان ديگري دريافتهاند بناي توسعه پايدار آنگاه دوام مييابد كه سه ركن محيط زيست، اقتصاد و اجتماعيات كه به طور سنتي به عنوان ستونهاي توسعه پايدار از آن ها ياد ميشود، بر پايه هايي از فرهنگ استوار شود.
وي افزود: آنچه فرهنگ را سزاوار نقشي چنين برجسته كرده است، ماهيت پويا، سيال و متكثر آن است و پيوند مديريت شهري و دانشگاه به لحاظ حصول اطمينان از جهتگيري صحيح، نيازمند توسعه است.
اسكندرپور با بيان اينكه توسعه پايدار فرهنگ محور با پرهيز از تعصب و جزمانديشي و با مدارا و پذيرش نظرات مخالف و تفكر انتقادي مبناي كار معنا مييابد، عنوان كرد: مؤلفههاي اصلي تفكر علمي و دانشگاه مهمترين محل ظهور و بروز اين ديدگاههاست.
شهردار شيراز، آغاز هفته دانشگاه درسدن آلمان در دانشگاه شيراز را نقطه عطفي در روابط دانشگاهي ايران و آلمان و سرآغاز ارتباط و تعاملات بلندمدت خواند.
همچنين معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار فارس در اين مراسم ابراز داشت: دستكم از 200 سال گذشته حضور همراه با كار در امنيت و تلاش آلمان در ايران براي تجهيز زيرساختها در ذهن مردم ايران خاطرهاي خوش برجاي گذاشته است.
هادي پژوهش جهرمي به ارتباط ميان حافظ و گوته اشاره كرد و گفت: اين ارتباط رابطه فرهنگي عميقي بين اهالي شيراز و مردم آلمان برجاي گذشته است.
** حب و بغضهاي سياسي كمترين اثر را بر دانشمندان دارد
وي برگزاري اين رويداد را سرآغاز ورود همكاريهاي ايران و آلمان به مرحله اي تازه دانست و بيان كرد: همكاري و همراهي دو دانشگاه زمينههاي روشني را براي آينده فراهم ميكند و موجب ميشود علما و دانشمندان در فضاهاي علمي فارغ از حب و بغضهاي سياسي به تبادل نظر بپردازند.
پژوهش جهرمي با تأكيد بر اينكه جريانها و حب و بغضهاي سياسي كمترين اثر را بر روش و سلوك دانشمندان دارد، عنوان كرد: فارس پذيراي همه انديشمندان و دانشگاهيان در بخشهاي مختلف علمي و در همه حوزههاست و دانشگاه شيراز مأمن مناسبي براي احراز اين نيت به شمار ميرود.
هفته دانشگاه درسدن آلمان در دانشگاه شيراز تا 28 فروردين ادامه دارد و در حاشيه اين رويداد نشست دو جانبهاي ميان شهردار شيراز و شهردار درسدن آلمان با محورهاي تبادلات فرهنگي، گردشگري و همكاري در زمينه محيط زيست شهري برگزار ميشود.
7375 /1876
شيراز- ايرنا- رئيس دانشگاه شيراز در آيين آغاز هفته دانشگاه درسدن آلمان در دانشگاه شيراز گفت: جمهوري فدرال آلمان از سابقه اي طولاني در روابط بازرگاني با ايران و استان فارس برخوردار است و معتقديم توسعه و تداوم ارتباطات بينالمللي ضرورتي براي رشد و بالندگي دانشگاه شيراز است.